Голямата репетиция за вота на недоверие

Ново мнозинство в парламента
16 юни 2022 21:30, Росен Стойчев
35

След петчасови бурни дебати, с 125 гласа на ГЕРБ-СДС, "Има такъв народ", ДПС и "Възраждане" парламентът отстрани от поста своя председател Никола Минчев, съобщи Bulgaria ON AIR.
Още по темата

 В негова подкрепа гласуваха от "Продължаваме промяната", БСП, "Демократична България" и независимите, отцепили се от "Има такъв народ".

"ИТН влезе с идеята на изчегърта ГЕРБ и гласува за тях. "Възраждане" веят някакви знамена, а ДПС говорят за мирните права на всички българи. Те решиха да се прегърнат. Дори не и за оставката на това правителство. Те се прегърнаха за човек, който те уважават, това означава пълна безпринципност", изтъкна премиерът Кирил Петков.

"ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и останалите от "Има такъв народ" са заявили, че ще подкрепят вота на недоверие, така че би трябвало да мине по същия начин, по който мина това гласуване. Това да е репетиция за тогава. Председателят винаги става жертва тогава, когато управляващото мнозинство стане малцинство", заяви Минчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
Шчин Нгдзонг преди 1 година
,,и останалите от "Има такъв народ"...добре казано ,,останалите''. Е колко останаха при мутрата която скандираше ,,Мутри Вън"? Кирчо и Кокорчо като се разжигаха по митническите далавери и секнаха трафикът на наркотика през Капитан Андреево,и на Дългия му замръзна кюспето на дюзата.Той знае добре че с тези с които се е хванал шега не бива.Там приятели няма.Има само пито-платено.
24
3
 
2
 
! Отговори
МНОГО ШУМ ЗА НИЩО! преди 1 година
Кой стои зад протестите против правителството, обявило се против Евразия и против обслужващия пето-колонниците Чалгар , обявило се за даване на оръжия на Украйна и за следване на Евро-атлантическия път на развитие на България. Нещата у нас ще си дойдат на мястото след войната в Украйна, при Новия световен ред, когато някои политици ще трябва да се укриват от закона.
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политиците, чиито протести са само платени и докарани с автобуси, не могат да си представят, че хората могат да излязат на площада просто така, напълно безплатно, както направиха днес. Да излязат заради надеждите си. Заради достойнството си. Заради страната си.
22
7
 
5
 
! Отговори
Ще видите преди 1 година
Подобно на протестите срещу шифтовия газ,инициирани и финансово подплатени от руснаците, така и метаморфозата на сл. Трифонов е инициирана от руснаците. Путин ще свали българското правителство, защото бедният ни изтормозен народ за две кебапчета е готов да се продаде. Политиците ни са корумпирани,защото и народът ни е такъв. Няма спасение за бг. Нормалните хора се чувствата ,като в клетка. Само в ЕС ми е надеждата ,но дори и той вече се е отчаял.
21
3
 
5
 
! Отговори
3737 преди 1 година
Така ще е докато ни управляват от вън. Мустафа Херо да каже какво следва.
20
4
 
6
 
! Отговори
Амеди Догану преди 1 година
Време е моя милост, Пеевски, Волен и Бойко да защитим демокрацията!
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе ДБ верно ли не са обвързани с мафията? А Маджо? Ти да видиш!
18
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още след резултатите на изборите писах, че статуквото пак спечели изборите, защото единствените партии, които не са обвързани със мафията бяха ПП и ДБ, така че беше ясно че ще се стигне до тук. Пробваха и ПП да купят, но не успяха и се наложи да ги гътнат, без да им пука за последствията за България.
17
4
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Нема хора със съвест глynaчe
16
2
 
9
 
! Отговори
Аве преди 1 година
Не може ли всички да се изчегъртата един друг и да дойдат някви въшни хора, чужденци да са, със съвест и желание да помагат на хората. То се е видяло, че сред тоя народ читави няма
15
3
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Ше эемете да ми ядосате верно, и ще ви эакрия эа норматив....всичкитеее
14
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Управляваща партия протестира пред опозиция , това го няма никъде , вероятно са наясно че партия Възраждане са първа сила вече и зареди това .
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опитват се да купят пенсионерите с 10-20 лева при рекордна инфлация това е ужасно хората докарали ги до просешка тояга да се представят за техни спасители.
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инфлацията ще ви се види сок от сухарчета до месец-два. Светът се пренарежда, а България пак изпада от класацията. Я, пак: п'р'о'с'т народ - п'р'о'с'т'а държава.
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Воя на пpостите пред парламента не спира, дося реваха по БНТ Червения Мравояд и Плиткочелата Бъчва от Дай България. Вече и тетките занимават с жалката си крадлива коалиция и не им дават да си гледат сериалите
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям смях така нареченитедемократи ги е страх от избори.
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои са в ужас пред възможността от нови избори, които са оснвите на демокрацията. Защо ли?
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе верно някой може ли да изброи всичките дето ни спасяваха от ГЕРБ 12 години, все отбрани люде и партии бяха
7
2
 
6
 
! Отговори
Е,и ?! преди 1 година
И с вот и без вот , и с нови избори и без избори, негласуващите 4 милиони българи, отново няма да гласуват.
6
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демокрацията е сериозна работа и не е за всеки !Славчо ,показа ,че Кирил е прав !