Американски F-35 охраняват въздушното ни пространство

Те се присъединили към нидерландските изтребители
1 юни 2022 11:01, Елка Василева
75
Американски F-35 охраняват въздушното ни пространство
Снимка: архив, БГНЕС

Американски изтребители F-35 са кацнали в авиобаза "Граф Игнатиево" като продължение на мисията на НАТО за охрана на въздушното пространство на България.

Съобщението е на Съюзническото въздушно командване на НАТО в Туитър, но в него не се посочва броят самолети, предаде БНТ.

В края на май трябваше да приключи мисията на четири нидерландски F-35 у нас, но в настоящото съобщение се набляга, че американските изтребители са се присъединили към мисията на Нидерландия.

Пред БНР във вторник министърът на отбраната Драгомир Заков посочи, че има "много процедури, които позволяват презгранично използване на Air Policing, така че има много варианти". И че "България ще продължи да бъде подпомагана. Няма да бъде оставена".

В съобщението на базираното в база Рамщайн, Германия командване се посочва, че разполагането на американски F-35 у нас изпълнява "мисия на дълъг обсег до България в подкрепа на дейностите на НАТО за бдителност на източния фланг".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
5
 
6
 
! Отговори
Чупи преди 1 година
До аз: И от кого ни охраняват? От Русия ли? Че 90% от българите ще ги посрещнат като скъпи гости а останалите да бягат в Гърция, Турция и Румъния НАТО да ги "брани"!
63
5
 
10
 
! Отговори
ДА преди 1 година
***,много сме благодарни-нема що!От кого ни охраняват!?Заради тях ни бият градушките и ще мрем от глад и фалити,гадове ниедни!
62
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
затова забраниха противоградните ракети за да не ги свалят
61
1
 
8
 
! Отговори
аз преди 1 година
До EMIGRANT - приятел? защо ни охраняват, платихме няколко милиарда за наши самолети които се "забавиха". Тук важи с пълна сила правилото - "и мам на тате не дава без пари"
60
3
 
6
 
! Отговори
аз преди 1 година
определено ще спя по-спокойно знаейки че плащам с данъците си да ме пазят F-35. Все още не мога да разбера от какво ме пазят но..... въпреки това ще спя по-спокойно :)
59
12
 
6
 
! Отговори
EMIGRANT преди 1 година
Няма лошо да те подкрепят в нужда!Приятел в нужда се познава!!
58
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приземете ги тия самолети че заради полетите им градушката унищожава всеки ден реколтата и след месец гледайте космически цени на зеленчуците. Заради тях не могат да се стрелят ракетите за градоносните облаци. Или може би всичко е умишлено, да внасяме техните бо?клуци?
57
7
 
7
 
! Отговори
Цаца преди 1 година
Проблема не е нито в НАТО, нито ЕС, даже не е и в Русия. Проблема е в България!Само да кажа, че статистиката в световен план показва, че 99.9% от световната миграция/имиграция е в посока САЩ и ЕС.Сигурно защото там е много гадно да се живее.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чета и се чудя, чуда се и чета... вие на тази планета ли живеете? Кое ви е толкова странно? Имате ли си хабер от какво се случва по света? То ясно, че за вас света свършва на държавната граница както ви е учил Тато ама човек би си помислил, че леко сте се отворили ама уви...
55
1
 
1
 
! Отговори
до 56 преди 1 година
Каквито не се иползват от едно 50 години...
54
3
 
6
 
! Отговори
абе преди 1 година
барабаниста сидеров и копейкин що не пазят въздушното ни пространство от тези лоши капиталисти ?
53
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия нашите упорито ни тикат във война!Нощес цяла нощ буча някакъв голям самолет чак стъклата дрънчат..сигурно е някой американски тежък бомбардировач!
52
12
 
7
 
! Отговори
до 53 преди 1 година
Ми не просто вие се информирате от сайтове като днес бг. Ако реално се интересувахте от нещата щяхте да знаете, че това е нормално. НАТО засилва военната сила по източната си граница. Набийте си го в празните глави най-после България е част от НАТО и тук да има чужда военна техника и войници е НАПЪЛНО НОРМАЛНО.
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От кой, чайки ли ?
50
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна мъгла е какво става. Правят каквото си искат, а за публиката говорят каквото им харесва.
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коментарите в този сайт са както винаги хвани единия удари другия...
48
2
 
6
 
! Отговори
до 49 преди 1 година
Първо за градушките се стреля. Това, че ефекта е въпросителен е друга тема. И знам, че се стреля защото ги виждам последните дни. И стига сте се правили на вещо по всички въпроси, не сте. Смeшни сте.
47
3
 
5
 
! Отговори
до 48 преди 1 година
И ето за това ще си останете диво балканско племе което никой не взима на сериозно.
46
7
 
13
 
! Отговори
О преди 1 година
Оф,оф вдигат патардия и плашат гаргите с тия самолети.И какво охраняват след ,като и градушката ни удари ,защото видители самолети ни пазят.Уха.
45
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 45:Аз също.Обаче най-запалените по украинците са точно ваксинираните и си плямпат едно и също като по сценарий.Дали има някаква връзка ваксина-фен на Украйна?Аз съм неутрален и без ваксина,защото преболедувах леко.Онези с ваксините малко неадекватно се държат все едно са пияни или дрогирани.