Хората не искат истината, а хубава история

Коментар на Сибина Григорова и Харалан Александров
6 юни 2022 16:52, Росен Стойчев
16
Хората не искат истината, а хубава история
Снимка: НОВА

"Колкото повече нови партии има, толкова по зрелищно е положението.

Още по темата
"Възраждане" влезе на база на силно присъствие в социалните мрежи. Костадинов има достъп до малки населени места, където хората получават оскъдна информация. Битката не е за фактите, а за интерпретациите. Трябва да сменим това, което се говори в медиите. Хората не искат истината, а хубава история, в която да имат героична роля", това обяви пред Нова Нюз журналистът Сибина Григорова.

" В парламента има групови процеси, които са много дълбоки. Няма добро лидерство и читава структура, която да трансформира тревогата в програма за действия, затова хората регресират".  Това заяви  Харалан Александров, социален антрополог.

По думите му руската пропаганда представя конспиративни разкази, но също така и за катастрофичната промяна. "Във въображението на сънародниците ни промяната е свързана със загуба", смята той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
това са глупо-сти-те които се ръсят от сутрин до вечер по медиите и кои иска товакоето разправят на седенката ние всичко разбираме и все по малко стават хоратакоито се подвеждат а на вас никои не вярва и не ви слуша
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Хората не искат истината, а хубава история" Вярно е. Затова вместо да ни кажат, че Украйна е размазана и няма да става държава повече от нея, те ни разказват приказки как героично печели.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хареса ми една фраза на Димитър Недков: Вече не сме кръстопът между Изтока и Запада, а кръгово движение. Ако ме питат мен, дори не сме кръгово, а сме вятърно петле, което се върти около остта си според това накъде духа вятъра.
7
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей такива от 30 години само дават акъл и обесняват кво било правилно и грешно и от 30 години сме на дъното на всичко. Но споко вие продължавайте да им вярвате, все пак сте им важни, та те на ваш гръб живеят
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** ли? Тия са с отрицателно айкю всичките.
5
4
 
9
 
! Отговори
Наскоро, преди 1 година
в случаен разговор един върл активист на ВМРО,на местно ниво,активно ме убеждаваше колко добри били турците по-време на турското робство,по-нашите земи!?!И понеже му знам и манталитета, и капацитета го оставих да си говори сам!!!
4
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом Харалан ви го казва,вервайте му.Ха,ха,ха!Гербава по..га!
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зависи за кой коя и каква е "истината". Понеже с нея се силно спекулира. И нечие виждане, най-често на политически силните на деня, се налага безалтернативно като такава, често пъти без това да е изобщо така.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Трябва да сменим това, което се говори в медиите".Накъде повече пропаганда?Даже прекаляват...
1
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Зависи от индивида