ГЕРБ: България е управлявана от шарлатани и аматьори

Развитието на страната било спряло, провал във външната политика
173
ГЕРБ: България е управлявана от шарлатани и аматьори
Снимка: БГНЕС

България е променена за една година, откакто ГЕРБ напусна властта, защото е страна със спряло развитие, управлявана от шарлатани и аматьори, загубила влияние в ЕС и региона, раздирана от скандали и с нарастващи дългове. Това заяви в декарация от името на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Преди една година започна промяната, за да продължи с хибрида, наречен правителство. Това беше само началото на политическата криза, която придоби опустошителни измерения. Преди година след пълен мандат правителството на ГЕРБ предаде отговорността за управлението на президента Радев и на служебното правителство. Във времена на здравна криза, икономически и социални предизвикателства, тогава партиите на промяна поеха курс към реваншизъм и прокарване на червени разделителни линии в обществото", каза тя.

Още по темата
"Предупреждавахме, че разделението на обществото ще попречи за решаването на който и да е проблем, а нашите предупреждения всеки пък се сблъскваха с лозунги от партиите на протеста, които твърдяха, че всяка промяна ще е по-добра от статуквото от последните 12 години", посочи Атанасова.

Според нея на днешния ден преди година правителството на ГЕРБ остави страната в много добро състояние с БВП на 131 милиарда лева, 8 милиарда резерв, в чакалнята на еврозоната, с разплатени оперативни програми.

"Една годна по-късно България затъва в икономическа криза, стандартът на живот на хората е понижен от галопираща инфлация, а червените линии вече се чертаят между самите коалиционни партньори. През последната година не беше решена нито една криза, бяха прегазвани правила на демокрацията и закони, бяха проведени чистки в администрацията, беше осъществен политически инженеринг, за една нощ беше променен Изборният кодекс. През това време гражданите бяха лъгани системно, че промяната ще реши техните проблеми, беше проведена атака срещу ГЕРБ, която завърши с ареста на лидера на партията", обвини Атанасова.

"През тази една година газихте Конституцията и законите и се превърнахте в унищожели на правовия ред, системно унищожавахте външната политика на страната. След една година се оказва, че е победена политическата система", обобщи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
10
 
20
 
! Отговори
Българ преди 1 година
ГЕРБ за себе си ли говорят, баси смешниците!
115
6
 
15
 
! Отговори
Абе? преди 1 година
Няма ли поне един истински мъж в тоя парламент, да и спре микрофона на тая квaчка?
114
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатаните и мошениците са в ГЕРБ.
113
3
 
13
 
! Отговори
бахти утрепките преди 1 година
Тия в ГЕРБ имат само 1 жена с нормална прическа. Всичко друго са с някакви много странни гнезда на чутурите. Приличат (и са) жени с остарели разбирания, спрели развитието си далееееч далеееч накъде между 1998-2001
112
5
 
13
 
! Отговори
Павел преди 1 година
Тая мръсотия като я видя повръщам... Не знам как няма срам след всичко сторено от ОПГ-то ѝ ..
111
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая още си мисли, че говори, качена на стол на селския мегдан. Малко различно е в парламента, моме китно, озаптявай се.
110
11
 
4
 
! Отговори
UkroDebil преди 1 година
Абе, симпатяги атланто-гейски, какво дуднете за 12 гони гербави на власт, а подскачате срещу Русия, която търпя 8 години идевателства и убийства на руски граждани в украйна! ГЕРБ поне не ви убиваха и не ви вкараха във война, както сеха прави любимеца ви Про100Киро! И да, той ще ви вкара в гореща война! Защо мислите има толкова УСА оръжие и войници в България, защо има британски войници, защо има чужди самолети, а? Толкова ли е трудно да помислите?
109
1
 
1
 
! Отговори
мак преди 1 година
До Анонимен123. От 2009г.
108
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тази клакьорка явно добре си "върши работата" в редиците, че преди нея имаше една друга- Фидосова ... бързичко я разкараха
107
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това не е нищо ново, от доста години го знаем ....
106
9
 
12
 
! Отговори
UkroDebil преди 1 година
"България е управлявана от шарлатани и аматьори" - ами НЕ, за пореден път гербавите грешат. Управляват обикновенни неграмотници, неумни изпълнители на антибългарски задачи! Единствената им цел е да изпълнят заповедите на господарите си и да напуснат потъващия кораб, България.
105
1
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ хаха преди 1 година
Поръчковия убиец Юлиян Борисов Георгиев от Перник е пръв приятел на Главният Прокурор Иван Гешев!
104
5
 
10
 
! Отговори
Мафията на Борисов преди 1 година
Из.верга Прокурор Гешев защо със зъби и нокти държи поста си, за да пази мафиота Бойко Методиев Борисов и Организираната му Престъпна Организация от разследване!
103
5
 
3
 
! Отговори
рибока преди 1 година
не ми дреме що говори,добре изглежда
102
11
 
5
 
! Отговори
нормален преди 1 година
оставка аматьорииии !
101
10
 
9
 
! Отговори
Чакайте преди 1 година
Като чета коментарите по-долу, все повече се убеждавам, че мизерията от "промяната" е все още малка. Чакайте зимата.
100
6
 
14
 
! Отговори
Дуловски Бацил преди 1 година
По големи шарлатану и терористи от Борисов и Гешев няма!Милиционери изв.ерги убихте България!
99
4
 
15
 
! Отговори
мак преди 1 година
Според гербавите за всички кризи в България, а и в Европа е виновен Киро. Те пък щяха да се справят с тях блестящо, ама на куково лято. Още не могат да се примирят, че не управляват, злобари см..ешни.
98
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има много нещастни в ежедневието си хора, които обвиняват другите за пропиления си живот. Бойко не може да задоволи мераците на толкова пропаднали типове, дано Кирочо и Кокорчо ги удовлетворят.
97
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един път да се съглася с нея. Иначе не мога да я понасям. Ама пък и вие не бяхте по-различни.