Заков за самолета нарушител: Може да е тривиален случай

Министърът нямал информация каква е целта на полета
147
Заков за самолета нарушител: Може да е тривиален случай
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има голяма вероятност зад нелегалния полет на самолета нарушител да се крие банална причина и това да е тривиален случай. Тази теза изказа военният министър Драгомир Заков пред bTV.

„Каква може да е целта на този полет, нямам такава информация. Знаете, че се води разследване. Така че към момента няма някаква яснота.  Предполагам, че по-скоро самолетът трябва да бъде прекаран от Литва до България, след като е бил закупен. И тъй като процедурите в Литва отнемат очевидно време за регистрация, собственикът е решил да си го върне в България. Банална версия, може да се окаже нещо подобно. Очевидно не са открити взривоопасни вещества и наркотици. Най-вероятно се касае за съвсем тривиален случай. Хората са разбрали, че са нарушили доста правила и в момента очевидно се укриват“, смята Заков.

Министърът на отбраната е категоричен, че самолетът не е представлявал риск за нашата сигурност. Като доказателство за своята версия Заков посочи, че курсът на машината не заплашвала цивилни или военни обекти.
„Няма процедура цивилен самолет да се свали. Той е летял по маршрут, който не представлява заплаха“, допълни той.

Според него тезата, че самолетът е прелетял Източния фланг на НАТО, за да тества сигурността на абсолютно всички държави е несъстоятелна.

„Мисля, че с такъв самолет трудно би могъл да осъществи подобен тест. Той е летял ниско, с много ниска скорост. По-скоро това е спекулация", заяви Заков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: самолетЗаков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
4
 
! Отговори
НЛО с алу-шапка преди 1 година
Кат заредил на какъв език е говорил? Може да е извънземен.
86
1
 
4
 
! Отговори
питащ преди 1 година
Е гати самодоволната ухилена физиономия. Този няма хал хабер от защита на страната при такива обстоятелства. Махай се като министър не...кадърно американско ***.
85
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Въпрос към тривиалния министър:Защо в Унгария и Румъния самолета е съпроводен от изтребители,а в България не?Още един въпрос:Трябва ли министъра да помисли за оставка?
84
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май по-добре да си охранямваме небето с 60 г. бийчкрафтове. Летят в сякъкви условия, явно им и добри пилоти и не ги хваща нищо. Краварите да връщат милиардите и ьа купуваме 100 парчета Бийчкрафт имще имаме самолети за оше 50 г.
83
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как така го следели а той си кацнал най спокойно и никой нищо не знае, или тези където ни пазят са пълен смях или се покрива нещо си.
82
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Beechcraft G36 Bonanza струва 759 000 долара. Продава се от: 2006 г.С едно зареждане изминава: 643 м. мили.Самолети от тази серия се произвеждат от 1947 година. Побира 6 души. Не е като да са без пари тези самолети, че да ги разрежат, ей така на изоставено летище с един брезент отгоре. Явно каквото е докарано или по-скоро който е докаран инкогнито в България струва десетки пъти повече. Не е тривиален случай. Лъжат ви!
81
0
 
10
 
! Отговори
До 111 преди 1 година
Самолетът "Бийчкрафт" не е зареждал гориво край изоставената писта на село Иново, а е избягал от охранители, които са го забелязали. Рашков лъже и отклонява доказателства с някаква цел.Също така Рашков излъга, че самолета е на 40г., но собственика на самолета каза, че е на 60 г.машината.Също така каза, че е купен миналата събота от София, но не знае фирма или физическо лице е платило за самолета.Вероятно струва 350 000 евро. Призрачният ездач или наемен убиец е докаран-не казват,щото и не знаят.
80
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Ей, шъ знайш, баш така ша е!
79
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Лавров самолета е нарушител.... Уау.... Голема работа са тия у нащо Външно и в МО
78
0
 
18
 
! Отговори
dakotabg преди 1 година
Тоя,,банален случай'',само тук може,да се случи!Да кацне в Иново,да зареди и после,да кацне пак из Добруджа,а от пилота ни следа......Иначе продавача е намерен,ама купувача,ядец!А бе,да не е Брендо,или Зелената:):)Баси и държавата!
77
0
 
10
 
! Отговори
В-к 24 часа преди 1 година
Двама мотористи заредили с бензин тайнственият самолет Пайпър. Преди да бъде изоставен край Търговище, самолетът на литовския гражданин кацнал на изоставеното летище край Видин, където го чакали двама мотористи, които му занесли гориво - бензин от 3,48 лв. Летището край Видин не се ползва за полети поне от 20 години. След това е излетял в посока Централна България. Какво е превозвал мистериозният самолет, кацнал край Шумен, и ако е бил следен от военните на НАТО при преминаването му по пътя от Литва, Полша, Румъния, Унгария и България, защо не е принуден да кацне или да бъде свален?
76
0
 
5
 
! Отговори
до 110 преди 1 година
Рашко Дамаджаната отново излъга. Изобщо не е зареждал във Видин самолета.
75
0
 
8
 
! Отговори
РВД преди 1 година
Бойко Рашков каза че самолетът е кацнал във Видинско да зареди Повече за това не се говори Товарът е свален там
74
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този приказва, колкото да не заспи...Пилотът най-вероятно е българин перфектен и достатъчно откачен, но той е само изпълнител.Каква е целта на задачата и кой е поръчител надали ще разберем.
73
2
 
5
 
! Отговори
Дедовия преди 1 година
Истината се крие в село Буховци. Търсете там. И ще намерите .
72
0
 
23
 
! Отговори
Чудо преди 1 година
Тоя, много лъже. Ще изхарчи някой за самолет 35000 долара, ще наруши 14 пъти граници и всичко това, за да си дойде в Шумен, да си види гаджето. Повярвах ти. Тези лъжат повече от ГРОБ.
71
0
 
17
 
! Отговори
Абе Заков, преди 1 година
Как разбра, че неидентифециран полет с изключена система за опознаване е тривиален?? Ако на борда имаше контейнери със смъртоносни вируси разпръснати над Бг? Ако някой психопат го беше насочил към реактор на аец? Ако на борда е имало диаманти за милиарди или друга скъпоценност? Или дори са ни разконспирирали готовността да реагираме при въздушна опасност? Много тривиални въпроси, които замитате под килима щото толкова си можете! Лъскави чиновници, които народът НЕ Е избирал!
70
0
 
17
 
! Отговори
нато ни пази. преди 1 година
Тези от нато станаха за посметище,, а уж ни пазят.... Кацнал у Видин, и заредил.... Още там е трябвало да се спре и провери, кой са, що... Но всичко се знае и се крие.
69
0
 
12
 
! Отговори
Министър смешник преди 1 година
Братле , цял самолет ти се завря в задната дупка без да разбереш.Представяш ли си ?Имаш ли въображение?
68
2
 
10
 
! Отговори
Дядо Драгой преди 1 година
Знам ги аз тези . Една година долетяха с парапланери и ги съдраха от бой в един бостан . Били от специалните части французи. Сега извадиха късмет че не ги барнаха селяните .