Необходим е поне месец за ремонт на един танк

Българската военна техника трябва да бъде ремонтирана и модернизирана
8 май 2022 18:10, Йоана Цонева
60
Необходим е поне месец за ремонт на един танк
Снимка: БГНЕС

Минималният период за ремонт на един танк е месец – месец и половина. Това заяви в интервю за предаването "Неделя 150" на програма "Хоризонт" Тодор Воденов, председател на Националния синдикат "Отбрана":

"Никога танковете не идват един по един. Има поточни линии, по които се работи. Украинците си имат техни резервни части, не бива да се заблуждаваме. Необходимо е да се знае, че ние също разполагаме със стратегически резерв. Този стратегически резерв би могъл да бъде използван. Ние можем да ремонтираме украинската техника, доказали сме способностите си още от времето на Варшавския договор".

"На 15 март имахме заседание в един от нашите заводи на холдинга, там беше и заместник-министър Петков. Попитахме го пряко дали сме обявени от Русия за вражеска държава, той каза, че няма официална информация. Ние ахнахме, но продължихме да работим заедно. След това ни беше казано, че е необходимо всичките действия, свързани с дейността на заводите, да минават едва ли не през разрешението на руската държава. Колегите, които са от страната на работодателите, казаха, че ще работят и с украинците и това беше посрещнато с едно неодобрение от страна на политическото ръководство", коментира още Тодор Воденов.

Председателят на Националния синдикат "Отбрана" обясни, че не получават разбиране от страна на ръководните кадри в страната, че българската военна техника трябва да бъде ремонтирана и модернизирана:

"Държавата може да организира ресурс, освен тези 1000 души, които работят в холдинг "Терем“, могат да се намерят специалисти, които имаме на разположение – да работят в холдинга, да извършат тези дейности, да си получат възнагражденията и когато след това тази кампания приключи, да бъдат освободени след време.

През последните няколко години доста писма сме написали до ръководните кадри в страната – на въоръжените сили, на Министерски съвет, до президентството, че холдинг "Терем“ е необходим, че трябва да бъде модернизирана техниката, че армията разполага с доста стара техника, но не ни беше обърнато никакво внимание. По-миналата година имахме среща с генералитета след "голямо боричкане“ и пак не получихме разбиране, че техниката трябва да бъде ремонтирана и модернизирана".

"Необходимо е да има държавна политика в областта на набиране на кадри, които да бъдат назначени на работа чрез Министерството на труда и социалната политика, защото в Търговище работят малко над 220 души и за да могат да се извършват съвсем навременни ремонти е необходимо да бъдат назначени хора, да работят поточните линии, да може да се работи на пълни обороти, както казваха през времето на комунизма", добави още Воденов.

"Напълно възможно е българска военна продукция да бъде в Украйна, но според мен е съвсем излишен шум да снимаме как се товарят самолетите", каза пред БНР инж. Петьо Милков, директор на завода за радари "Черно море" във Варна:

"Все пак това са и конфиденциални сделки. Не виждам за какво толкова се шуми".

Директорът на завода за радари "Черно море" във Варна коментира още, че не бива да делим предприятията на частни и държавни.

По думите му това са български предприятия, които работят в България според нашите закони, тук плащат данъци, и заяви, че за него няма разлика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато се докара този танк в България, ремонтира и да се върне обратно тя войната ще свърши.
50
0
 
2
 
! Отговори
Бннжж преди 1 година
Зеленския ще ни праща скрап със самолетите да зарадваме едни *** индивиди, а ние ще му изпращаме антични съветски танкове и други бракми.
49
5
 
3
 
! Отговори
Пистолейро преди 1 година
Ние няма да ремонтираме танкове. Ще даваме наши, колкото имаме. Кой ще проверяваВИН номерата? Нали сме безгръбачни натовци.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"А как ще пристигнат тези танкове при нас по море ли?" - С БДЖ.
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А как ще пристигнат тези танкове при нас по море ли? То има ли изобщо кораби между България и Украйна?
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми месец щото заплатите са смешни и няма желаещи да работят
45
2
 
7
 
! Отговори
Stoyanov преди 1 година
До колкото толкова ----"За 9 години ще ремонтираме 108 украински танка!Слава Украине! Героем слава!" --- Ще ремонтираМЕ , ти по-точно какво ще ремонтираш бе?
44
1
 
9
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Тва номера с "ремонта" е за пред балъците и СНН и там некви си тяхни пропаганда и медии дето мият мозъци на малко обли индивиди дет си мислят че танка ужулена броня и префърчал до бг за едно ремонт че и айде след 3 дена излита сам за окрайната. Пълни глупости. Много добре знаем какво ще пращат под формата на "ремонт"
43
0
 
8
 
! Отговори
Идея преди 1 година
Ей сега е момента някой да разпространи у махалите, че сравнително на близо има много жилязу за бране
42
0
 
12
 
! Отговори
ЯСНООО преди 1 година
Ще им даваме оборотни от нашите докато ремонтираме техния който после ще стане наш :). Явно това е схемата по документи влизат 1000 танка и ние им даваме толкова :) демек пак ще ги снабдим с оръжие но ще го пишем ремонт :) царе сме на схемите. Поне умението в далаверите ще влезне в полезна употреба най-накрая:)
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако кажете на нашите ромеи ще ги докарат за нула бройки...
40
0
 
5
 
! Отговори
... преди 1 година
Епа нема какво да се лъжем ние пак сме на ничия страна! нито сме на страната на руснаците нито сме на страната на запада! т.е. ние се опитваме да сме по средата! Ама тоя по средата винаги ама винаги е най-най-натакования! Ама то нема и как де руснаците са ни стъпили на вратъ тука от вече 77г! И като глеам и политиците ни какви са! то ми е ясно какво ше ни е дереджето пак!!
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова , това е танк, не е косачка.
38
0
 
16
 
! Отговори
Логика преди 1 година
Военна техника участвала и повредена в сражения май не е много ремонтируема, а? Отделно, чисто логистично превоза и до БГ е мега труден и би излезнал майка си и баща си
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те руснаците щот ще гледат как напред-назад си ги носят на обслужване , 1 висоточен удар като излиза от хангара и ще има нужда пак от ремонт
36
0
 
17
 
! Отговори
АКО ЧАКАТ НА НАС преди 1 година
РЕМОНТА Е САМО ЗА МЕСЕЦ АМА АКО НА ТАНКА НИЩО МУ НЯМА.
35
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те изобщо нямат намерение да ремонтират каквото и да е. Ще изпращат наша техника с нова боя.
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпросът който изскача от нищото е ,не за колко време се ремонтира една машина? а колко машини могат да се ремонтират за един .месец
33
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме пълни с части за Т-80 :))) Смешна работа. Иначе един танк не могат да го модернизират една година ама сега веднага се хвърлят срокове като месец месец и половина ама колко е пострадал танка не казват. Какво правим ако е пострадало оръдието? Изправяме ли го ахахаххахахаа :))) Тези си мислят че хората ядат доматите с колците. ще пращат наши машини пребоядисани защото се видя че всеки си прави каквото иска. Прокуратура няма и се краде по харвардски. Трябва ревизия на техниката на БА.
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кого излъгаха с формулата "ремонти" не е ясно. В България само корнелата й вярва...45 години живяхме в мир под сянката на кръвожадните руснаци!