Нинова: Обръщаме внимание на Северозападна България

Очаква се откриването на над 200 нови работни места в зона "Божурище"
2 май 2022 11:49, Петя Славова
75
Нинова: Обръщаме внимание на Северозападна България
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката Корнелия Нинова заяви, че особено внимание ще бъде отделено на Северозападна България.

Тя подчерта, че Министерството на икономиката и индустрията е готово с регистъра на индустриалните паркове. Те са регионално разположени така, че да покрият цялата страна.

"Изграждането на нови и разширяването на досегашните зони е един от начините да се преодолеят регионалните различия", заяви Нинова. Тя посети индустриална зона "Божурище", където се подготвя разширяване и нова инвестиция за 100 млн. евро за строителство на най-голямата логистична база на Балканите, информираха от Министерството на икономиката.

Очаква се откриването на над 200 нови работни места в зоната. На място тя разгледа плановете за строителството и обсъди детайли по изпълнението на проекта.

"Икономическата криза принуди много световни компании да скъсяват веригите на доставки и да търсят в нашата страна условия за преместване на бизнеса си. Ускорено трябва да се подготвят проектите за нови зони. Това са възможности за българската икономика и нови работни места", каза вицепремирът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Божурище е краен квартал на Софето Нинче, каква северозападна България те води комсомолке.......хахахахахаха :))) Викам си, говори за Видин и тамошния регион, тя говорила за Божурище........хахахахаха :)))
6
0
 
14
 
! Отговори
Цв преди 2 години
Какво става *** Курнело, нали щеше да излизаш от коалицията! Ще излезеш, колкото подаде и оставка! Лакомията ти е без мярка, а за лъжите ти да не говорим!
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото обръщате внимание на северозапада,затова спряхте строежа на магистралата Видин Ботевград.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинче не се прави на по-куха ,отколкото си!!!!!!!Излизай незабавно от предателското управление!!!!!!Трябва народен съд и по бързата процедура европендерите да бъдат заличени....след мъчения ,разбира се!!!!!!
3
0
 
13
 
! Отговори
Д-р Челинджър преди 2 години
Обърнете внимание на оставката си!
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Тя посети индустриална зона "Божурище", където се подготвя разширяване и нова инвестиция за 100 млн. евро за строителство на най-голямата логистична база на Балканите,' ----- оххххх, котьооооо......
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
само с внимание не става, трябват действия