БСП: От есента ни чакат много по-високи цени

Нека различаваме туризъм от бежанска криза, каза Вяра Емилова
1 юни 2022 21:44, Анисия Иванова
43

Антиинфлационните мерки нажежават все повече обстановката сред обществото у нас.

"Ние бяхме изненадани от бежанската криза. Направихме най-бързото и доброто, което можехме за момента. Възможното бе бежанците да бъдат настанени в хотели, защото те влизаха основно от "Дуранкулак". Най-близкото място, където можеха да бъдат настанени, бяха морските курорти. 40 лв. не се даваха на бежанците. Това бе мярка, насочена към бизнеса, която му даде глътка въздух", заяви Вяра Емилова от БСП в студиото на "Денят ON AIR".

Според нея е очевидно за всички, че е трудно да се вземе нещо, което веднъж е дадено.

"Тази мярка бе за 3 месеца. Беше казано, че след това ще се търсят възможности. Важно е за нас да защитим българския интерес. Условията в много бази са добри и са подходящи за майки с деца, за бежанци. Не всяка база е толкова лоша. Изкуствено се опитва да се ескалира този проблем", посочи социалистът пред Bulgaria ON AIR.

Важно е държавата да обясни на чужденците, че е до тях и ще направи всичко за нуждите им, категорична бе тя.

Емилова изрази мнение и за изслушването утре на вицепремиера Калина Константинова.

"Утре имаме заседание на нашата парламентарна група, когато ще уточним и въпросите, които ще бъдат зададени. Когато си на такъв пост, трябва внимателно да си служиш с думите, защото темата е чувствителна. Ние трябва да защитаваме българския интерес и да направим разлика между туризъм и бежанска криза", отбеляза гостът в студиото.

Относно протеста на бизнеса за социалните мерки тя уточни, че предстоят доста разговори.

"Към края на юни трябва да влезе в НС за обсъждане бюджетът. Труден е диалогът в коалицията. Въпреки всичко, намираме решения на проблемите", смята социалистът.

Емилова изтъкна, че животът на българските граждани е тежък, затова от БСП ще се борят за повече социални придобивки.

"Качват се цените на тока и на хранителните продукти. От есента ни очакват много по-високи цени, затова трябва да намерим съответните буфери в бюджета. Има няколко мерки, които са изключително важни и биха подпомогнали обикновения български гражданин", завърши събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Dinosaurus преди 1 година
Четвъртия член на коалицията, БСП, с най-ниска електорална подктепа в цялата си история, получи министерството на икономиката! Е, който е очаквал иикономически просперитет и стабилност е или наивник или комунист "от нашите". Ама вече няма социализъм, аз да бачкам, а другарят да папка. БСП ни вкарва в поредната национална катастрофа, както всеки път, когато се докопат до някаква власт. Лукановата и Виденовата зими забравихте ли? Сега ще ни се видят като лято
34
0
 
2
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Ако не ме лъже паметта, последния път когато имахме така инфлация - беше 1997 - пак имахме един учен младеж - Жан Виденов - за министър-председател. Тогава го изгониха с ритници; не мисля че Кирчото го чака по различна съдба.
33
2
 
9
 
! Отговори
Пп преди 1 година
Докато льгаха народа на бойко с чекмеджето напьлниха гардероби с пачки и люлчета според менПри лошия бойко цените не растяха ежедневно, за разлика от сегаРазбира се оправдание има виновни са бойко, путин и извьнземните
32
0
 
