ЕС върна план на България с 200 забележки

Коментар на Светлана Боянова
26 май 2022 14:10, Росен Стойчев
83
ЕС върна план на България с 200 забележки
Снимка: БГНЕС

"Стратегическият план е документът, на чиято база в следващите години българското земеделие и селските региони ще бъдат финансирани с 8 милиарда евро, затова той е много важен и като за първи път тези пари трябва да постигнат едни цели, които са общоевропейски цели, тоест вече ще трябва да постигаме конкретни резултати, а не просто да усвоим едни пари, които Европа ни дава".

Още по темата
Това коментира пред Светлана Боянова, председател на Института по аграрна икономика.

Днес пред БНР заместник-министърът на земеделието Иван Христанов обяви, че Европейската комисия върна Стратегическия план на България с 200 забележки.

Според Светлана Боянова  България има 200 забележки по този план, но има държави и с по 400. "Това не означава, че много сме се объркали. Варират забележките на комисията", посочи тя.

"Не ми харесва думата усвояване, защото наистина тези пари трябва да постигнат конкретна цел, в случая те са девет цели на Европейския съюз, свързани със справедливия довод на фермерите, с опазване на околната среда, докато се прави земеделско производство, със социалния живот в селските райони. Всъщност тези 8 милиарда са за нас и за постигане на конкретни резултати", допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
36
 
! Отговори
мъчи ме въпрос преди 1 година
ЩО ЗА ХОРА УЧАТ В ХАРВАРД??? ?
47
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Pro 100 Kiro Продължаваме Подмяната
46
0
 
27
 
! Отговори
Дааам преди 1 година
30 години евро финансиране и докъде сме?ДОКЪДЕ?Не разбрахте ли че на *** не трябва да се дава а само пръчката и на полето.Гледат и изхвърлят продукция само заради субсидиите.Взимат земи само заради субсидиите.Има 10 крави а по документ 300, вземе 100 декара земи загради ги с въже пасища и лапне субсидийката.Нищо не става от това племе.Приключете с тези глупости.Къде са проверките?Кирчоооо къде са хората в затвора Кирчооо.Пишете КИП и да бягаме.
45
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея да не са пратили курсова работа? :) 200 забележки чакч
44
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ко стана бре Киро нали Урсула кат доде казала че праща парите да чакаме .. те за тва ли си стреля в краката кат спря да плащаш газа
43
3
 
30
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
В тоз план ще има ли още къщи за гости строени с милиони от фондовете но за лична употреба!?
42
3
 
47
 
! Отговори
ПП Пореден Провал преди 1 година
Няма Изненадани! Цяла България вече знае, че да си Завършил Харвард е Сертификат за Идиотизъм!!
41
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като дойдат те такива на власт от европейския съюз спират всичко че много краднат .. при бате Бойко не са спирали и плана беше направил ама Асенчо каза че ще го поправя нямало далавера ама хората се усетиха
40
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парите пак ще отидат в нечий джоб и въобще няма да стигнат до нас или малкия бизнес.
39
1
 
15
 
! Отговори
Радостен преди 1 година
Аз съм зле ама Вуте е по зле!
38
2
 
19
 
! Отговори
аз преди 1 година
Това е саботаж от страна на тези които са писали плана
37
3
 
29
 
! Отговори
реалист преди 1 година
ЕС не дапари на мошеници и крадци! Баце крадял, но не му спираха пари по програми и проекти! А тези дойдоха да правят лява полика с десни мерки или просто казано - ЛЯВА РЪКА В ДЕСЕН ДЖОБ! Хак да ни е! Честита ни "ПРОМЯНА"!
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Думата" усвояване" е добра , но ако си мислиш за схеми с корупция думата е измама.
35
1
 
32
 
! Отговори
Капетано преди 1 година
Драги пътници всичко върви по план!Корабът потъва бавно но сигурно,не се натискайте,вода ще има за всички!
34
2
 
34
 
! Отговори
негласуващ преди 1 година
Тая Светлито като в детската градина "Госпожо аз малко се напи ках ама Иванчо се нассра"!Големи аргументи и оправдания))Нашите с 200 ама ония били с 400!
33
4
 
32
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахахаа, нали играхте хоро в изборната нощ с Рундю - руснака. Е ся путин да ви даде пари за възстановяване :))))))))))))))))))))))) Пък Асан опуления си ги е писал тези пари в бюджета :))))))))))))))))))))))))) Накрая пак ще има фалит по комунистически :))))))))))
32
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не им харесва, че си садим домати и чушки в градините. Съсипахте ни земеделието, евроквотаджии. Те ще ни казват, какво да садим и произвеждаме. По времето на социализма цяла Русия, хранехме с наши консерви. На колко бригади съм бил, всичко за износ се работеше. Сега ми набутват, нишестета по лютениците и боя. Четете да видите по етикетите.
31
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С защо гербавите като са толкова читави,не предадоха плана,докато бяха на власт?Защото е бил толкова калпав,че трябваше няколко пъти да се преправя.
30
3
 
32
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааааа, малко са 200 грешки. Другия път 350 най-малко. ЕС пари на комунисти от БСП и Р.Гечев не дават :))))))))))))))))))))))))))))))) Спряха ги на Станишев, спряха ги на Орешарски, сега пак :))))))))))))))))))))))))))))))))))
29
1
 
32
 
! Отговори
ПАРОДИЯ НА ЕСКПЕРТ преди 1 година
"Според Светлана Боянова България има 200 забележки по този план, но има държави и с по 400. "Това не означава, че много сме се объркали".БЕЗ КОМЕНТАР! БРАВО, ЧЕ НЕ СМЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО! ИСТИНАСКА ГОРДОСТ!