Гуцанов: Ще се наложи вето за петрола

Той призова да се възобновят преговорите за руски газ
12 май 2022 11:38, Росен Стойчев
33
Гуцанов: Ще се наложи вето за петрола
Снимка: БГНЕС

БСП не са се отказали от таван на цените на горивата, а държавата трябва да поеме разликата. Това обяви пред Нова тв народният представител от БСП Борислав Гуцанов.

"Трябва да се направи така, че да има максимална справедливост при пакета с мерки за горивата.

Още по темата
В Испания и Гърция се работи с ваучери. Минималната работна заплата искаме да се покачи до 760 лева. Също така да има намаляване на ДДС от малката потребителска кошница и таванът на енергоносителите и регулируемите стоки. Искаме от 1 октомври да има осезаемо увеличение на пенсиите", обясни той.

"Трябва да се водят разговори с "Газпром", за да се види най-разумната цена за икономиката.  Ще наложим вето за петрола", добави Гуцанов.

Според него протестът на бизнеса не е добър вариант за решаване на проблеми, а има нужда от повече диалог с властта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гуци, никой няма да ви чака вие от БСП да се погрижите за социално слабите! Хората на Боце така са зажъдняли да джавакат аванта направо от копанята, че вече не се сдържат! Не знаят, че Киро-Кокорчо така са опоскали държавните пари, че не 4 млрд., един няма да ви оставят. И като десерт се гответе в края на есента и първия месец на зимата озверелите от липса на пари и столичани да нарамят дървета и камъни и да ви гонят до Украйна! А там ще ви поемат мужиците и ще ви бият за вашата неблагодарност!
30
1
 
1
 
! Отговори
Ама има вето .... преди 2 години
...и за европейските субсидии от ЕС....ха,ха,хааа....др.Гуцанов , и да не грухтиш после срещу европейското ВЕТО...!!
29
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С Газпром-дотука,другарю.Идва по-евтин газ .Сега от САЩ.После и от арабелите.Да си го продават на китайците на унизителни цени.
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този и майка си ще продаде за копейки
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аби този "варненски" мутраген не го ли вкараха в пан делата за кражби и рекет
26
2
 
5
 
! Отговори
Лошш преди 2 години
Гуци, гледай си там Максуда и пристанището, ковто искаш да построиш за далавера.Да не забравиш и Дънката и Купейки, твои братя и протежета!
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди няколко седмици Гуцанов каза в парламента ,, Да има референдум и нека българският народ реши тогава когато ние политиците сме на кръстопът с което показва политическият си генеалитет и слово а не като ония каруцари от Герб дето само поговорки разказват и сички от герб и най вече Усоиницата от Дулово като ги слушам се едно слушам селяните пред гастронома в село
24
3
 
3
 
! Отговори
карачанаков преди 2 години
Гуци,гледай си в кочинката и не раздавай акъл щото колкото пъти управлявахте толкова пъти съсипахте държавата и при Жан и при Ореха че и сега .МАРШ в ***!!!!!
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този човек защо не е ефективно осъден, за целия разцвет който донесе на Варна е мистерия. И все пак. Ако на някой не му е ясно коя е тая държава дето ще плаща разликата - това сме ние, работещите и плащащи данъци. Т.е. аз и вие ще покриваме разликата. БСП класика. И на фона на цялата икономическа стагнация, пак ние - богатите работещи - ще плащаме субсидията над тавана на горивата, ще платим и увеличението на пенсиите и т.н. Ей това се казва да имаш богат народ, който да плати!
22
2
 
15
 
! Отговори
ами преди 2 години
До 21 Америка не може да задоволи и една трета от нуждите на Европа от газ и нефт
21
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Америка спечели войната за горивата. След ембаргото върху руските горива, Европа ще купува вече от тях. Това им беше целта и заради това предизвикаха този конфликт в Украйна.
20
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофобите в България крадат като за последно. От герб до ПП все продажници. Има ли сделка за газ ,то тя ще е с комисионна за правителството и ще бъде висока.Все едно прекуповач да купи домати за 2 лв и да ги продава за 5 лв (печалба 4 лв на кг) 1 лв за гориво.Но поне там има ТРУД. Докато при правителството няма труд .Има един разговор на Киро с американци и подписване на договор .Работа за няма час.Печалба на Киро милиончета ,за народа загуба от по-високи цени пак милиончета.
19
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До аа 18Ти гледай на Доган сараите ,и на Борисов къщите и кюлчета ,после и на др. участвали във власта над 20 години и тогава мисли за Възраждане.По-важно е кой мисли малко за България и въобще над 30 год демокрация които са на власт КРАДАТ ЛИ КРАДАТ !!!
18
9
 
19
 
! Отговори
аа преди 2 години
Тоя РУСОФИЛ ДЕТО СЕ ПРАВИ НА ПАТРИОТ от ВЪЗРАЖДАНЕ купи ли си къща на морето от партийната субсидия ПА ВИЕ ГЛАСУВАЙТЕ ПАК ЗА ТЯХ
17
3
 
10
 
! Отговори
Референдум преди 2 години
Ако имаше .Резултати без фалшификации (трудна работа)За излизане от ЕС -ЗА 65 % +-За излизане от Нато - за 75 % +-за военна помощ за украина- против 85 %+-за руска газ и петрол -за 90 %+-СЪД за национално предателство на партиите в парламента . Народа срещу 6 партии .Гласуващи антибългарски закони !!!
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А този какъв крадец е!!!
15
2
 
13
 
! Отговори
А ние овцете преди 2 години
Оказва се че 14 западни страни вече са открили рублюви сметки за газ и нефт но това е станало тайно без медиите да разберат?!?!
14
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия руски под логи от БКП ги интересуват само интересите на московските главо рези и са готови веднага да скочат от Европа в Азия при господаря си Пу тя.
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия руски под логи от БКП ги интересуват само интересите на московските главо рези и са готови веднага да скочат от Европа в Азия при господаря си ***.
12
3
 
15
 
! Отговори
Оставка преди 2 години
Референдум и ще изметеме всичките 6 партии в парламента с техните укази (антибългарски).