5
 
! Отговори
Ами сега преди 1 година
Тия цени ще се качват ясно е на всички че сте мафия .ама като минат европейските цени алчностави ще остане ненаситена .Ще си поръчваме от другите държави бе смешници алчни .Е ся от Турция си копуват хората истинско сирене и олио
31
1
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Само така! Браво! Искам да чувам всеки ден как цените на всичко ще се качват, че управляващите нямат никаква вина, а Запада и САЩ, защото в момента воюват с братския СССР. Те първи го нападнаха бай дъ уей. Също така искам да чувам и за чекмеджета с кюлчета на Бойко и колко са кадърни сегашните, ама ГЕРБ им пречи да ни направят първи в Европа :))))))))))))))))))))))))))
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 29 - АМАН от ЖАЛКИ и СМЕШНИ " демократи" като теб , дето са наведени до земята , и готови да целуват всеки .... за малко далаварека !
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЯМА НИКАКВО значение кой го е казал - Това че ни очаква инфлация и проблеми е ФАКТ , който обаче на Българите не им харесва , а и НЕ искаме да приемем факта , че с сами сме си виновни за всичко , с нашето БЕЗХАБЕРИЕ и това че само си ограбихме и продадохме държавата ! Бяхме на ОПАШКАТ и през СОЦ-а , а сега като ПРЕБОЯДИСАНИ ПСЕВДОдемократи пак сме най- жалките и смешни във свеки " съюз " в който ни приемат , без да си признаваме че ни пускат по МИЛОСТ , защото сами вървим срещу себе си !
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До заглавието. От есента трябва нови избори и ново правителство а не народа да търпи тия наглеци дето го плашат от сега с високи цени и инфлация наглеци. Тия може би ще ни вкарат и във войната. Щото нали разбирате че тя не става случайно а закономерно.
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Три от четирите партии от това опасно за България правителство няма да влязат в следващия парламент. НПО класата/кастата може би ще вкара четвъртата партия и тя може да бъде сателит на Г ерб. Те са двете грозни лица на една и съща монета. Трябва и лява партия на работническата класа така да се каже. Но дали ще има такава предстои да видим. Едно е ясно че трябват незабавно нови избори. Ако НЕ не искаме война и инфлация.
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алчността ще погуби всичко. Още миналото лято когато Мая Манолова влезе в парламента и взе да вдига пенсии и заплати стана ясно че ще има инфлация. Било е ясно че ще има война. На хората не, но елита е работил за войната а това върви ръка за ръка с инфлацията. САЩ искаха война и то в Европа и я получиха. Украйна е виновна но ще си премълча какво мисля за нея и за С.Америка. Мисля че са лоши хора. Възможно най лошите.
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунист какво може да направи?НИЩО!Комунист само знае да лъже и да краде!Дежурни заучени фрази и никакви реални действия.Отбиване на номера се нарича това.Колко кияци взимат заплати за да се справят с бежанците?!Никой не работи,само приказки!Добре,че има доброволци и хора готови да помагат.Властта направо си изми ръцете.Само взимат заплати без да работят нищо.
24
2
 
15
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
алоооо другаркооо , с издигането на лозунги само лъжете хората че сте загрижени ! цялото това правителство -коалиция , трябва незабавно да се махате .
23
3
 
20
 
! Отговори
КНСБ преди 1 година
Тц,тц,тц ! Докъде стига нахалството на БСП - отсега да ни обещават по-високи цени за есента и след това ?! *** ! И ние сме принудени да търпим техните своеволия ?! Къде са сега майките,къде е боркинята Мая,къде са тия,дето омаскаряпваха улици и площади ?! Сега светна ли ви какви "патриоти" са били и за чий интерес са протестирали ?! Абе,прос тотия до шия !
22
0
 
9
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
За поледните 2 г. инфлацията е около 100%.Ако имате кредити,направете всичко възможно да ги погасите.Скоро ще има рязко покачване на лихвите.Чета днеска,че у френско въвеждат купони за храна.Та такива ми ти работи.
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В следващото НС БСП ако имат повече от 14 депутата, аз ще се казвам Айше.
20
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП 3 пъти фалираха България в първите 15г. след 1989г.Схемите им бяха: приватизация, банкови пирамиди, кредитни милионери. Ликвидираха Луканов 3 дни след като заяви, че главата му е компютър и помни на кого е дал куфари с пари.БСП партийни лидери като Нинова и други купиха за жълти стотинки печеливши предприятия. След месеци ги нарязаха на скраб. Не случайно Нинова /тогава 28годишна/ влезе в политиката и купи Техноимпекс. По онова време жена на 28г.не можеше да стане министър ако не е агент.
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази криза е една измислица. Една държава става все по-бедна в мирно време с дъжд. Кой ще ми каже, защо една панелка струва 200 хил Евро. Та тя 100 не струва. Но видиш ли всичко щяло да става по-скъпо и на този принцип вдигат цените умишлено. Това е спекула на квадрат.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще теглите заеми. И така ще сме зависими повече от мвф, който печата и раздава виртуални пари, като заробва държави.
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП с Нинова начело, скоро ще отпаднат от парламента. Време е БСП да махне Нинова и да се върне към принципите на социализма. От доста време БСП е най-дясната от значимите партии в България, а те всичките са десни партии. Даже центристки партии няма в България, а за леви да не говорим.
16
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП винаги идват на власт, когато предишните вече са фалирали България и се измъкват, за дастоварвт вината върху БСП. Сега ГЕРБ 12 години унищожаваха България, но мутpите ще изкарат БСП виновни за унищожената от тях България.