Рашков: Реформата в МВР е приключена на 98%

Мястото в КПКОНПИ е вакантно, заяви той
10 юни 2022 10:46, Нели Христова
57
Рашков: Реформата в МВР е приключена на 98%
Снимка: БГНЕС

Нека да се задвижи процедурата в тази връзка, не само да слушаме намерения, и тогава да се прецени. Освен това знаете добре е, че е подготвен Законопроект за изменение и допълнение на закона за КПКОНПИ, а мястото е вакантно, коментира пред бТВ министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

"Това е едно предизвикателство, особено при съвременните условия, особено като се запознаем с идеите, заложени в новия проект за изменение и допълнение на закона за антикорупционната комисия и нейната дейност с нови правомощия, които включват и разследване на редица престъпления", посочи още той. По думите му Комисията в нейната разследваща структура се доближава до всяко разследващо поделение или служба в нашата страна.

"Промяната няма да бъде голяма, защото известно, че аз съм се занимавал с разследване доста продължителен период", отбеляза вътрешният министър.

Премиерът Кирил Петков обяви преди дни, че вътрешният министър ще оглави КПКОНПИ, а депутатът от ИТН Станислав Балабанов коментира, че Бойко Рашков не може да се справи с реформата в МВР и няма смелост да съкрати 7000 души от системата. "Аз не знам този млад човек откъде си ги измисля тези неща, които лансира в публичното пространство, но прави неприятно впечатление неговата неосведоменост", отговори Бойко Рашков.

"Реформата в 98% е приключена, преструктурирали сме основни звена в това министерство. Постарали сме се с това да направим с участието на абсолютно всички ръководни длъжностни лица в цялата страна", добави Рашков.

По думите му не е вярно, че трябва да бъдат съкратени 7000 души. "Освободени от работа са около 2000 души за 6 месеца. Повечето от тях са с надхвърлили с няколко години пенсионната възраст и тук няма никакъв конфликт. Предстои да бъдат съкратени не повече още 2000 души", обясни вътрешният министър.

"Направено е главното голямо, което се очакваше да се промени – структурата на министерството на вътрешните работи да се пригоди към съвременните условия. За съжаление 20 години нито един от ръководителите, които са били в министерството, не е предприел подобни действия", отбеляза още Бойко Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
4
 
! Отговори
Попов преди 1 година
Рашков, ...Рашков, много скоро ще ги връщате тия пенсионери на работа. Помни ми думата! То тая работа трябва трябва и да се върши. Само дано не се налага да се назначават служители в МВР и от криминалния контингент.
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никаква реформа няма , изкукуригал тюфел, вождовете продължават да папкат заплата и пенсия и да подпират бюрата.... Истинската реформа е всички придобили право на пенсия вкъщи ,намаляване драстично на ръководния състав и увеличаване на възнагражденията на хората по улиците и даващите нощни дежурства....
46
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Абе Рашков,първият в списъка за съкращения трябва да си ти. Откога си пенсионер,а още работиш? До памперси ли се каниш да седиш на държавната хранилка? По-добре сподели как се придобиват 19 имота с държавна заплата,че и аз съм на такава и все не ми се получава да заделям много пари за имоти.
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сбогом, Чашков! Сбогом, пивницо! След тебе още дълго ще смърди! Но едно е ясно... нацията най-после ще отрезнее, без теб и твоите алкохолни изпарения!
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква реформа си направил бе др.Рашков,махна само неудобните,всички на заплата и пенсия вън начело с теб!А сега ко правим от един стол на друг да ги пазиш дакато си на поста...и най-вече теб си ,никой да не те докосва смешници!ОСТАВКА
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Издръжката на цялото котило потомствени младопенсиониращи се шуробадженакорушветчийски лапачи първа категория труд струва над десет милиона лева дневно, а резултат никакъв, даже обратното, фактите сочат че няма престъпление без участието на бивш, настоящ, или бъдещ милюполюцай или родата им.
42
1
 
11
 
! Отговори
Нерегистриран преди 1 година
До кога всички началници по високите етажи на властта в МВР и другите структури от първа категория труд , ще получават пенсии и заплати. Това не е ли източване на НОИ. Щом искат да получават пенсия и заплата да отидат в частния сектор и да получават заплата за трета категория труд.
41
0
 
5
 
! Отговори
:) преди 1 година
Пие та са му се клатят зъбите. Обаче пък не му личи. Вижте каква свежа физиономия. Като краставичка, кисела краставичка.
40
1
 
6
 
! Отговори
:) преди 1 година
Тоя пичага не лизва алкохол. Грешка, не лизваше алкохол до 3 годишна възраст. И после като го откри. И денем и нощем покръква.
39
0
 
8
 
! Отговори
:) преди 1 година
Сега аз немога да разбера тая коалиция от клоуни или националния ни отбор от смешници се излагат повече?
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
39- ЗА КАКВИ ПРЕДАТЕЛИ ГОВОРИШ- АЗ ПЪК ДО СЕГА СИ МИСЛЕХ ЧЕ МВР ПРЕСЛЕДВАТ ИЗВЪРШИЛИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, А СЪДЪТ ИЗДАВА ПРИСЪДИ
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков само баламосва. Хванал чували с пари, ама в Дубай,, снимал къщи и ни баламосва че са строени с парите от баснословните чували. Сега отново ни поднася най-новата си фалшификация бил направил реформа в МВР на 98%, последните 2% от реформата е да изпие една дамаджана пърцуца.
36
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкай Рашков, всички предатели в затвора.
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашката е изпил 98% алкохол до момента и му остават още 2% до края на неговия мандат
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък това, с ареста на Баце, беше пълен смях! Аз не знам какъв преподавател е тоя?! Само да паднатГешо ги чака!
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От неговата партия му казват ,че е стар и няма смелост за реформи ,а този пък бил приключил на 98 % ,ходи ги разбери ,те самите не се слушат какво говорят?
32
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков обезкърви БОП и ДНСП и това му беше реформата! Естествено доносниците и недоразуменията управляват сега МВР! Материална база - никаква! Мотивация за работа - никаква! Хората казват МВР не върши нищо и са прави! Но не полицаите са виновни за това!
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реформата в МВР била приключена на 98 %. Смех, нали всеки ден продължават пенсионерите в МВР да са на работа е пенсия и това ми било реформа на пенсия и заплата 5-6 години.МВР направи до тук само едно показно с арестуването на ББ за отвличане на вниманието и после до сега нищо.Всичко си върви по старому, попитайте народа.
30
2
 
10
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
РАШКОВ РЕФОРМАТА ЗА ТЕБ Е ДА ИЗХВЪРЛИШ НЕУДОБНИТЕ ЗА ТЕБ И ДА НАЗНАЧИШ ТВОИ СЛУГИ РАШКОВ ПЕНСИОНЕР СИ ИМАШ 22 ИМОТА ИМАШ МИЛИОНИ В БАНКАТА ТЕБЕ КОЙ ЩЕ ТЕ РАЗСЛЕДВА С ДЪРЖАВНА ЗАПЛАТА СИ КАЖИ КАК СТАВАТ ТЕЗИ МАГИИ
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реформата беше да сменят или изгонят всички началници и хора с опит, с доносници или некадърници! И да хвърлят цялата система в хаос и подчинена на една единствена цел - бой по Бойко и изпиране на Черепа! Това им е реформата! И сега професионалистите са обидени! Но от комунисти какво друго да очакваш!