Зеленски към Петков: Украйна е готова да снабдява България с електроенергия

Президентът заяви, че е благодарен за личната инициатива на Петков
28 апр 2022 17:10, Нели Христова
346
Зеленски към Петков: Украйна е готова да снабдява България с електроенергия
Снимка: БГНЕС

Радостен съм да ви приветствам в Киев – българската делегация начело с премиера Кирил Петков. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Вече 64-и ден виждаме колко струват заявленията на руските управници – 64-и ден поред Русия атакува нашите цивилни, военни, разрушава всичко, убива всички, унищожава сгради, инфраструктура. Ние устояваме 64-и ден поред, а Русия нищо не успя да постигне и съм сигурен, че нищо няма да успее да постигне. Целият свят е солидарен с Украйна, включително и България, много съм благодарен на теб и твоята държава. Обсъдихме всички ключови въпроси днес. Украйна има нужда от подкрепата на надеждните си приятели, добави Зеленски.

Днес говорехме за установяване на взаимодействие за ремонт на украинска техника в завод за български мощности. За нас са важни качеството и сроковете. Също взаимодействие в енергетичната сфера. Украйна е готова да снабдява България с електроенергия, да съдейства за диверсификацията на газа. Договорихме се за транспортиране на селскостопанска продукция през пристанище Варна. Украйна ще предостави сътрудничество на българските плавателни съдове, които са блокирани в черноморските пристанища, добави Зеленски. Санкциите са необходими само заради това Русия да бъде принудена да търси мир. За членството на Украйна в ЕС благодаря на Петков за твърдата подкрепа. Благодаря за личната инициатива на Петков за събирането на средства в България за Украйна, каза още Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кокаин договорихте ли да ни продава? Че неговия дето го шмърка изглежда е добър!
122
2
 
9
 
! Отговори
Ала бала преди 2 години
Тия двамата как са се прегърнали - довечера в хотела май ще има Джиджи биджи...
121
1
 
11
 
! Отговори
Татул преди 2 години
А някъде в Украйна гърмят оръдия и загиват хора...
120
0
 
19
 
! Отговори
смех преди 2 години
Киро значи от къде те извадиха, толкова, ама толкова елементарна частица, ти даже не си про.ст, България е износител на ток!
119
16
 
4
 
! Отговори
Георги преди 2 години
САЩ с нова мощна подкрепа за Украйна. Русия затъна страшно много, очакваха Украйна да се предаде като цъфнат пред Киев, а ти им натрошиха канчетата и ги върнаха обратно на границата
118
2
 
16
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
Двама умрели се подпрели!Тия толкова са далеч от истината и се хилят като ......
117
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези за какъв трансфер на газ и какъв ток и какви пристанища говорят То не се знае колко ще остане от Украйна и дали ще има излаз на море. Пак късата клечка изтеглиха нашите управляващи много наивно и късогледо виждане имат Абе мислете като Евреите с поне 10 години напред бе хора
116
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не всичко е пари, крвска работа
115
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До (-_-)...за да го купуваш по съпо бе брат, една заплата за украйна
114
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Икономическата ситуация под мъдрото ръководство на Киро Простото под един изказ - страна, която е 64-и ден във война има повече електроенергетично производство от България...Срам и позор !
113
1
 
16
 
! Отговори
Пацо преди 2 години
само дето не се целуват, е*ати шм.атките
112
17
 
3
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Браво. Петков полага основите на много силно сътрудничество. Украйна е енергийна европейска сила. Има атомни централи, газ, въглища, силно селско стопанство. Дълг на всички е да я запазим.
111
5
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш преди 2 години
Комика(ако ще го има въобще) ще му дава евтин ток.... а ПУТИН дебел СРЕДНИЙ ПАЛЕЦ!!! .......... А най вероятно и газа и тока скоро само Путин ще го раздава!!!
110
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирлееее *** си ще продадеш за едно селфи. Срам ме е това д а и е лицето пред свет. Повече ме е стан от него, отколкото от предния. Обзи поне си знаеше положението, този врчно нахиления се мисли за нещо сериозно
109
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кировата май ка , май ката на Киро ! Такъв леш пер представлява България пред света !
108
4
 
32
 
! Отговори
Вицът на деня преди 2 години
Украйна, най-бедната държава в Европа, ще ни снабдява с електроенергия. И то откъде? От АЕЦ, строени по времето на СССР. Ако ще влизат в ЕС, ще трябва да ги затворят всички, както ние затворихме от първи до четвърти реактор.
107
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия идвамата не знаят че България има свръх производство на ел. енергия нищо *** си копуваме от бирсата в Холандия толкова за захлупени
106
2
 
16
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Украйна е готова да снабдява България с електроенергия, да съдейства за диверсификацията на газа. - Те това и Гугленка не може да го съчини!!! Само простото кире го надмина изказвайки се от името на света. Скоро ще има и Вселенски прозрения. Блазе на матрияла. Вече не усещате ли липса?
105
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давай Кики закриваи кирливия руски АЕЦ Козлудои и да попваме да внасяме ток от украйна
104
1
 
20
 
! Отговори
КОЙ ЛЪЖЕ ПОВЕЧЕ? преди 2 години
Гледам снимката и се питам: КОЙ ЛЪЖЕ ПОВЕЧЕ?