Кабинетът е отворен за диалог с превозвачите, увери Йордан Терзийски

"Фокусирали сме се върху самите казуси и не искаме те да се политизират"
11 май 2022 10:16, Красимир Ангелов
26

Регионалният министър Гроздан Караджов обеща на превозвачите разговор за техните искания, но въпреки това уточни, че няма връщане назад и той не предвижда отлагане.

"Вече доста време беше отложено, редно е всеки мениджър да е подготвил своя бизнес за тази промяна. Целият кабинет, премиерът Петков, министър Караджов и министър Събев са изключително отворени за диалог с превозвачите. Фокусирали сме се върху самите казуси и не искаме те да се политизират, но има такъв елемент, за съжаление", заяви зам.-председателят на регионалната комисия в парламента Йордан Терзийски в "България сутрин".

Още по темата
"Кой руши тези пътища и кой трябва да плаща? 1,2 млрд. лв. на година ни струва поддръжката на пътища. Кой ще ги плати? Пропорцията между винетки за коли и тежкотоварни автомобили трябва да е 1 към 2. Тежкотоварните превози трябва да плащат повече. В момента това въобще не е така. Сумата от тежкотоварните превози е два пъти по-малка. Остава една разлика до 1,2 млрд. лв., която се плаща от всички данъкоплатци", каза още той.

Той бе категоричен, че второкласните пътища трябва да влязат в обхвата на ТОЛ системата. Според него повишаването на ТОЛ таксите е пренебрежимо малко на фона на това да имаме поддържани пътища.

"Голяма част от тежкотоварните превози са и транзитни. Плащат в пъти по-ниски тарифи от тези, които плащат по европейските пътища. На този етап се планира намаляване на цената на винетките", посочи гостът на Bulgaria ON AIR.

"Приоритетни пътища и инфраструктурни проекти не са били реализирани. Има участъци от "Хемус", които все още не са проектирани. При предходни правителства при най-малкото напрежение се е отстъпвало назад. Работи се по всеки един от проектите, магистралите са ни приоритет. Цялата републиканска пътна мрежа има нужда от качествена рехабилитация", подчерта Терзийски.

По думите му са изплатени всички пари на фирмите за зимно почистване. Ако някъде има забавяне, то също ще бъде изчистено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
марш от България бе преди 1 година
марш от България бе превозвачи
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПЪПЪ И ПАТЕРИЦИТЕИ ОСТАВКА РАЗСЛЕДВАНЕ СЪД ПЖЗОР СТЕ ИНФЛАЦИЯ КРИЗИ ПОТЪВАНЕ ФАЛИРАТЕ СТРАНАТА НИ САМО НЕ РАЗБРАХ ЗАЩО ГАЗЪТ Е СПРЯН САМО НА БЪЛГАРИЯ И ПОЛША И ПАК ПОЛУЧАВАМЕ ОТ СЪЩОТО МЯСТО НО НАПО ВИСОКА ЦЕНА КИРО ОСТАВКА РАЗСЛЕДВАНЕ
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
говори на ръката ха ха ха
19
2
 
1
 
! Отговори
махнeTe се от бълг преди 1 година
покажете им отново вратата Ha превозвачTe !!!
18
4
 
1
 
! Отговори
хаос в държавата преди 1 година
Искат да предизвикат хаос в държавата и избори. Сега мафиоти карат подчинените си да създават хаос в държавата , защото им спряха кражбите. Да фалират от ДПС и ГЕРБ.По-голямо щастие няма да има.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, ПростоКиро провежда политика на отворените врати, през които всеки може да напусне кабинета му.
16
0
 
7
 
! Отговори
сина преди 1 година
газовата ни независимост от Русия бе заменена с газова зависимост от сащ. Евала Кире, гоуем си, гоуем мъжага, гоуем продажник, гоуем шут, като емблемата на рено си, Кире!
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искат да предизвикат избори.Някой правеше ли подобни неща при Бойко?Никой не смееше нищо да прави.Грабиха държавата и си мълчахте.Сега шефовете мафиоти карат подчинените си да създават хаос в държавата ,защото им спряха кражбите.Да фалират тези от ДПС и ГЕРБ.По-голямо щастие няма да има.
14
2
 
5
 
! Отговори
Циркаджия преди 1 година
Вече не е ясно къде е по-голям цирк - в Министерския съвет или в домовете на българите. Клоуни навсякъде в нелепи еквилибристики за държавно управление ! Да ни е честита такава "промяна" !!!
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как няма да фи блокират,като искат да направят само и единствено напрежение в полза на ДПС и ГЕРБ.Спряха им хранилката и сега блокират.
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Превозвачи= ГЕРБ + ДПС
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност, исканията са и за нас.
10
2
 
7
 
! Отговори
гост преди 1 година
скока в цените на потребителските стоки ще е незабавен. Илацията ще скочи три пъти нагоре, ще видите. Тола е три пъти отгоре само за платените пътища досега, без да са калкулирани второкласните пътища.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков блокира София ама вие пак заповядайте да протестирате
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро, къде е сега вратата?
7
3
 
13
 
! Отговори
ФЕНКА преди 1 година
Какъв е тоя Терзийски, откъде го набутаха в парламента, пък и много компетентен стана! Лъжат, на всичко са готови само да останат на влас!
6
3
 
13
 
! Отговори
оставка аматьори преди 1 година
кво да говорят вече с вас бе , да им покажете отново вратата ли ?
5
2
 
16
 
! Отговори
да бе преди 1 година
Диалог с монолог - Вратата е зад вас.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яко лъжат тия!
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ама те не са. вий ги чакайте да влязат пак при вас, некадърници!