Йорданова: Да се върнем към важния дневен ред на обществото

Правосъдният министър призова да спрат вътрешнопартийните спорове
15 юни 2022 13:02, Петя Славова
32
Йорданова: Да се върнем към важния дневен ред на обществото
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"За българските граждани е изключително важно да се раздледва корупцията с евросредства", това обясни пред Нова тв правосъдният министър Надежда Йорданова. Тя допълни, че парламентарните групи вместо да се занимават с тяснопартийни интереси да се заловят с важните проекти.

Йорданова обясни, че не може да коментира вътрешнопартийните спорове, обиди и нападки в един от коалиционните партньори. "Това, за което настоявам да говорим е, че трябва да направим управляващото мнозинство по-работещо, за да взима по-ефективни решения", заяви правосъдният министър.

Тя призна, че има забавяне с някои законопроекти, но припомни, че "от друга страна в Планът за възстановяване има поредица от мерки, които трябва да се случат до края на годината - за това ни трябва действащ парламент. От тези мерки зависят 13 млрд, които трябва да влязат в икономиката", припомни Йорданова и апелира "различните колеги от парламента, които разменят реплики, нека да се замислят за бъдещето на България".

Още по темата

Правосъдният министър коментира и предложението Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ. Тя каза, че това е било огласено от премиерът Кирил Петков и "Демократична България" ще го подкрепят.

Относно законопроекта според, който хората на ръководни позиции в агенцията имат право само на два мандата, Йорданова коментира: "Законопроектът за антикорупционния закон беше внесен преди дни. Колко мандати да има? От експертна гледна точка, цялата продължителност 12 година изглежда прекомерна. Дългите мандати водят до злоупотреби", заяви правосъдният министър.

Тя говори и за закононарушения, като каза, че е уведомила обществеността за 21 обществени поръчки с нарушения.

"Всички лоши, порочни практики и закононарушения са се случвали в периода на последното правителство на ГЕРБ.  Всички ние плащаме от нашия джоб", каза Йорданова.  

На въпрос дали според нея главният прокурор Иван Гешев ще се активизира по тези случаи, правосъдният министър заяви, че той "трябва да изпълнява своите задължения. Очаквам действие, не очаквам и се противопоставям на PR акции, които да доведат до разпит и до там".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Само да уточнчя: преди 1 година
И тази не е в час,а се опитва да дава акъли!Трябвало и "работещо"мнозинство!? При положение,че тези предатели на Киро-Кокорчовците нямат изобщо никакво мнозинство! Затова безсрамниците купуват други ***,за да изпълнят пъклените си планове за предателство на РОД и РОДИНА! Със зъби и нокти са се вкопчили във власта,чакайки само 13милиарда,които да гепят за нула време!Не им се връзвайте на лъжите,че били за бизнеса и народа!Ще потънат като 9млрд. в алчната им ненаситна паст! Оставка веднага!
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важният дневен ред на обществото е нормализиране на цените, стабилизиране на бизнеса, предвидимост в политиката и най-вече вашата оставка на цялото правителство. Жалки, нагли и продажни сте всички събрани в кабинета и парламента на България, оставка и вън от политиката за наше и ваше добро е!
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И това е вашата оставка , некадърници такива.
21
0
 
8
 
! Отговори
перко преди 1 година
КОЙВ ПРЕЧЕШЕ ДА РЕШААТЕ АЖНИЯ ДНВЕН РЕД? ПЛОВИН ГОДИН НИ ЗАНИМАВАШ С ОСТАВКАТА НА ГЕШВ ЗА ДА СПАСИЕ ОЛИГАРСИТЕ И И ЗВЕДНЪЖ СЕ СЕТИХТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ И ХОРАТА! БЯХА ПРАВИ ТЕЗИ ДЕТО КАЗАХА, ЧЕ СИ ОТИВАШ ПРЕДИ ГЕШЕВ!
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо разследвайте корупцията в ПП,(Продължаваме Падението) засега там е най висока. Защо не разследвате за колко пари си купиха депутати, а колко роднини и приятели назначиха на високи постове, защо правителственият самолет се ползва от Просто Киро и Лена да се разходят до Солун с преспиване. ОСТАВКА
19
0
 
15
 
! Отговори
А преди 1 година
Най-добре е да се върнем към времето, когато теб те нямаше на този пост !
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо раследвайте корупцията в ПП,(Продължаваме Падението) засега там е най висока. Защо не раследвате за колко пари си купиха депутати, а колко роднини и приятели назначиха на високи постове, защо правителственият самолет се ползва от Просто Киро и Лена да се разходят до Солун с преспиване. ОСТАВКА
17
0
 
13
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Пак разградската мома и защитничка на Прокопиев се изказа неподготвена! За тое свдение една коалиция дошла на власт с машините на Мадуро и манипулирала софтуера на машините от хора на ДБ рано или късно има предизвестен край и колкото по бързо си отиде , толкова по добре! Не стига че са юридически неподготвени ами вземат акъл от човека с отнети права и без ден стаж Пинокио в интерес на олигарсите , които платиха властта им!
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВАЖНИТЕ НЕЩА- ФЕРМЕРСКО СИРЕНЕ - ПРЕДИ 11.50- СЕГА 16.90ЛВ- ТОВА Е ХРАНАТА НА ДЕЦАТА МИ.
15
4
 
7
 
! Отговори
Пипи преди 1 година
Тая с обратната захапка и космите по зъбите може само да ми донесе кафето аз ще и сложа сметана айде.
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХАЙДЕ ВАЖНИТЕ НЕЩА- 400ГР ЦАРЕВИЧЕН ХЛЯБ В СБА- ПРЕДИ- 1.36ЛВ, СЕГА 2.29ЛВ- ТОВА Е ХРАНАТА ДЕЦАТА МИ.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бягай далече! Ще възстановим спецправосъдието!
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
коментира и предложението Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ. ....... вместо КПКОНПИ да го разследва как е успял да открадне толкова имоти, подмянаджиите щели да го правят началник :))))
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка избори оставка
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йорданова: Да се върнем към важния дневен ред на обществото .......... най-добре е да се върнеш на село. За нищо не ставаш.
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА СЕ ВЪРНЕМ КЪМ ВАЖНИТЕ НЕЩА- 1Л ДИЗЕЛ НА БЕНЗИНОСТАНЦИИ ВАРНА/БУРГАС- 3.71ЛВ- ОСТАВКА НЕКАДЪРНИЦИ ЖАЛКИ СЪБОРИХТЕ ДЪРЖАВАТА
8
0
 
18
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Сбогом!
7
1
 
21
 
! Отговори
Йорданова, преди 1 година
Първо си подавате оставите,и после оставете НАРОДА да реши кое му е най-важно! Да не забравиш да се разцелуваш с Гешев, дето ти подари букета с обич! Така и не ви остана време да борите корупцията...
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък рекох да се върнем към вЛажния дневен ред на обществото. А тебе явно още много влага те държи, след срещите с Гешев. Но и там удари на камък, човекът е щастливо женен. Бойкикеееев, прибирай си некадърната секретарка, която явно е спала в часовете по право! За никакъв *** не става!
5
2
 
18
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Алоооуууу секретарката на Бойкики. Ако за теб дневният ред на обществото е как да сменим шефа на КПКОНПИ за да освободи запорите на Прокопиев, за нас нормалните дневният ред е Македония. Точка.