Енергийното министерство подписа важен договор

Ще бъдат проучвани възможни инвестиции в енергийни проекти, базирани на нови технологии
25 май 2022 13:57, Росен Стойчев
5
Енергийното министерство подписа важен договор
Снимка: БГНЕС

Министърът на енергетиката Александър Николов подписа меморандум с изпълнителния директор на "КонтурГлобал Марица Изток 3" Красимир Ненов, съобщи Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Министерството на енергетиката и "КонтурГлобал Марица Изток 3" подписаха меморандум за разбирателство за проучване на възможни инвестиции в енергийни проекти, базирани на нови технологии, които ще съдействат за модернизирането на българския електроенергиен сектор.

Компанията, която притежава и експлоатира втората по големина въглищна централа в България, ще проучи възможностите за инвестиции в технологии за безвъглеродно и нисковъглеродно производство на електроенергия, системи за съхранение на енергия, както и за съвместно изгаряне на алтернативни горива, включително RDF и биомаса.

Тя ще осигури техническа помощ при оценката на използването на алтернативни горива, които да съдействат за гарантиране на стабилността на мрежата и постигане на целите за декарбонизация. Меморандумът ще действа до края на 2025 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като монтират един филтър отгоре на кумина на теца и няма да има замърсяване. Хем ЕК доволна хем и ние си правиме тока сами от въглища, вместо от кървав руски газ.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя нали щеше да подава оставка
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не пишат колко ще струва това проучване?
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ала бала, тра-ла-ла.
1
0
 
17
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Пак сащ?!