Донфрид: САЩ ви подават ръка, след като Русия затвори вратите

Тя е доволна от двустранното партньорство
19 май 2022 12:08, Росен Стойчев
142
Донфрид: САЩ ви подават ръка, след като Русия затвори вратите
Снимка: БГНЕС

По време на посещението на министър-председателя във Вашингтон вицепрезидентът Харис изрази своята висока оценка за силното партньорство и приятелство между България и САЩ. Протягаме ръка на България в момент, в който Русия затръшна вратите си пред нея.

Още по темата
Това каза помощник-държавният секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид в речта си на Бизнес закуска с Американската търговска камара, съобщи Нова тв.

Според Донфрид присъствието на високопоставени представители на българското правителство на Бизнес закуската с Американската търговска камара демонстрира колко важни са двустранните търговско-икономически отношения между двете страни. Тя изрази желание те да бъдат задълбочени.

Помощник-държавният секретар коментира, че САЩ продължават да „съживяват”европейските си съюзи и партньорства, като подчерта по-голямата сила на работата заедно.

Донфрид посочи решителността на Щатите да работят за Европа и за мира по целия свят. „Целта ни е страните в региона да се развиват по своя евроатлантически път и да допринасят за това единство”, обясни тя.

Тя изтъкна важността на координацията с европейските партньори за укрепване на демокрацията и върховенството на правото в Европа и Евразия. „Трябва да отхвърлим антидемократичните тенденции и да покажем, че демокрациите могат да работят за хората. Заедно можем и трябва да се борим срещу авторитаризма, корупцията, дезинформацията, които допринасят за срива на демокрацията”, смята Донфрид.

„Г-жа Донфрид е идеалният дипломат, защото е работила както в публичния сектор, така и извън него. Когато не си във властта, погледът е малко по-различен”, заяви посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
22
 
! Отговори
Захаров преди 2 години
Чувал съм, че когато атовете се ритат за магаретата най-добре е да стоят настрана. Иначе отнасят къчовете. Приказката е българска и в Харвард не я натъртват много, види се...
26
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карън, започнете да се оглеждате за нов кон. Този вече сериозно изостава и скоро ще изпадне от състезанието.
25
3
 
30
 
! Отговори
Тато преди 2 години
Сащ ни подават ръка след като умело развалиха отношенията на Русия с целия ЕС!Това е същината на борбата за Украйна - разделяй и владей! Жалко, че много хора си мислят, че Щатите просто така помагат на онеправданите украинци, а всъщност Щатите провокираха цялата тази война години наред и успяха да осъществят плановете си. Целта е да са добре САЩ, да им върви бизнеса, влиянието, стоките, пазарите..Няма по-лесно, оавен монополизъма.
24
2
 
29
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Ненадминати лицемери.
23
1
 
8
 
! Отговори
Коча говори преди 2 години
САЩ ке падне... Тъй думат и за моите дисаги при се клатят, *** не падат.
22
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е прекалено малък пазар за търговско- икономически отношения със САЩ.Интересът е към територията,ако може без българи на нея.Пожертваният суверенитет не им стига.
21
5
 
30
 
! Отговори
Вангел преди 2 години
САЩ се опитват да насъскат целия свят срещу Русия. Казано е: който нож вади от нож умира.
20
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самолети има само на чертежи.
19
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ФАЩ ке падне! Можете да лупите предателите политици, но народа ще ви помете! 500 години робсство не ни сломиха, един харвардски продажник също няма да успее! Свобода или смърт!
18
5
 
22
 
! Отговори
Още един жокер преди 2 години
Това, което САЩ ни подава наистина е с диаметъра на ръка. Но не е ръка. Вгледайте се по-внимателно!
17
6
 
23
 
! Отговори
Ще ни преди 2 години
Подадат на ръката най-дългия пръст
16
2
 
11
 
! Отговори
Dev преди 2 години
Бългериън фючър е тясно конектнато с USA. Заедно с най-иновейтив икономиката в света можем да истаблишнем лонг партнършип ин криритал секторс като енергийния и текнолоджи. Раша ис нийдед само като чийп роу матириълс хелпер.
15
3
 
9
 
! Отговори
Макронист преди 2 години
Супер е, супер!
14
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако и кажа покажи ми каде е България на карта, бас държа, че не знае хахаха
13
6
 
10
 
! Отговори
До 14 от Магаре преди 2 години
Не гоня никой за лошо. Само им пожелавам приятно пътуване към "родината". Там ще са рахат и няма да се нервят. Ценя тяхното психично здраве.
12
6
 
14
 
! Отговори
Въпросчо преди 2 години
Това ли е секретарката на Бидон-а , която му носи кафе ?
11
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пичуе, знам че си пишете на ангро, но в момента фашистка русия е мразена от целия цивилизован свят, а не-цивилизования скоро може и да ни се исипе под формата на икономически бежанци, щото не могат да си получат житото, което русия блокира и присвоява за себе си.
10
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ръка. Не е ръка, това което ни подават от САЩ.
9
39
 
4
 
! Отговори
Магаре преди 2 години
Не знам каква е кобилата, но българо-съветската дружба умря. Всички русофили с безплатни еднопосочни билети към тяхната любимая Блатная, за да асимилират разликата между съветска Евразия и българска Европа.
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, та с твоята приятелка, нали там си подвате ръце... Та нека докато има бази на НАТО в България, те да пращат по 3 кораба газ всеки месец. Нали си партнираме ))) Така де, помагаме си )))