Борис Ячев: Начинът, по който е създадена тази коалиция, е противоестествен

Явор Нотев: Крайните оценки за БГ "Магнитски" са напълно заслужени
Обновена: 31 май 2022 22:22 | 31 май 2022 21:43, Красимир Ангелов
3

"Имали сме проблеми в нашата коалиция, но подобно разминаване по основния въпрос как ще се управлява една държава, такова нещо сме нямали. Нашите коалиционни съвети обикновено са били свързани с решаването на конкретен проблем, а не с изчистване на политически противоречия. Нещо, което виждаме в момента", коментира лидерът на "Силна България" Борис Ячев в "Денят ON AIR".

Той изтъкна, че начинът, по който е създадена тази коалиция, е противоестествен и посочи, че правителството все още няма програма за управление.

"Много лесно бих се присъединил към единодушната оценка на хора, които биха имали отношение към подобен закон като българския вариант на "Магнитски". Тя е отрицателна. Срещнахме изключително крайни квалификации. На мен ми се струва, че с такива думи не е посрещан никой проект за закон. Тези оценки са заслужени", коментира адвокат Явор Нотев.

Той обърна внимание пред Bulgaria ON AIR, че няма как да има писан текст и зад него да не стои никой.

Ячев каза, че българският вариант на "Магнитски" е мъртвороден политически законов продукт, от който всички бягат от отговорност.

"Защо борбата с корупцията, тази амбициозна задача, с която това правителство дойде на власт, остана на заден план? Защо този закон, така нареченият "Магнитски", стана приоритетен от реформата на антикорупционното законодателство? Защото може би чрез този закон е възможно да се реализира в много по-голяма степен разправа с външни и чужди врагове", заяви Ячев.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Надблюдател преди 1 година
По-скоро беше интересно друго в интервюто...Как след като изисквали от Прокуратурата записи от камерите на МС, интересът към Гешев изведнъж спаднал! Дали е случайно!
1
0
 
4
 
! Отговори
уникум преди 1 година
Този лидер няма и един трабант пълен с хора !!