Тагарев: Русия губи по един милитаризиран батальон дневно

България разполага с Т-72
Обновена: 3 май 2022 22:29 | 3 май 2022 20:36, Екип на Bulgaria On Air
108
 Тагарев: Русия губи по един милитаризиран батальон дневно
Снимка: БГНЕС

Да очакваме ли България да предостави военна помощ за Украйна?

"Цялата тази дискусия се провежда в един контекст, в който е абсолютно ясно, че имаме една страна, която е агресор и преследва своите имперски намерения и иска да подчини друга страна, и да я завладее изцяло. Имаме жертва на тази агресия - един народ, който се бори за своята свобода и независимост. От първите дни на войната всички демократично мислещи хора взеха решение да помогнат всячески на Украйна", каза бившият министър на отбраната проф. Тодор Тагарев в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че Украйна има нужда от определен вид помощ и нашата страна може да ѝ окаже такава.

"Трябва незабавно да предоставим военна помощ на Украйна, за да ѝ помогнем да се защити от тази агресия. Това, което аз очаквам, е да има решение на парламента. Това решение трябва да се достатъчно ясно и да не ограничава определени видове военно-техническа помощ. Г-жа Нинова много ясно е заявила своята позиция, тя не може да наруши волята на Народното събрание", добави проф. Тагарев в ефира на Bulgaria ON AIR.
Като подчерта, че той би желал това решение да се вземе с открито гласуване.

"Трябва да е ясно кой къде седи. Стана ясно, че в България има много мощни интереси, които защитават интересите на Кремъл. Бих желал да разбера къде стоят нашите избраници и всеки един от тях. Това, което е най-важно за Украйна, са боеприпаси, основно артилерийски боеприпаси, снаряди за ракетни системи", поясни бившият министър на отбраната. По думите му ние все още поддържаме самолетите Су-25.

"Г-жа Нинова заяви, че ние изпращаме въоръжение за 50-60 страни, сред които не фигурира Украйна. Не трябва да изключваме, че част от купувачите на това въоръжение да го предоставят на въоръжените сили на Украйна", коментира проф. Тодор Тагарев.А България никога не е произвеждала танкове.

"Загубили сме голяма част от капацитета да извършваме ремонтни дейности. Много е сложно да бъде транспортиран един танк или една бронирана машина с наземен транспорт. Но може да ремонтираме части. Краен вариант е да ремонтираме цели платформи", добави той.
И припомни, че Т-72 са танковете, които Полша и Чехия вече предоставиха на Украйна. Страната ни също разполага с такива танкове.

Според него коалицията ще оцелее и ще предоставим военна помощ на Украйна.
"Русия губи по един милитаризиран батальон дневно, самолети, хеликоптери. В последните седмици много свободно руски държавни ръководители и руските медиите говорят за използването на ядрено оръжие. Това е признак на слабост. Много хора осъзнаха, че Русия няма как да победи в тази война, която започна", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: оръжиеУкрайна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Престъпник!
75
0
 
1
 
! Отговори
Emo преди 1 година
Може би механизиран вместо милитаризиран ще звучи по-добре.
74
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
такъв майцепредател си Тагарев , само се интересуваш от кинтите дето получаваш от козяк. Вообще не си състоятелен в изказа , не знам хората знаят всичко, има едни 10 процента на издръжка от Америка за България и Сорос на които им се плаща да дрънкат глупости. Скоро ще си на бунището където ти е мястото
73
1
 
8
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
В руски музей още пазят брой на в-к Правда, където е написано че фашистка Германия е победила СССР . Всичко започна не на 24.2.2022, а 8г по-рано и Демократичния свят спа когато точка у стреляше по Луганск и Донецк и су25 бомбадираше градове умираха жени и деца къде ви е демокрацията. На запад сякаш си включват телевизора/компютъра и си изключват мозъка
72
2
 
11
 
! Отговори
Жиката преди 1 година
Украйна фалира,какво точно защитават.
71
2
 
18
 
! Отговори
До Тъпарев преди 1 година
Така си мислиха и Наполеон и Хитлер. И накрая руското знаме беше в Париж и Берлин ! С тази измислица успя да измуфтиш някой друг пробит долар от Козяк. Но главната цел на статията, да си помислят хората че Русия ще загуби...Не си успял. Никой няма да ти повярвам !
70
3
 
8
 
! Отговори
ХАХАХА преди 1 година
Ко стана с джавелините??? нали щяха да решат войната?
69
20
 
4
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Браво, Тагарев! Такива смели и решителни хора са ни нужни!
68
1
 
16
 
! Отговори
натовски лентяй преди 1 година
имаш хабер кво губи Русия дневно
67
3
 
13
 
! Отговори
Кадиров преди 1 година
Американски мекерета ще ни учат скоро ще се скриете още слухтите като плъхове. Както и сега герберски ***
66
3
 
5
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 1 година
Е,на 93-я ден от войната по сметките на този не трябва да остане нито един жив руснак,защото според данни на Пентагона там са 93 с численост от 800 до 1000 всеки след изтеглянето след Киев.При съотношение 100 000 срещу 10 000 000, десетте милиона запасняци дали дават сто пъти по-малко жертви защото са повече или са оставени на съдбата си когато 100 000 стрелят по позициите им когато им кефне от безопасно разстояние за тях..
65
10
 
5
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Москва потъна!(заедно с екипажа)!!!
64
6
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Американските мекерета ще има да вземат шего духат под вода докато изсъхне
63
6
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
споко путинофилци...споко...до дни и ф 16 ще имат в Украйна...ще имат модерни оръжия...и най важното обучени хора имат вече...войната е от 2014г. приятели САЩ са я играли тази много пъти,Украйна вече е на 50% САЩ армия,забавянето бе заради корупцията в армията им...агенти...сега видяха истинското лице на путин...Свободата няма цена...Украйна избра да живее Свободна и се бори...уважение и подкрепа Украйна!Слава на Украйна!!!
62
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баби народят! Идет мобилизация - с прадником 9 мая! Чий го търсят на свещена Украинска земя?
61
6
 
4
 
! Отговори
Гелаевски Спецназ преди 1 година
Черных дней череда, трудный час наступил,На Украинскую землю, враг-безбожник ступил.Не щадя никого, все сметая с ***,Миротворцы России, покорить нас пришли.Но вот в первом бою, понял русский солдат,Каждый метр земли, будет дорого взят.Карабах и Литва и Абхазия все,Мало крови вам той вы хотите еще.
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До всяка добра новина трябва да застане още една такава..
59
8
 
9
 
! Отговори
ку-ку преди 1 година
Украина обяви трета моболизация..Пенсионери,нарко..***.ни,бедни.те.Фа ша ги те ще ги изчистят.Който има пари-избяга..Бидона е наред.И Киро-канадеца.
58
3
 
4
 
! Отговори
НИНОВА.. преди 1 година
ЩЕ РЕМОНТИРА СКРАБ.... И ЩЕ ВРЪЩА ЧИСТО НЕ УПОТРЕБЯВАНИ ТЕЖКИ ОРЪЖИЯ........... ПРОМЯНАТА ПРОДЪЛЖАВА........ ДИМИТЪР БЛАГОЕВ.. Г. ДИМИТРОВ.. К. НИНОВА...
57
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно защото в последно време все по-често се говори за ядрено оръжие, не трябва да се трупа оръжие в Украйна, а да се способства за преговори за приключване на тая война. Оцеляването точно на сегашната ни коалиция хич не е толкова важно, та да го правят на всяка цена с даване на оръжие.