Радан Кънев: Краят на коалицията е факт, Трифонов проваля трети парламент

Правителството в момента няма мнозинство, на мнение е той
12 юни 2022 20:28, Нели Христова
95
Радан Кънев: Краят на коалицията е факт, Трифонов проваля трети парламент
Снимка: БГНЕС

Краят на коалицията е факт. Г-н Трифонов провали два парламента, сега се опитва да проваля трети. Вече няма парламентарно мнозинство. Това коментира в "Говори сега" евродепутатът от "Демократична България" и зам.-председател на ДСБ Радан Кънев.

Толкова разтревожен за бъдещето на държавата не съм се чувствал може би никога. 15 години съм в активната политика, 20 години се занимавам с политическа работа и подобно усещане за непосредствен риск за националната сигурност не съм имал, заяви Кънев.

Намираме се в състояние на агресивна хибридна атака, насочена към сигурността на държавата. Целта на агресора е стабилността на обществото и геополитическото бъдеще на страната, смята Кънев.

Според него, в момента България е неуправляема, вижда се липса на инстинкт за съхранение на общността.

Нашата сигурност е абсолютно заплашена. Ние нямаме стабилно правителство от две години, обясни Кънев.

Правителството в момента няма мнозинство. Решението е в опозицията, която може да свали правителството, ама не ще. Ние имаме да се справим с инфлационната криза, да обезпечим националната сигурност, да решим въпроса с РСМ, имаме десетки законопроекти, които да гласуваме, обясни Кънев.

Според него обаче, с мнозинство от 121 души тези кризи не могат да се решат.

В огромна степен, решението е в полето на опозицията - ГЕРБ и ДПС, които или трябва да свалят правителството и да управляват, или да подкрепят формулата за законодателство на правителството, смята Радан Кънев.

Кабинет на малцинството е една от формите на политическа култура - в постоянни преговори с опозицията кои законопроекти ще бъдат подкрепени, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
2
 
! Отговори
Офффф преди 1 година
Радамел гнусен си !
67
7
 
8
 
! Отговори
Алито от София преди 1 година
Лошото за вас и хубаво за нас хората че ние вярваме че Слави Трифонов говори истината за сметка на Киро и Асен, а ти Радане с твоя шеф Иван Костов не провалихте а продадохте България без пари, само да се облагодетелствате, голямата корупция тръгна от вашата партия ДСБ, и точно ти къде прецака всичките си съпартиици за да се уредеш в Европейския парламент говориш за Слави, Радане, ти не заслужаваш да живееш подло изчадие
66
3
 
3
 
! Отговори
до 78 преди 1 година
Явно , като нямаш контрааргументи на фактите си , силен в цинизми и простотия.... типично за хора с твоя умствен багаж....
65
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РадаДълбоката . Помните ли я ? На Иван Костов слугата
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 76 Само фактиТия факти си ги наблъскай там дето неогрява слънцето отзад а ако неможеш сам ще ти помогнеме бе , хора сме
63
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоя ли изпълзя:))))))))))) сега всички *** излизат от всевъзможни ъгли!!!!
62
7
 
10
 
! Отговори
Само факти преди 1 година
Просто съвпадения....1. За първи път бг правителство се опълчи на газпром.2.за първи път президент не изчака и 100 дни и започна да хули правителството.3.българите най много обичат Путин,най бедни са,най силно е в България руското влияние,единствено в България не са отворени или унищожени досиетата.Няма нищо....това са само съвпадение иначе всичко е наред и сме най отпред....
61
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави Трифонов изглежда че е учил в училище за бавно развиващи се
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трифонов е ***
59
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хайде бе,Трифонов е виновен ,че Кирил лъже постоянно и се компроментира с любовницата си ,че обгрижва повече украинците от българите,че предава исторически и кляка за Македония.кьорав ли си?
58
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Раданеееееееее, слез на земята , байо! Ако тези некадърници , дето се правят на политици сега, ставаха за правителство , НИКОЙ И С ТОП НЯМАШЕ ДА ГИ ПРОВАЛИ!!! ДАЙ НА Г*Л*У*П*А*К*А ВЛАСТ ПА МУ ГЛЕДАЙ АКЪЛА! - Е казал народа. :))))
57
5
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Па съм я беинтектално и физически импотентен...и потенциал...ново животно,да служи и предава...ок,да намира обслужващи го за ...китари и барабани...ок...да превръща човешки същества в...шутове за дребни...ако това вие потенциала...Бог да пази България...от потенциала ви!!!а минете на арабски с глупотевините ви дпс-гроб-итн,кибер на путин плющете минуси...заплахи...отчаяни бедни...имащи само пари!!!
56
2
 
9
 
! Отговори
ББ преди 1 година
и тая мисирка надвиква поканените,задава въпрос и отговаря внесто тях...май пеевски я лансира...тотално неграмотна използваща купешки чийто смисъл не разбира...ама арестувахте Борисов...ама Императори са разстрелвани,СССР разстреля Императора жена му и децата му...ама не си възмутена...рашисти платени!!!
55
3
 
8
 
! Отговори
ББ преди 1 година
г-н Кънев говори като отговорен човек и политик...егото на един или двама,алчността на олигарсите им ли са по важни от Държавата...*** недоучили журналистки...те със силиконови джуки...опитват да разсъждават...със...срамните си части,има коалиции с по 7 партии...ама отговорни...не его болни като славуца...дпс-гроб и сателитите им да се плашат от изборите...не ни плашете...Народ не се плаши...справка Украйна!!!
54
3
 
8
 
! Отговори
IQ 355/113 преди 1 година
Радан пък е пасивен, ако не знаете.
53
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави е беше активиран да свали правителството заради разбитата огромна и дългогодишна схема на Бойко Борисов и мутрите му на Капитан Андреево/Капъкуле в комбинация с отказа да бъдат дадени допълнителни 3 милиарда лева на фирмите за пътно строителство, които от 12 години са на хранилката.
52
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радане, противняко, бегай на къра
51
18
 
12
 
! Отговори
дики преди 1 година
Борисов от една година не е на власт и само ви гледа сеира . Цялата ви коалиция е от крадци и нека дърници .
50
2
 
13
 
! Отговори
ами преди 1 година
Коалиция на чалгари с *** води до там .
49
2
 
15
 
! Отговори
YO преди 1 година
Слави го държат с компромат и сега, натиснаха копчето