Румен Радев отрече да предстои негова визита във Франция за РСМ

Няма напредък по откритите въпроси между София и Скопие, заяви той
Обновена: 1 юни 2022 13:11 | 1 юни 2022 12:41, Нели Христова
69
Румен Радев отрече да предстои негова визита във Франция за РСМ
Снимка: БГНЕС

Няма условия за моя визита, заяви днес президентът Румен Радев, попитан за предстояща негова визита във Франция, свързана с темата за Република Северна Македония.

Още по темата

Във вторник БГНЕС съобщи, че на последния коалиционен съвет на 27-ми май е обсъждана обща визита на президента, премиера и външният ни министър във Франция. Според участници в коалиционния съвет там се очаквало да бъде одобрен предложение на президента Макрон, което да вдигне ветото за започване на преговорите на РС Македония за членство в ЕС.

"Няма напредък по откритите въпроси между София и Скопие, затова няма условия за моя визита в Париж при президента Макрон, искам да видя реални резултати, оценявам ангажираността и усилията на нашите европейски партньори. Що се отнася до убеждението на премиера Кирил Петков, че последната инстанция по темата Република Северна Македония е парламентът трябва да уточня, че последната инстанция винаги е народът и за неговото консултиране има конституционни механизми", заяви Румен Радев.

Той поясни, че следи внимателно позициите на партиите. Той коментира и предстоящата актуализация на бюджета.

"Много страни вече си актуализираха бюджета, ако няма сигурност не можем да говорим за икономика, образование, култура и наука", допълни президентът.

Според него бежанците са се оказали болезнена тема. Румен Радев подчерта, че политиката на българската държава трябва да бъде внимателна и постоянна.

"В началото основният приоритет беше да ги интегрираме, а сега ние го задраскваме", добави Румен Радев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
1
 
! Отговори
Куберъ преди 1 година
Французите да прочетат книгата на своя сънародник Анри Пози "Войната се завръща" и тогава да ни говорят за Македония.
50
4
 
2
 
! Отговори
Куберъ преди 1 година
"Днешният македонски език е създаден с укази на комунистическия режим. Всички фамилни имена бяха променени. Книгите се печатат на македонски език, който македонците не разбират. Много комунисти се обявиха против него... Македонците говорят език, който е преходен между сръбски и български, но е много по-свързан с българския. Той никога не е писан в книги." - из секретен доклад на ЦРУ от 17 февруари 1950 г.
49
3
 
5
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
Не виждам защо трябва да държим ветото преди началото на преговорния процес, ако ЕС включи българските условия в преговорната рамка. Румен Радев умишлено пресолява манджата.
48
5
 
8
 
! Отговори
Бунгур преди 1 година
Продължаваме да затъваме заедно с Президента в собствения си кафяв сос. Докато продължаваме даробуваме на измислената си история и псевдо Национален идеал ще бъдем изолирани и мразени от всички съседни и цивилизовани държави.Искаме от Македониа невъзможни неща,а и безмислени най вече.Страх ни е от историческата истина и се държим като комплексари.
47
1
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
От Рундю няма никаква полза, само вреда за България.
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макрон да си гледа Френската джамахирия и да не вре носа на Балканите.
45
2
 
3
 
! Отговори
Цоне преди 1 година
РУСКИ ШАРЛАТАНИН:)))
44
6
 
4
 
! Отговори
Може да е от страх! преди 1 година
Резидентът на Решетников - Радев, този коварен и двуличен селянин от Славяново, чакаше да си осигури и втори мандат, за да покаже истинската си физиономия на кремълски лакей, защитник на свирепия злодей и масов убиец - Путин! И как ще се замъкне в Париж при Макрон, нали умира от страх, че някоя авторитетна френска медия може да го размаже, както го размаза DW! И така го размаза, че още му дължи влага и Деса не го е подсушила! Двуличник! Слава на Украйна!
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Борисов и той така си мислеше - че никой няма да излезе на протест срещу него ,ама ...... то па едни протести бяха... 10-тина тъпaка ocpaха градинките
42
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонците очакват да ни натиснат и да ни унизят! Тогава ще обявят победа и ще започнат да ни подливат вода и да злословят още повече срещу България! Не трябва да им даваме ок докато не подпишат черно на бяло, че нещата са така както в историческите извори! Никакви свободни съчинения и ълкувания и заличаване на българското. Добре, че е Радев, господ здраве да му дава, че е мъж!
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане и ВМРО повече пари за протести нямат.БСП и ИТН са в абсурдна ситуация и ако протестират ,ще протестират срещу себе си.Хора не се вързвайте,всичко се прави да се пълнят определени сметки ,не и вашите.
40
4
 
7
 
! Отговори
Макрон преди 1 година
Не мога да разбера защо толкова се напъваме Макрон та Макрон. Да видим какво е Макрон, да не кажа хомесексуалист, каквито слухове има, но поне е човек с комплекси(женен е за жена, която можа да му е майка), няма собствени деца, което означва, че той няма за какво да мисли за бъдещето след него. И сега да попитам този човек, какъв лидер може да е на Европа? И защо България трябва да се съобразява с неговото мнение?
39
5
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Начи , Райбев не е пъйрдял във Франция с Питкоу?Той само в Българию пъйрдит, а калий красавец, срам на гаще, умнъй талантливъй пръйдлю
38
8
 
11
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 1 година
Добре е, че Президентът дърпа от време, навреме юздите на Премиера (наш Киро ....) и го обуздава! Иначе, оня, както се е впрегнал вече, ще вземе да вдигне без време ветото над РСМ и ще направи голяма беля за държавата...
37
7
 
2
 
! Отговори
Простак Простаков преди 1 година
Тоя го дръжте здраво, като куче на синджир, за да не се дъне в чужбина - в България ние си го знаем - и да не ни резили, като нация съставена от супер-дупер глупендерианци.
36
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен Сертификатов Радев.
35
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стой си тук... селянин!
34
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 39 Как беше изразът - " казус бели / casus belli" . Одобрят ли нашите политици РСМ при сегашното положение на нещата , ще станат протести . За ден -два , ще започне да се протестира кой за каквото се сети . Затова ги е страх Кирил и компания . Иначе отдавна да са изпълнили волята на господарите си
33
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз лично с ВМРО,Възраждане и БСП на никакъв протест няма да излизам,даже да има и реална причина.С хора продадени на Путин не искам да имам нищо общо.Радев май е същия.
32
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я излезте на протест да Ви видим колко ще се съберете.300 човека от ВМРО, 3000 хиляди от Възраждане докарани с автобуси и още 3000 хиляди БСП-ари.Няма да бъдете повече от 6300 хиляди.При Бойко имаше над 100 хиляди,защото имаше защо.Сега ако излезнеш на протест,това ще означава,че си лесен за манипулация.За какво ще протестираш? За невлизане на Македония в ЕС? Какво са ти направили Македонците на теб?