Над 1,7 млн. платило МВР за командировки за охрана на границата

Още над 1,5 млн. лева са средствата от ЕС по това перо
10
Над 1,7 млн. платило МВР за командировки за охрана на границата
Снимка: архив, БГНЕС

1 649 267 лева е платило МВР от януари до април на командировани служители за охрана на границата във връзка със засиления мигрантски натиск. Това става ясно от писмен отговор на депутатски въпрос на вътрешния министър Бойко Рашков.

Най-голямата сума за командировки е от април. Тогава МВР е платило 544 451 лева. Сумата през март е малко над 400 000 лв. През февруари са платени 340 000, а през януари – 350 000 лева.

Извършените разходи за командировки на служителите на МВР с пари от ЕС от януари до април са в размер на 1 510 535 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
8
 
! Отговори
бивш граничар преди 1 година
Кви командировки кви пет лева затова ли закриха унищожиха и сринаха със земята граничните застави Създадоха гранична полиция и днес да плащат командировъчни за сметка на наборните граничари и онези командири които без почивки бддяха на граничната застава Там съ здаваха семейства и исъпругите и м докат дойде линека от най близкия на над 50км населен пункт с разбит път Напъ д за среща с линейката раждаха в каруцата Днес това се забрави и нямаше протести .
8
2
 
7
 
! Отговори
Служител преди 1 година
Никакви командировки не се плащат. Това е долна лъжа!!!
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много изхарчени пари от МВР , а какъв е ефектът от това?Връщат ли се хванатите емигранти на съответните турски или гръцки власти официално или се напъждат за да влезнат пак в България от друго место.
6
3
 
9
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
НАЗДРАВЕ РАШКОВ,къде се изгуби ве,колко скучни са дните ни без теб. Кви командировки им плащаш ве ,налей им по една чаша и ...малко да ги поразредиш,то гледаш роднина - полицай,роднина полицай
5
0
 
12
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Тези числа в какъв контекст ми ги показвате? По принцип не трябва да охраняваме границите си? Гранични войски щяха да излизат по-евтино? Или според журналиста е по-добре да храним "бежанци"?
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков, щеше да показваш едни доказателства???? Какво стана??? Или май нямаш такива???Я, по добре ни кажи как се сдоби с 19 имота, като си работил само държавна работа???
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още ли ги командировате в хотела на Валери Симеонов ?
2
2
 
16
 
! Отговори
рашка_чибурашка преди 1 година
Бре, чашкоФ бил жив ... комунистическият милиционер нещо се загуби напоследък, фейковете му вече напълно извитряха и дадоха фира, особено след знаковият арест на ББ, който показа цялата несъстоятелност и липсата на какъвто и да е професионализъм на тези от Хунтата на Черепа и фигуранта ... !!!
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А колко от тези пари са отишли в джобовете на самите полицай? Колко от самите тях са решили да извиват ръцете на хотелите и да свалят цената, за да може алчните им г ъ з ове да живеят на гърба на хората с честен труд. Аз знам Всички.... И това ако е полиция... ОСТАВКА