Ангов: Европа действа единно за газа

Бившите управляващи си въобразяват всякакви далавери, заяви той
28 апр 2022 19:18, Росен Стойчев
42
Ангов: Европа действа единно за газа
Снимка: БГНЕС

„Европа действа единно и всички правим едно и също. Просто ние бяхме първите, които платиха Не става въпрос за плащането в рубли, а за добавянето на едно допълнително звено - посредник по веригата и има трансакция, която не е прозрачна.

Още по темата
Досега се плащаше в долари или евро - на който както му е договора, и „Газпромбанк” превалутираха вътрешно. Сега се иска откриването на сметка, през която вече по един по-неясен път се превалутира”. Това заяви пред НОВА депутатът от ПП Николай Ангов, който е и член на Комисията по енергетика в НС, коментирайки възможността за техническа грешка при плащането на доставките за газ от Русия.

По думите на Ангов в краткосрочен план, при най-лошия сценарий, може да има 20% скок на цената, без да се стигне до прекъсване на доставките. „България и Полша са със спрени доставки. И в момента е активиран Механизмът за солидарност в ЕС, който казва, че при подобна ситуация всеки ще помага. В момента взимаме газ основно от съседни държави – Гърция, Турция и малко от Румъния”, коментира депутатът.

„Бившите управляващи си въобразяват всякакви далавери и се опитват да внушат в обществото, че нещо подобно се случва. Знаете, че ни бяха обвинили, че продаваме евтин газ – то се оказа че купуваме. Това е някакъв наратив, в който се опитват да ни вкарат, ако имаше подобно нещо, то Прокуратурата, която чака само да намери нещо срещу нас – ще го намери”. така Ангов коментира думите на Делян Добрев от ГЕРБ, че „когато има далавера управляващите са ястреби, а иначе са гълъби”.

Според него българското потребление не е чак толкова голямо. „Механизмът на ЕС гласи, че първо си помагаме. И второ – купуваме заедно. Тоест ако ситуацията остане такава, нямаме проблем, защото можем да купуваме от съседни страни на едни разумни цени. Ако обаче се влоши ситуацията, и цяла Европа остане без газ – то лятото нямаме проблеми, защото можем да регазифицираме”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отказваме се от 2/3 от предлаганата газ. Господа европейци? Откъде си мислите , че ще дойдат? От Юпитер ли??? Наблюдаваме масова дебилизация и мнозинството си няма хабер какво му готвите?
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даа! Европа ни го нахака единно. Много сте кухи всички. В момента в който ресурсите свършат, ще започне всеки за себе си. И тогава ще смукнем пръстчето
10
0
 
10
 
! Отговори
За 12 преди 2 години
Текат последни опити за създаване на глобално блато - енергетика, финанси, здравеопазване, отбрана ... До каквото се докопат
9
4
 
22
 
! Отговори
Морски преди 2 години
Европа действа единно ли???!!! Затова ли гърците купуват руска газ с рубли и ни го продават с 30% по -скъпо. Стига сте лъгали Народа. ОСТАВКА! ВЕДНАГА!
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента се говори за " единна Европа! Верно? Ами аз не мисля че Европа е " единна "! Източна Европа държи За Русия! Западна обаче,най вече Германия, Холандия и Белгия държат За Америка! Е къде я виждате тази " единност "?! Такава " единност" имаше само през Социализма който лично помня! Лицемерие днешно бих казал аз!-:((( И то Не работи за България!!!!
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Посредник? Кое налага да има посредник? Защото няма посредник, който да работи безплатно. Освен това, не се знае кой още му плаща, за да получи точно избран клиент висока цена. Това да става така, че никой да не разбере, последиците да са фатални за правителство и икономика. Та на въпроса: В Харвард ли ги учат тези работи - непременно трябва посредник. Брюксел и те за посредник /само за газа/. Същите тези умници от Харвард си договарят пряко всичко.
6
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е, България е единственато държава отрязана напълно. Единство и просперитет ЕС ни даде много
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей Оставка ДАЖЕ не може да изрази едно изречение без запъване ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА НЕЗАБАВНА
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В единството няма свобода. Старите в Соца сте го видели,сега и ние го видяхме. Искам си БГ,с нашия си интерес. След като Орбан може,и ние можем просто се монтират начело продажници.
3
3
 
13
 
! Отговори
Дуплика преди 2 години
Ангов а Европа единна ли е за заплати ,пенсии,хранителни продукти ,стандарт на живот ?Я пак мъцни да ли са единни?
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е целта - като Европа. Не искаме като Европа! Не искаме да даваме оръжие на Украйна, не искаме да бъдем потърпевши от това, че ни намесихте в чужд конфликт насила и продължавате да издевателствате над нас !!
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно защо Европа не се трогна, че сме бананова република. Къде бяха, че са скиват кви африкавци сме?