Петков отива в Баку, за да потвърди количествата азерски газ

Очаква през юли да заработи интерконектора с Гърция
Обновена: 14 юни 2022 11:52 | 14 юни 2022 11:52, Камелия Цветанова
59
Петков отива в Баку, за да потвърди количествата азерски газ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Кирил Петков заяви, че тази седмица ще пътува до Баку, Азербайджан, за да потвърди количествата азерски газ, които да бъдат доставени в страната. Пред журналисти във Велико Търново, където е на посещение, Петков посочи, че очаква още през юли да заработи интерконектора с Гърция, по който да потече азерски газ в размер от 1 млрд. кубични метра годишно, предаде БТА.

Още по темата

„Опитваме да направим микса между втечнен газ и азерски газ, така че средната цена на доставка да бъде по-добра от тази на „Газпром“, за да сме сигурни, че българската икономика стои конкурентоспособна и е диверсифицирана“, коментира министър-председателят.

По повод на политическа ситуация в страната премиерът обяви, че очаква правителството да продължи да работи стабилно, въпреки напускането на коалицията от страна на „Има такъв народ“. Според Петков ръководството на „Има такъв народ“ е предприемало действия, от които е изглеждало, че не желае приемането на промени в закона за антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

„Идеите, които идваха от ръководството на „Има такъв народ“ изглеждаха, че все едно искат да го блокират, вместо да го направят по-ефективен", посочи още той.

По казуса с автомагистрала „Хемус“ и разследването по случая, Петков посочи, че прокуратурата не си върши работа, а от „Продължаваме Промяната“ отдавна искат оставката на главния прокурор Иван Гешев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: газБакуКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
IQ преди 1 година
Той вече не е про100, а е под100!
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кире и внимаваи по стъбите да не бараш ленчето отзад че ти стана навик
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АМА ЛЕНЧЕТО Е БРЕМЕННА
50
1
 
4
 
! Отговори
Вики преди 1 година
Дали ще вземе Ленчето?
49
1
 
6
 
! Отговори
Димитров преди 1 година
Потвърди се. Отново ще купуваме руски газ, но превъртян през азерските тръби. Финансово през фирми на приближените кръгове. Тия гласоподавателите за 4те партии, как ли се решат сутрин пред огледалото, без да се стресират?
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро,да не забравиш да вземеш Ленчето,че и тя да се разходи и да види свят,пък и ти да не си на сухо..
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Азърбайджанките да еа тоз автокоректор да еа
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баку е голяма работа, много чист и уреден град, Азърбайджан коте са много хубави със стегнати дyпЕта, гледах ги на формулата миналата седмица
45
2
 
9
 
! Отговори
в Канада преди 1 година
Най-добре ще е да си върви в Канада.
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най добре в Москва при Путин за газ.От Азербейджан - шах Дениз 2 през Турция до като дайде в България само от пътни ще му скочи двойно цената., отделно комисионните и пак този газ като танкерният дето още го чакаме ще се окаже руски.
43
0
 
8
 
! Отговори
Шаши преди 1 година
Положението, много напомня за 90те години. По бензиностанциите лъжеха на поразия. Всичко се вдигаше за безконтролни печалби. Период на натрупване на капитал. Сега пак е така. Само, дето няма опашки по два дни да чакаш. Засега.
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако никой още не Ви е обяснил каква е разликата между - Метан, Пропан-Бутан и само Пропан, то яко Ви лъжат с цените и количествата. Наздраве! :)
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо, да не забравиш да вземеш и Ленчето - хахахахаха
40
0
 
15
 
! Отговори
Тони преди 1 година
Лена Парапета ще вземе ли?
39
2
 
18
 
! Отговори
Шаши преди 1 година
Кирчо, след Баку, скочи и до Москва. Ако ти дават газ и е по-евтин от азерския-веднага взимай. Изобщо не си в положение да ни нареждаш на българите. Ще взимаме газ, където е изгодно. А не както с танкерите.
38
3
 
9
 
! Отговори
Кутев преди 1 година
Не бойте се, хибриди мои! Парите от газ може да свършват, но ние предвидливо сме поръчали огромно количество ДРЪВЦА ЗА ГРИЗАНЕ! Другата седмица нека всички, всички дружно да се наредиме на опашка пред хипермаркетите, голяма опашка, както едно време! И нека да се запасиме с ДРЪВЦА ЗА ГРИЗАНЕ. Да се запасиме с много, много, защото ще ни трябват дълго време!
37
0
 
11
 
! Отговори
Бенито преди 1 година
До 31. Ние се интересуваме от цената, но премиера не казва цената, само споменава, че щяло да е по-евтин от руския. Да каже ето руския е 5лв. примерно а другото е 4 лв. и хората като видят цената и да кажат вярно е. Ние сега как да сме сигурни, че казва истината.
36
0
 
4
 
! Отговори
До 31 преди 1 година
Ако беше Бойко, щеше да те интересува, нали платен?
35
10
 
1
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
На Боко лакеите искат пак да живуркат за сметка на народа. Обаче Падишаха обичал мазни на мек миндер, но за тях не било проблем ауспуха бил продухван с 200 км/ч от бай *** със свинска лой и черва против венерически
34
2
 
8
 
! Отговори
Торонто го зове преди 1 година
Кире лети за Баку,за да не се върне повече в БГ! Оттам лети за Истанбул,а оттам-направо за Торонто:)) След седмица прибира и Линдя с тортичкити..ха ха ха ха ....