Линейки заради пострадали депутати от ГЕРБ - Ненков и Биков

Протестиращите обградиха НС
Обновена: 16 юни 2022 22:02 | 16 юни 2022 21:45, Анисия Иванова
108

Голям брой протестиращи се събраха пред сградата на парламента, за да подкрепят отстранения днес председател на Народното събрание Никола Минчев. Чуха се възгласи "Мафията вън", насочени към онези партии, които гласуваха за отстраняване на Минчев.

При събралите се хора излезе целият кабинет и парламентарната група на "Продължаваме промяната". Със сълзи в очите Никола Минчев се срещна с протестиращите и им благодари за подкрепата.

Пред Народното събрание целият кабинет начело с премиера Кирил Петков скандира "Победа". Напрежението ескалира, когато от парламента излезе председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Той беше освиркан и замерян от протестиращите с бутилки.

Още по темата

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков е пострадал. Наложило се е бившият вътрешен министър Христо Терзийски да се обажда на телефон 112. По-късно стана ясно, че и Тома Биков е пострадал. В сградата на парламента пристигнаха и две линейки.

Протестиращите обградиха Народното събрание и се насочиха към задния вход, за да посрещнат депутатите, но бяха спрени от кордон от полицаи. И все пак при хората излязоха депутати от "Демократична България".

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
7
 
! Отговори
байХ преди 1 година
не ви ли прави впечатление че всички тези висши умове ,и нтелигенти стават неймоверно агресивни срещу другите идей и виждания,нещо май-почват да си вярват че са фактор,е нека ги видиме колко ще се съберат на голямия им протест,
92
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
оф спрете с тези фалшиви митинги , дето при нужда и с заплащане христо бойкикев прави панаири , ама ристе ти утече съвсем в канализацията
91
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възмущават се от това че ИТН, ГЕРБ,ДПС и Възраждане гласували заедно. Да кажат каква съвместимост има между ДБ, БСП,ИТН и ПП?Те не просто гласуваха заедно, но направиха и правителство.
90
12
 
9
 
! Отговори
До90 преди 1 година
Толкова ли ви са празни главите, та освен ГЕРБ нищо друго няма в паметта ви. Какви световни цени сравнявате?Колко процента е инфлацията в другите страни и какъв е при нас. Нагли лъжци, манипулатори и подстрекатели. Нали бяха против корупцията, защо сега пазаруват депутати за милиони?
89
14
 
14
 
! Отговори
Иван радоев преди 1 година
Случайниците от ПП освен, че са нагли, но и упорити като кърлежи
88
11
 
11
 
! Отговори
Nnnn преди 1 година
Така е. Със сълзи на очи ще излезе Никола Минчев. Няма повече да *** тази заплата.
87
22
 
22
 
! Отговори
АЗ КАЗАХ преди 1 година
Не стига че не могат да управляват Кирчо и Кокорчо но и техните симпатизанти са престъпници.
86
15
 
37
 
! Отговори
оф преди 1 година
Този протест изглеждаше много нагласен, малко като цирк.И колко може да е достоен един млад човек, който отиде със съмнения за ковид в комисия с други хора.А за журналистите-не е истина...Тичаха, пръхтяха, преувеличаваха ситуации...Всички като по команда.
85
25
 
39
 
! Отговори
МИНКО ДОБРЕВ преди 1 година
НА ПРОТЕСТИТЕ НА ВЪЗРАЖДАНЕ НЯМА НИКОЙ КОЙТО ДА СЕ ДЪРЖИ ТАКА ПРОСТАШКИ , КАКТО ВЧЕРАШНИТЕ ПОДДРЪЖНИЦИ НА ПП ! НИКОЙ НИЩО НЕ ХВЪРЛЯ ! НЕ РАЗБРАХА ЛИ , ЧЕ НЕ ГИ ИСКАМЕ , НА КАКЪВ ЕЗИК ДА ГО КАЖЕМ ? ИЗМЕТТА НА НАЦИЯТА Е ВРЕМЕ ДА СИ ИДЕ ! АУТ , ВЪН ! ЕЙ НАГЛЕЦИ ГОЛЕМИ СА ОФИЦИАЛНИТЕ МЕДИИ !
84
20
 
41
 
! Отговори
Вижте преди 1 година
само какви са протестиращите, офисни плъхове на яка заплата, привикани със SMS, утре тези същите ще дефилират на Прайда, е не искам такива да ме упправляват! И протест срещу опозиция? Няма такава риба !
83
26
 
33
 
! Отговори
До 89 преди 1 година
Цените не са техни. Те са световни. Държавата се разпада заради 12 годишно крадене от ГЕРБ. Няма нищо свършено като хората. Ама то с комисионна 70 процента от проекта е така.
82
22
 
25
 
! Отговори
Армагедон преди 1 година
А да видят ГЕРП какво е да те бият на протестите хахаххха
81
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кошмарна действителност. Няма свестни хора да управляват държавата. Чалгарчето не става . Продаде се на мафията. Киро и той не става, продаде се на хамериканците. Остава президентска република, или управление чрез референдуми, това е.
80
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименА,като чуеш бсп ....
79
23
 
25
 
! Отговори
44 преди 1 година
Мафията допусна кардинална грешка с този вот!Трендът решително се обръща в полза на управляващите.Не ги обичам заради русофобията им , но ГЕРБ и ДПС са отвратителни със задкулисието си.По.добре новите!
78
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протестиращите харесват ли им цените на кокорчовците ? Света ще свърши будалите не !
77
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жълтопаветните умници на Божков освен да крещят и мятат бутилки друго не могат !
76
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Удри ,удри и как удри
75
14
 
37
 
! Отговори
Пп преди 1 година
Това ли са лицата на промяната хвьрлящи бутилки ха ха пияндури
74
14
 
37
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Ако парламента продължава с антинародните си действия , ще има много счупени глави на депутати от всички партии.