БСП: 760 лв. минимална заплата от 1 юли, 0% ДДС за хляба

Левицата иска намалена ставка за стоки от първа необходимост
74
БСП: 760 лв. минимална заплата от 1 юли, 0% ДДС за хляба
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ще продължим да настояваме минималната работна заплата да се увеличи от 710 на 760 лева от 1 юли. Това заяви председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски относно предложения пакет от антиинфлационни мерки, цитиран от БТА.

Ще продължим да настояваме и за необлагаем минимум в рамките на една минимална работна заплата, посочи той. Свиленски коментира, че тази мярка не намира широка подкрепа, но задача на БСП е да я отстоява в предстоящите преговори. Той каза, че ще настояват за намаляване на ДДС за продуктите в малката потребителска кошница, което още не намира подкрепа, но ще настояват поне за нулева ставка за хляба.

Радваме се, че политиката, която определихме за важна за нашата партия, а именно доходите на хората, цените на стоките и изобщо благосъстоянието на българските граждани, започва да намира подкрепа и изражение в предложенията на коалиционните партньори, коментира Свиленск



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: БСПхлябзаплата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги вдигат тия пенсии, че телефонните измамници я поокъсаха. Как да дигат нови къщи във Ветово? Е, и сега през ден някой дъртак им хвърля по 20-30 бона( имали, дали) ама тогава ще е масово, ще има нови схеми и нов прокурор, дето не го е.ве за измамените. А какво да кажем ние , работещите, чиито заплати не се вдигат? От чии джоб ще вземат пенсиите, от хляба и бъдещето на чии деца ще теглят заеми? После пенсионерът отива и хоп! с червената бюлетина гласува ПРОТИВ нашето бъдеще.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие добре ги разтягате сладки и медени за пенсионерите, но през декември м.г. вашият министър на МТСП и подчинените му от НОИ забравиха цели 6 г. от периода на пенсиониране и реално попариха половината от тях с 5% осъвременяване на пенсиите. Нито мин.Гьоков, нито шефът на НОИ не поискаха да отговорят на ощетените,защото те бяха виновните за това уж справедливо действие. Съмнението е, че и сега мин. Гьоков ще изиграе пенсионерите, защото се оказа, че зад тях не стои никоя партия, нито НОИ.
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На украинците сега давали по близо 400лв на човек , плюс тези 40 лв на ден , а Косово са със скъпи коли и могат да се издържат сами . Разбирам , ако не могат да си позволят нищо , да се помага , но повечето не са такива .
44
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега разбрахте ли какво е Промяната - децата и внуците на комунистите чрез представителството на Кирчо,Асенчо,Лена /само и вижте името Лена /,крадат като за последно -и децата разбраха че като раздаваш ей така пари ,надуваш цените и инфлацията още повече .Хората да излизат на улиците и да не чакат ,всеки ден е загуба за нас ,за цялото ни общество
43
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
минимална да бъде 1000-1200лв иначе всичко ше бяга в чужбина б.лгаристански рабододателчета даваите пари или фалирвайте с капаняци
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за украиците колко наши пари им раздавате ,всички фашисти и женичките с джуки обратното Путин
41
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези комунисти и социалисти през 3 месеца ли ще увеличават минималната заплата и да надуват още повече инфлацията? А пари от къде???
40
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бизнеса вече изнемогва увеличен ток, увеличени осигуровки и заплати от април и сега отново да се увеличат осигуровките и заплатите. Откъде пари? По добре е да се намалят цените вместо да се увеличават заплатите. Много фирми ще фалират и много хора ще останат без работа.
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Трак Тогава ВУЗ ще вдигнат таксите и в бг за да наваксат и пак няма да има сестри, защото кой ще плаща толкова пари. А и работа после не е сигурно. Не е решение.
38
3
 
9
 
! Отговори
Баце спаси ни преди 1 година
От гладьт на промяната единственната ни надежда остана вьв теб
37
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП и икономика - две полюса . Другарите само знаят да крадат . Ама и те са закъсали за кадри щом опряха да ни пробутват пак Свиленски и Гечев . Измислете нещо ново бе другари
36
3
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
добра идея!...Но "хазната" ще загуби много...Как да се компенсира това?..-Ами много просто:-Чрез въвеждане на ПРОГРЕСИРАЩО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ,както е в повечето страни по света!!..Печелиш повече /като ВЗЕМАШ ОТ ДРУГИТЕ !/ ,ще внасяш повече !..Без тая мярка всички напъни са просто..ГЪРЧОВЕ..Нежеланието на "политиците"../смешен термин,нали?!/ да въведат това облагане издава вътрешната им нагласа и алчност към далаверите..
35
0
 
8
 
! Отговори
Трак преди 1 година
Мед сестра семестъра е 1200 лв . Като го умножиш по 8 или 10 в зависимост получаваш -9600 лева или 12000 лева или -== 5-6 000 евра .. тези пари си ги възвръщаш за 1-2 месеца в Норвегия или Швеция или Дания и т н
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
червените управляват какво очаквате, инфлация и фалити
33
2
 
13
 
! Отговори
Бсп преди 1 година
Предлагам нинова да живее сьс -760 лв , тази жена ме отврати от бспГлас за герб от мен
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Трак За медсестра е много скъпо образованието. По 5-10 хиляди евро даже в България.
31
6
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Оставка на цялото некадърно правителство. Искаме си ГЕРБ Бойко Борисов поне знам кой носи отговорността
30
2
 
4
 
! Отговори
Трак до 44 преди 1 година
Да , така е за ИСПАНИЯ - около 3000 евра на месец е чистото средно дендк по 6000 ле . ЗА ИСПАНИЯ
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо от първи юли, за да му увеличат цената още поне два пъти до първи юли. Браво БСП на следващите избори сте " победители+.
28
4
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ преди 1 година
Цялото семейство съжаляваме че гласувахме за Киро ПП оставка на цялото некадърно правителство на Кирил укокореният тъпир ИТН ДЕееБ БСП. По добре Бойко Борисов поне знам кой носи отговорността