Коалиционният съвет обсъжда военна помощ за Украйна

Народното събрание ще гласува решение в сряда
3 май 2022 08:10, Елка Василева
74
Коалиционният съвет обсъжда военна помощ за Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Партиите от управляващата коалиция се събират на съвет, за да се вземе решение за военната помощ за Украйна.

БСП заплашва да напусне управлението, ако бъде изпратена такава помощ.

Коалиционният съвет се събира, преди парламентът да гласува решението утре.

Предложенията за предоставяне на военна помощ са три - на "Продължаваме промяната", "Демократична България" и ГЕРБ. В пленарната зала трябва да гласуват 121 депутати, за да бъде прието едно от предложението за предоставяне на военно-техническа помощ за Украйна.

Освен БСП твърдо против такова решение са и от "Възраждане", припомня БНТ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
9
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Анонимен....Чии военни заводи и писти за излитане ще са мишена..... Нали се сещаш какво ще му се случи на Ким Пу Тин ако посегне на натовска държава :))))))))
30
4
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Дайте руския скрап на Украйна. От-до всичко. Те ще ни пратят суровини, евтин ток, работна ръка..... красиви украинки :)))))
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чисто хипотетично ако войната се разраства по някакви причини? Чии военни заводи и писти за излитане ще са мишена? Чакай после нато да ти спасяват вече разрушената инфраструктура, селища, измрелите хора...Те така спасяват, че след тях трева не никне.
28
2
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
ОБЕЩАНО!!! Чакам утре оставката на Корни :)))))))) Ама тя ГЗ си дава, оставка не подава :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
27
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моментално съветското доподопно оръжие да отиде в Украйна и в замяна да получим ново такова, като Полша и Словакия. Българинът не осъзнава, че това не значи война... Турция не спира да снабдява Украйна с дронове, например. Нали все от някъде оръжието се купува!? Какво мисли масовият бедняк бачкатор по случая не би следвало да се интересува правителството. Той не го е избрал. Избрано е от каймака на обществото у нас, който издържа държавата.
26
2
 
27
 
! Отговори
!!! преди 2 години
РЕФЕРЕНДУМ ! ВОЛЯТА НА НАРОДА ,ТОЙ ВИ Е ИЗБРАЛ ТАМ В КРЕСЛАТА ,ТОЙ ЩЕ РЕШИ!
25
5
 
14
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Чудя се за кой да гласувам на предстоящите избори - бсп или вьзражданеГерб ,дб , пп ги виждам извьн парламента ако гласуването е без машините на мадуро с американският софтуер
24
4
 
30
 
! Отговори
- преди 2 години
Никога, и никакво оръжие за Украйна! А са решили да дадат, а сме ги уволнили! Чужди интереси няма да защитаваме! Нинова е най "мъж" от всички! Няма топки, ама е с топки!
23
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствената, ЕДИНСТВЕНАТА причина България да праща МИКРОСКОПИЧНА военна помощ, е да ни набутат по-дълбоко в конфликта, вероятно с някакви скрити цели, лоши за нас! САЩ пращат за 33 милиарда помощ, ТРИДЕСЕТ И ТРИ МИЛИАРДА ДОЛАРА! Защо са опрели до нас! ЗАЩО!
22
4
 
39
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Бсп да се дьржи отговорно и да напусне клалициятаНе сьм гласувал за хора - подкрепящи войни и смьртНека нови избори решьт кой ще е в парламента
21
4
 
8
 
! Отговори
Логично преди 2 години
А другия вариант е нарочно НАТО да притиска русия ЗА ДА МОЖЕ ПУТИН ДА Я ПРИСЪЕДИНИ КЪМ РФ. Май всички са обърнали гръб на Украйна. Фашизма няма място във 21 век
20
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпращането на оръжие няма да спре победния марш на русия , но ще ни вкара във война. Това е пепераска работа
19
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
26 а Германия независима държава ли е? Колко бази на американците има в Германия? Могат ли да мръдна без оръжието да е насочено в главите им, а? Меркел каза ли нещо като се разбра, че подслушваха телефона й,автомобила й, че и личните й разговори с детето й? Така мълчат само робите. Германия трябваше да се освободи не само от руските, но и от американските войски след падането на стената. Но последните си продължават окупацията и до днес. Германия са роби и безгласни букви.Ще мълчат и ще ядат ГМО
18
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Остава да видим дали Ниновица говори празни приказки или ще се извърти, че решението е на дупетатите.
17
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДО 9ТИ МАЙ БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е РУСКА
16
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро и бойко са издънени типове
15
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20 настоящото правителство обеща, че идва да спаси икономиката. Как? Като я унищожи и разпродаде за 1 ст на чужденци. Стига вече със спасители. И на ****илите им стана ясно, че войната в Украйна е между САЩ и Русия. Ние за чий ще се бутане там. Какво направи САЩ за нас? Даже и визите не са махнали, въпреки че е в противоречие с договора им с ЕС. Прехвърлиха несъбираемите си вземания от фалиралите банки и потопиха ЕС икономиката. От 20 год сме в кризи. И то заради тях. Сега война. Писна ни!
14
4
 
5
 
! Отговори
Бейн преди 2 години
Манганите от изРаел целят загиване на българския род. Те продължават делото на хитлер чрез издънения зеленски, а путин и русия са го прозрели преди запалването на райхстага.
13
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-жо Нинова вие сте на ход. Разтуряйте седянката и нови избори. Ни вкарвайте страната ни във война, беднотията до която ни докараха наши и чужди ни е предостатъчна.
12
5
 
22
 
! Отговори
Копейкин преди 2 години
Всичко върви по план . Трябваше да направят от мухата слон за да бъде въвлечена България в конфликта . Сичко е по сценарий