Гешев: Ние сме една от последнити стабилни институции

Новият член на ВСС трябва да защитава независимостта на всеки следовател
Обновена: 4 юни 2022 12:57 | 4 юни 2022 11:20, Петя Славова
75


"Ние сме една от последните институции, които са стабилни в момента, последната преграда между гражданите и престъпността и беззаконието, последният страж на законността на демокрацията в страната." Това каза главният прокурор Иван Гешев при откриването на Общото събрание на следователите. Те избират свой представител за новия състав на Висшия съдебен съвет.  Мандатът на сегашния състав изтича през есента, припомня Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Обвинител номер едно направи пет минутно приветствие към Общото събрание на следователите, на което магистратите трябва да изберат своя представител в следващия Висш съдебен съвет.

Всички заедно преживяхме законодателни експерименти, които наричаха реформи. Те целяха закриване на следствието. Резултатът от тези експерименти беше проблеми за правосъдието и гражданите. Тази щети бяха малки, защото цялата правосъдна система продължаваше да работи, въпреки изкуствените трудности, заяви още главният прокурор.


Иван Гешев, който преди години е бил следовател, посвети част от приветствието си на значимостта на тази професия и ударите, които тя е понесла през годините.

Той призова присъстващите да изберат най-добрия измежду тримата кандидати, защото той ще има отговорната задача да брани интересите на следователите в следващия ВСС.

Така стигна до темата за независимостта, прокуратурата и опасността за нея.

Пред магистратите Иван Гешев призна, че допреди две години смятал изразите "върховенство на правото", "правова държава" и "разделение на властите" за клишета, но от две години е разбрал, че това са ценности, които трябва да се защитават, за да "не рухне сградата на демокрацията".

Към 10 часа Общото събрание определяше дневния си ред, след което ще започне изслушването на тримата кандидати. Изборът ще е следващата събота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: ВССBulgaria ON AIRИван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За едно е прав Гешев, прокуратурата е една от последните институции от комунистически тип, които работят срещу българския народ. Гешев времената се промениха, ние ви плащаме и заплатите и грешките, така че махай се от тоя пост и остави хората да направят реформите.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
zasto lipsva ejednevna real fakticheska prozrachna info ot bg sadebna regionalna administracia, po podobie na meteonovinite i novinite za bg futbol?!
53
0
 
0
 
! Отговори
ама преди 1 година
и Гешев напоследък ги плямпа едни,чак малко се плаша какво му е на тоя човечец,плаши ме.
52
4
 
2
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Май прокуратурата е настъпила доста дребни и не толкова дребни тарикатчета. Свършила си е работата. Сега хор бодра смяна смело раздава присъди тука.
51
4
 
5
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
Най-стабилни сте в защитата на крадците от герп и дпс.
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка Каскет!
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка Каскет!
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо Мутрата не е в затвора? Ох, забравих - той Гешев трябваше да ги обвини....
47
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев, стабилни сте като паднАл плет!
46
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев е най-лошото нещо за България, след Адолф Хитлер и Георги Димитров!!!
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стабилно е на ГЕРБ и на кръга бизнесмени около и в ГЕРБ. Гербаджийските бизнесмени чисти, чисти ... докато не се сдърпат с нещо. Тогава бързо събират багажа и бегат към Дубай.
44
4
 
9
 
! Отговори
Bin преди 1 година
Стабилно бездействащи е правилно казано.
43
7
 
4
 
! Отговори
Zoro преди 1 година
В затвора чакат двамата мощеници Киро и Кокорчо с нетърпение.Гешев да се задейства за схемите с газа и ам. фирма.
42
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В затвора Гешев те 4акат с нетърпение!!
41
3
 
16
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Вие сте една от напълно превзетите институции от ГЕРБ ,ДПС и финансовите кръгове , а останалите институции на 95%.....Да страшна "стабилност" ,въпроса е за кого?!
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До номер 40:Работят тpoлове и им плащат за коментари като повечето са украинци,които знаят български.По принцип подкрепят Кирчо,мразят Гешев,крещат като обезумели за Украйна,пишат да се убивали русофили като в повечето случаи даже на неутралните казват русофили.Някаква престъпна организация е.Рано или късно с тези възхвали на Хитлер и призиви кум убийства ще попаднат където им е мястото.
39
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стабилно бранещи членовете на шайката и главатаря им от Банкя от заслужено съдебно преследване. Това е "стабилната" институция на Каскета
38
4
 
4
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
34 ти какво работиш кой си че така убедително лъжеш А останалите плювачи жалки хорица нямат и основно безработни бедни по сайтове
37
2
 
4
 
! Отговори
А МОЖЕ БИ преди 1 година
ТОЙ ГЕШОФ ТАКА СИ ГОВОРИ. ПОСЛЕДНИТЕ. И ТЕ ГО ЦИТИРАТ ДОСЛОВНО.
36
2
 
12
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Вие сте последната преграда пред рухването на мафията в милата ни татковина! Оставка, съд, Затвор!!!! Гадове!!!!