Петков договори среща със Световната банка в София

Премиерът се срещна с Дейвид Малпас
10 май 2022 07:24, Александър Попов
41
Петков договори среща със Световната банка в София
Снимка: МС

Кирил Петков и президентът на Световната банка Дейвид Малпас договориха среща между финансовата институция и правителството в София, като детайлите по организацията предстои да бъдат уточнени.

Целта е задълбочаване на сътрудничеството с още по-голяма добавена стойност за България, съобщиха от правителствения пресцентър.

Премиерът Кирил Петков посети централата на Банката във Вашингтон, където разговаря с Малпас и с изпълнителния директор на Нидерландската група в Световната банка Кун Давидзе. В рамките на разговорите бяха обсъдени възможностите за предоставяне на техническа помощ от Световната банка за България в подкрепа на реформите у нас, както и за инфраструктура, здравеопазване и проекти по линия на Плана за възстановяване и устойчивост. Войната в Украйна и теми от енергийната сфера също бяха във фокуса на срещата на Петков с Малпас и Давидзе.

Във Вашингтон българският министър-председател се срещна също с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
онази преди 1 година
Защо Ленчето се мъкне навсякъде, по срещи, телевизии и предавания, където отговори трябва да бъдат давани от съответни министри? Това не й влиза в правомощията на длъжността, на която е назначена. Тя ли е най-компетентната в това правителство, че е навсякъде?
34
0
 
4
 
! Отговори
офисар преди 1 година
Среща в закусвалнята на Световната банка. Че то офиса дето работя в България е по-готин. И тази закачалка на вратата направо кърти. Никой не му дреме за Наш Киро и не го броят за жив.
33
0
 
3
 
! Отговори
Кирчо преди 1 година
Стига с тия заеми !!! Колко още ще се теглят или трябва да заборчеем до гроб три поколения след тебе. Обади се на Кристалина, обещай и 2% и си готов. Тука ври и кипи , а той тръгнал с Гугала да просят пари. Поне се виж с Байдън ама сигурно ще те пратят при секретарката му. Къв си *** само...
32
0
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Какво си договорил ? Че ти и по мейл и телефон може да си договориш заем. До тука нищо конструктивно не си направил Кире, а само теглиш заем, но кой ще ги връща се пита. И с кой се видя като замина за Вашингтон ? Май с някой трети секретар на секретарката на Байдън. Толкова си смешен и разочароващ, че си няма на идея колко? Защо подведе хората и им даде напразни надежди?
31
0
 
3
 
! Отговори
РАДЕВ ФАЛИРА БГ преди 1 година
ПРАТИЛ КИРО ДА СЕ МОЛИ ЗА ЗАЕМИ ОТ СВЕТОВНАТА БАНКА...... МАХАЙТЕ СЕ, НЕКАДЪРНИЦИ И ПРЕВРАТАДЖИИ...!!
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още займове?! Този е луд и зключително опасен и вреден за нашето общество, трябва да бъде вкаран в психиатриата до живот или изпратен в Канада без право за връщне в БГ !
29
0
 
0
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Кастата на световните банкери са оновоположниците, истинските гропокопачи на народите, на държавите по Света. А тоя тръгнал да "разговаря" с тях??? За нови поробващи заеми и здраво захапване на хвърлените въдици???
28
0
 
5
 
! Отговори
Тея преди 1 година
От СБ как разбраха какво им говори Кирчо. Аз още не мога да му схвана словореда.
27
0
 
4
 
! Отговори
абе преди 1 година
а лена сервира ли му кафенце тази сутрин ?
26
6
 
6
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
Мишок,ти не разбра ли,че Баце вече няма да управлява вече, народа не иска нагли и крадливи мутри да се гаврят с него.
25
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Голяма работа свърши простеещият Киро в САЩ! Отиде на среща в Световната банка, за да уговори нова среща! Ай сиктир, на разхождащия се в Америка, с любовницата си, "премиер" на България!
24
0
 
4
 
! Отговори
Кметът преди 1 година
А с Байдън кога ще се срещнат или за задния двор на Европа няма време?
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кво ни грее нас това нормалните хора народа ?
22
1
 
8
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
До НОВИ ИЗБОРИ ВЕДНАГА 19 И президента е против нови избори незабавно , защото знае че Борисов ще спечели мнозинство за самостоятелно правителство.Радев се страхува че юмрука и всичките мя напъни отиват на *** и ще връща заплати за два мандата.Не справяне с поставената задача .
21
0
 
8
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
До Анонимен 9 Че то и Борисов го изпързаляха с изборни машинации .Нали така ? Така е .А сега кво стана , та не ядооме ? Стана такова че съсипаха стабилна ,изградена европейска държава.
20
5
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Звучи добре , но ще видим. Чакаме резултати.
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОСТАВКА БЕ гр индъри жалки!!!
18
0
 
15
 
! Отговори
Човече преди 1 година
Т.е. ЖъстКиро ще дърпа още заеми в неясни размери. Да разбирам ли,че не му дреме как и кой ще ги връща?
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАЩО разговорите са насаме и как една говорителка на мс е главен преговарящ
16
3
 
13
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Ми тя "Световната банка" Сталинка, бе! Дето почнаха да я разследват за корупция, ама се замълча...