Украйна иска ремонт на военна техника у нас, не оръжие

Посланикът на страната изпрати писмо на депутатите
Обновена: 4 май 2022 14:34 | 4 май 2022 10:51, Камелия Цветанова
61
Украйна иска ремонт на военна техника у нас, не оръжие
Снимка: БГНЕС

Посланикът на Украйна у нас е изпратил писмо до депутатите, в което изброява помощта, която иска страната от България.

Тя обхваща продължаване на подкрепата за членството на Украйна в ЕС, подкрепа за украинците, бягащи от войната, осигуряване на възможност за изнасяне на украинско зърно във Варна, както и засилване на енергийно сътрудничество и по-контректо доставки на ток и газ от Украйна.

Освен това се иска и ремонтна дейност на украинска военна техника в България и продължаване на хуманитарната помощ.

Писмото, внесено от посланика Виталий Москаленко в НС, е от името на президента на Украйна Володимир Зеленски. То е следствие от разговорите в Киев на премиера Кирил Петков и президента на Украйна Володимир Зеленски.

Българска делегация посети Украйна миналата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОЛКО УДОБНО ИЗНИКНА ПИСМО ОТ ЗЕЛЕНСКИ ЗА РЕМОНТ САМО А ОНЗИ КУЛЕГА ЛИ БЕШЕ ДЕТО ВИСЯ ТУК НЯКОЛКО ДНИ КАКВО ИСКАШЕ ОРЪЖИЯ НАЛИ КАКВА Е ТАЗИ НИКАКВА УПРАВЛЕНСКА НЕМОЩ ЗАЛЪГАЛГИ МАНИПУЛАЦИИ ПАДЕНИЯ ПРОПАДАНЕ БКП ЛИ ВЕЧЕ УПРАВЛЯВА С МАДУРОВСКИТЕ МАШИНИ
37
0
 
2
 
! Отговори
Makedon преди 1 година
Kakov remont be..... vie eden zavod nemate ...samo boja ZZELENA mozi da farbate ebave kokoskari od NATO
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анекиране на България към Русия. ВЕДНАГА.
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А дано да ни нападнат руснаците и да се отървем от всичката западна ***. С кеф ще си предам калашника на руснаците.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сте лъгали с тези ремонти, за да изпращате българска военна техника уж ремонтирана украинска.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми тая техника не казаха ли, че е легитимна цел за руските ракети. Ако треснат някъде из Добруджа, Киреца трябва да го набием на кол.
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не стига че им пращаме оръжие ежедневно по заобиколни канали, ами те пак губят войната. Сега и да им ремонтираме таралясниците? А ще плащат ли $$$? Или пак ще изгърбят българския народ? И да им купуваме тока, дето ние имаме ток за 2 Българии?!? А нашия какво ще го правим - ще си загасим мощностите, че да оставим наши хора без работа ли? Да разпалим още огъня на инфлацията? Аре у лево, а? Зеленяшка да си воюва и да не ни въвлича! Това че още не сме скъсали отношения с Крайна е предостатъчно!
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ремонта само ще прикрива всъщност доставките на оръжие. Къде е логиката да се изпраща едно разбито БМП на 1000км за ремонт и то със самолет, друг вариант няма. Все едно да си изпратиш колата на ремонт в Германия да ти сменят калника и маслото. Скапана работа, Кирчоу е пак послушното гъзоблизо овчарче на запада
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига шикалкавене и опита за заблуждаване на българите! Тази война не е наша. И няма да следваме тропаниците на украинците, които я забъркаха. Ние не сме избирали украинския президент и не ни интересуват украинските правителствени капризи. Приехме и се грижим за бежанците по-добре, отколкото за собствените си деца и граждани! И това е човеколюбиво, и предостатъчно от гледна точка разрушителната им роля за световния мир! Всички кирчови лъжи ще бъдат наказани. Оставка на предателите убийци!
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"запазването на неутралите е заставане на страната на агресора Русия" - Не е нужно да пращаме оръжия, за да подкрепяме Украйна. Можем да я подкрепяме по хиляди начини, без да пращаме оръжия. Нека пращат оръжия тези, които имат (ние не сме от най-големите военни "машини" в НАТО) и тези, които Русия със сигурност няма да нападне - САЩ и Западна Европа. Държавите от Източна Европа да си преценят сами, кой иска да праща и кой не. В Португалия има ли украински бежанци? Няма.Те защо не помагат с това?
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 37 Когато избиваха невинни деца и жени и Българи включително когато горяха живи Българи, Блгарското знаме и скандираха Българите вън от Украйна тук не сте желаниКъде беше ти бе *** такъв. такива като теб са национални предатели и жалко е че ддори не можете да го осъзнаете.
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Eм и аз много работи искам, ама... Няма
26
4
 
10
 
! Отговори
Мислеща преди 1 година
Не вярвам! Едва ли външния им клоун кибичи тука 3 дена, за да им поправяме разбитите танкова!
25
3
 
14
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Що за глупост - военната техникаТанкове , бтр , гаубици не е ли оръжиеТолкова прости ли изглеждаме бьлгарите на някой
24
2
 
7
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 1 година
Без ремонта на военна техника за останалото нямам против.Между ремонт на военна техника и доставка на оръжие докато трае войната няма никаква разлика.И в двата случая е заставане на страната единият воюващ и може да даде основание на противникът му и нас да ни счита за воюващи и остава да разчитаме,че като ние сме НАТО по думите на премиера няма да се закачат с нас.
23
1
 
6
 
! Отговори
ХхИИХИ преди 1 година
Голяма лъжа.....Нещо от логистика и транспорт, някой да има представа в това нищожно "правителство"....
22
2
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
ахаха, те искат ремонт на техника а ние ше главуваме дали да пращаме оръжие ... що така не се вързват нешата
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До там ни докараха да купува ме газ и ток от Украйна измислена държава без бъдеще и най наглата и арогантна нация. Така е под американско управление ще ядем дървото и то много сериозно
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна да върви по дяволите
19
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е,видехте ли сега?Не било толкова страшно.За какво беше целио шум,скандали и плюене на всеки срещу всеки? Нема страшно бее нема страшно. Ние ще им изпратиме на украинците наште ремонтирани танкове а те ще ни дадат ефтин ток и газ.