Петков: България можеше да зарадва Путин, но не се поддаде

Примерът на страната помогна на ЕС
20 май 2022 11:45, Росен Стойчев
539
Петков: България можеше да зарадва Путин, но не се поддаде
Снимка: БГНЕС

„Путин много би се радвал, ако България беше приела неговите условия. Това би показало, че първата държава от ЕС вече се е поддала на това извиване на ръце.

Още по темата
Това му беше първата задача. Другото като цел, може би, беше, че ако не се поддаде и цените на газа се качат много - българското правителство да падне. Това би дало много лош сигнал към другите европейски страни. За наша радост, нито едното не се случи”, заяви премиерът Кирил Петков, цитиран от Нова тв.

Не мисля, че Русия може да си позволи да изгуби целия Европейски съюз. Твърдата първа крачка на България помогна на целия Съюз да вземе същата твърда позиция. Това коментира премиерът Кирил Петков във връзка с доставките на газа и плащанията в рубли. Той добави, че е получил поздравления за българската позиция от много европейски лидери.

Според премиера България е показала ясна позиция по въпроса с газа. Той беше категоричен, че правителството ще продължи да отстоява интереса на страната ни. „Ние не сме срещу някого, но сме за спазването на договорните отношения. Никой едностранно не може да си претендира някакви условия. Правителството в този състав няма намерение да се поддава на чужд натиск”, посочи министър-председателят.

На въпрос по темата за Северна Македония министър-председателят ясно подчерта, че не поема никакви ангажименти самостоятелно, без позицията да е обсъдена на коалиционен съвет и решена в Народното събрание. Коментарът му дойде относно позицията на еврокомисаря Оливер Вархеи, който очаква България да даде зелена светлина за РСМ до дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


539
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
418
1
 
9
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛ !!! преди 1 година
и какво спечели България от това - 3 лв за литър бензин и 17% инфлация !!! От де на къде България ще страда заради инвестициите на Байден-Склерозата в Украйна !? Ние проблем с Русия НЯМАМЕ - Американските гаддддове да си воюват с Русия !!!
417
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А нещо за Германия и Италия, които ОК-наха рубльитье, след като ни фрлиха на кучеатата ?
416
1
 
11
 
! Отговори
перко преди 1 година
Путин трепери от страх, че Киро *** не поднови доставките от Газпром и договорил два блуждаещи танкера газ които Китай отказал! Ликувай народе зимата предстои!
415
3
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
м/у другото,ако сме сериозни,тоя трябва да бъде линчууван!..Защото най-дебелашки имитира шопа,чийто девиз е:-"Я не сакам мене да е добре,сакам Вуте да му е зле"...Така и тоя:-Той не сака България да е добре,сака Путин да е зле...Това плаче за въжето!!!!!!
414
2
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
споко,Кире,ни са тръшкай!...ТИ не зарадва Путин,но Италия,Германия и още много,го зарадваха..Ама ония саглупаци,а ние,имам предвид ТЕБ,сме "тарикатите на Съюза"..Много лошо си постилаш!...При това без почивка..
413
2
 
22
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Кире,ти не зарадва Путин , но още по-незарадва българската икономика . Сега с години всеки българин ще изплаща заемите които теглиш,за да огорчиш и накажеш Путин.
412
2
 
18
 
! Отговори
взвд преди 1 година
киро пътник си за канада
411
1
 
13
 
! Отговори
баце преди 1 година
Глупи.
410
2
 
17
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 1 година
"ОбъркАл си нещо, Пич"- цитирам една стара реклама. Този съвсем се е взел на сериозно. Уплашил бил Путин. На този зор, само му е до теб. Колкото и да реве или се хвали, няма да стигне Зеленски.
409
1
 
19
 
! Отговори
Нов преди 1 година
Едно нищо се мисли за нещо.
408
2
 
26
 
! Отговори
122 преди 1 година
Депутинизацията е новата парола на нова антируска истерия в България ,каквато няма в никоя европейска държава.Германия,Италия и Гърция например ще плащат газ и нефт на Русия в рубли , а останалите също , но с подставени частни фирми!Нашите като пуле пред майкаси,да угоди на Америка ,откъдето идват и на която слугуват,жертват национални интереси по чужда заповед!трябва ли да ги оставим да ни управляват не в наш интерес! ?Не разбира се!
407
24
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
От психопата Путин един пирон не трябва да се купува.
406
2
 
14
 
! Отговори
Прозрачно преди 1 година
Този е патологичен лъжец - зарадвахме Путин, като се надупихме да не пращаме оръжие на Украйна.
405
9
 
5
 
! Отговори
Статистик преди 1 година
Важното е, че комунистическото ни правителство показ вярност към другаря Путин, дори и пътник. Нали не пратихме оръжие на Украйна - всичко е както го поръча КПСС.
404
2
 
15
 
! Отговори
Спас преди 1 година
Абе то че подмяната ще падне, ще падне. Ама да са толкова жалки, че да обвиняват лидер на друга държава, за тяхната некадърност, то вече е уникално. Долу подмяната! Само се свята и се прави на интересен Про100 Киро. Ама като го изметем след някой друг месец, си отива в Канада, а нас кучета ни яли
403
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За това 80 млн Германия и над 60 млн Италия се съгласиха да плащат в рубли.
402
2
 
24
 
! Отговори
абе преди 1 година
този защо говори от името на всички българи , колко гласуваха за него ? аз не съм !
401
3
 
13
 
! Отговори
Продължа Поддаването преди 1 година
на ФАЩ!!!
400
1
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
А ти, просто Киро, кога ще зарадваш българския народ, като си подадеш оставката?! Много, много не се омайвай, щото сме приготвили камъните! И викай белите автобуси да приберат нефелниците на четворната коалиция от парламента!
399
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ ти ръкопляскат...