Филип Попов: Предсрочни избори в тази ситуация не са добре за България

Според депутатът от БСП, това може да е фатално
10 юни 2022 11:36, Петя Славова
43
Филип Попов: Предсрочни избори в тази ситуация не са добре за България
Снимка: БГНЕС

Политическата обстановка в страната се усложни допълнително след като ИТН напусна четворната коалиция.

"Едни предсрочни избори в тази ситуация, в която се намираме - с война до България, страдаща икономика, продоволствена криза, политическа криза... Няма как да е добре за България. Даже бих използвал по-силни думи като фатално. Това заяви пред БНТ Филип Попов, депутат, зам.-председател на ПГ на "БСП за България".

Ние оставаме в тази коалиция, защото сме отговорни, категоричен е той.

"Искаме България да може да премине през тази криза, да се прием актуализацията на бюджета, защото са предвидени помощи и за младите хора, и за бизнеса, и за пенсионерите. Няма как без правителство България да премине през тази криза. Ние не крепим това управление, ние крепим политическата стабилност, за да може да се приемат всички тези закони, защото това касае всеки български гражданин, всяко българско семейство. Да ги оставим без доходи в тази криза, това е предателство", подчерта Попов.

Колегите от ИТН два пъти не успяват да направят правителство, хвърлят държавата в някакъв хаос, това е безотговорно, допълни депутатът.

Относно темата за продоволствената криза и храните, той обясни, че зърно има. По негова информация, в момента се води политика за изкупуване на зърно за държавния резерв и това няма как да стане без правителство, целенасочени ресурси и без управление.

Подкрепяме кандидатурата на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ, заяви Попов.

Той обаче допълни, че законопроектът за промени за КПКОНПИ е внесен самосиндикално, само с подписи на депутати от "Продължаваме промяната. Не знаем защо, призна Попов. Ние имаме нашите предложения, работихме по този законопроект, допълни той.

Още по темата

По въпрода дали от БСП имат евентуални предложения за министри, които да влязат в кабинета на мястото на подалите оставка министри от ИТН, Попов отговори:

Нямаме никакви разговори в тази посока към настоящия момент. Правителство на малцинството - това е трудна кауза в тази ситуация. Виждате, че вчера от ИТН не подкрепиха на комисия актуализацията на бюджета.

По отношение на оставките - това е прерогатив на министър-председателя кога да ги внесе, допълни Попов.

За мен е изключително важно да се приемат тези няколко законопроекта - на първо място това е актуализацията на бюджета. Предвид излизането на ИТН, трудно ще се намери формула, по която това управление да продължи, смята депутатът.

При едни предсрочни избори ситуацията няма да е много различна. Но това ще бъде безвъзвратно изгубено време и възможности за България да излезе от кризата, смята Попов. БСП винаги сме готови за избори, но не това е въпросът. Говорим дали държавата, хората са готови за избори в тази тежка ситуация. Според мен държавата не е готова.

В неделя ще имаме Национален съвет на БСП, там ще бъдат разисквани всички тези въпроси, ако се стигне до връчване на третия мандат, допълни Попов. Надявам се да не се стигне до там, да се прояви мъдрост, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избори трябва да има за да изберем по - малкото зло!Тези крадат с милярди за дни .Дошли са новите да крадат, и да продават държавата ни ,и историята ни за пари.
37
0
 
2
 
! Отговори
Елена преди 1 година
На тоя са му потънали гемиите Налее каква жажда за власт Филипе вие не сте нормални бе.Я се разкарайте всичките превратаджии.
36
0
 
0
 
! Отговори
наивник преди 1 година
Никога не мога да разбера защо изборите предполагали хаос и не знам още колко пагубни последици. Нали изборите гарантират че уж сме демократична държава. При нови избори известно време няма да има депутати. Но всички държавни учреждения си работят нормално. Дори и бюджета на държавата ще получи "глътка въздух".
35
0
 
0
 
! Отговори
факт преди 1 година
нови избори означават бсп аут от власта .
34
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 1 година
Сега аз немога да разбера тая коалиция от клоуни или националния ни отбор от смешници се излагат повече?
33
0
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
За бсп безпорно няма да влязат в парламента
32
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
За България или за БСП?
31
0
 
5
 
! Отговори
Само да уточня: преди 1 година
Вие от БСП,не се затруднявайте да увъртате! Познаваме ви отлично и знаем,че оставате като патерица на националните предатели Кирчо-Кокорчовците,не защото сте "отговорни",а защото сте алчни,подмолни,коварни крадци и далаверажии,драпащи единствено за власт и пари! А историята помни,че също сте и абсолютно безотговорни национални предатели!!! ДА! Страх ви е от избори,защото баламите,които гласуват за вас свършват и ще се наложи да се трудите за прехраната си,а не да дремете в Парламента! Оставка!!!
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н Попов, уточнете се: на следващите избори има вероятност БСП да изпусне депутатския влак. То че ИТН няма да влезе в следващия парламент е ясно, но и ген.Янев взе доста потенциални гласове от партията БСП. И се получава между два стола - на земята.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЦП ще испаднат
28
0
 
10
 
! Отговори
Наистина преди 1 година
Фатално е за депутатите от БСП - няма да ги изберат!
27
0
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
фатално е за вас че повече няма да се мотаете по коридорите в нс писна ни отнавлеци които са отишли там само за кокала оставка и да ви няма
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са добре, ама тяхната липса е още по-кофти положение
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно разсъждава сеяндурчето. Като гледам как феновете на БСП ги псуват едни нови избори ще ги пратят при светата троица шкембе войвода скатажията и магарешки. Трябваше навреме да разтурят коалицията а не другарката от крушовица да се прави на вице.
24
0
 
8
 
! Отговори
А преди 1 година
Как да не е добре.Имало някъде война ами спрете да пращате оръжия.Стига санкции ,че те се връщат с пълна сила при нас.Не било добре. Лъжльо.
23
2
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО! НАПРЕД ,МАЛИНОВ!
22
1
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Понеже едните се оплакват,че машините за гласуване са менте,а другите хленчат,че бюлетините са менте,то нека има открити избори,без тъмнинстаички и с преброителни видео наблюдение. Камерите няма да излъжат и веднага ще се знае резултатът! Камери пред всяка урна! Избори веднага!
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане!
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички от БСП от Нинова надолу повтарят една и съща мантра нови избори били фатални за България. Истината е, че ще са фатални най много за БСП.Вие господа се изложихе в тази коялиция където не ви беше местото. Сега се боите от нови избори, но ако бехте апазиция щехте да ревете за избори.И от вас нищо не става.Търсите оправдания.
19
3
 
2
 
! Отговори
Не ви ли е ясно ?! преди 1 година
ИТН бяха патерица на БоКо и приближените кръгове на ГерП , да разсеят изборите....при евентуален развой на събитията , БаЦе и ГерП да си дърпат задкулисно конците !!! Сега БаЦе набра скорост пак....заради неможенето и незнанието на ПП ....и си издърпва пионките....толкова е елементарно че и третокласниците биха го разбрали ...!!!