Нинова: Задкулисието се организира и атакува кабинета

Няма алтернатива на сегашното управление, смята тя
Обновена: 16 юни 2022 20:09 | 16 юни 2022 19:50, Анисия Иванова
98
Нинова: Задкулисието се организира и атакува кабинета
Снимка: БГНЕС

Това, което днес се случи, ще бъде пирова победа за опозицията. Не мога да си представя как избирателите на "Възраждане" ще приемат, че те са в общ фронт с ДПС. Или избирателите на ИТН, които обявиха свалянето на модела "Борисов", а днес се прегърнаха. Това заяви вицепремиерът Корнелия Нинова пред БНТ. Няма смислена алтернатива на сегашното управление, коментира тя.

По думите ѝ националният съвет на партията е решил какво е правилно да се случи в сегашната ситуация - да се поставят 4-5 приоритета, които да се изпълнят до края на годината и след това да се върви към избори. Целта е била да се осигури актуализация на бюджета, приемането на законите, за да влязат оперативните програми и Планът за възстановяване и устойчивост. Но вместо това се е стигнало до разрушително политическо озверяване.

Още по темата

Как осигуряваме хората със средства за есента и зимата, които няма да са леки, попита реторично Нинова.

Според нея е имало отдавна разногласия между "Продължаваме промяната" и ИТН, а те са се задълбочили около избора на гуверньор на Българската народна банка.

По думите ѝ задкулисието се организира и атакува правителството, а мотивите срещу тях са неоснователни. Това е израз на политическа шизофрения, каза Нинова.

Тя отчете, че за първото тримесечие управляващите са успели да увеличат БВП, потреблението и износа, въпреки войната и високите цени на енергоносителите.

Нинова каза още, че не са успели да доведат докрай борбата с корупцията. Всички доклади са в прокуратурата, ние не можем да ги осъдим тези хора, нашата задача е да извадим данните и да ги изпратим в прокуратурата, заяви тя.

Според Нинова предсрочните избори са най-лошият вариант, тъй като няма да има действащ законодателен орган. Тревожа се за 160-те милиона за земеделските производители, за да има храна. Нашите тревоги са за между първо и второ четене, това е бомба, която може да взриви бюджета, заяви още вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
taschunka witko преди 1 година
Няма спасение за БСП
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми да, така е. Само партията на др. Нинова е правилната партия за България. Нали така, другарко Нинова?
76
3
 
7
 
! Отговори
ПРАВА Е КОРНИ! преди 1 година
Алтернатива на сегашното управление ще се появи едва след въвеждането на Новия световен ред от Джоузеф Байдън, когато у нас етническите и путинистките партии ще бъдат поставени извън закона, а главатарите им ще бъдат съдени от Военния трибунал като национални предатели.
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП стожер на демокрацията, няма надежда.
74
0
 
17
 
! Отговори
Йййх преди 1 година
Крадлива ***.
73
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СОЦИАЛИСТИЧЕСКА СМРАД
72
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Позаинтересовайте се преди за четете българските медии. Просто се запитайте как червените приватизационни фирми успяха за последната година да си погасят изтеглените последното десетилетие многомилионни кредите. Когато сделките са през строителство, земеделие и цигари - това е пране на пари. Когато са през многомилионни кредите, инфлация и помощи са пострадалите от войната в Украйна - вече не е пране на пари. Поняли
71
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-скоро заглавието трябва да е "ЗАДКУЛИСИЕТО СИ ОРГАНИЗИРА КАБИНЕТ". Добрата новина ще е, че другата седмица ще е вече история !
70
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руското задкулисие, да сме точни! Говорете конкретно . Между другото, БСП не са ли подвластни на същото задкулисие?
69
0
 
20
 
! Отговори
Мата космата преди 1 година
Ти, Корнело , се набута във властта , въпреки , че партията ти изпадна и благодарение на юмрука на кРадев сега се разпореждаш в министерство, от което те изритаха твоите преди години за кражби . Така , че замълчи и целувай краката на Кирчо . Моли се да се промъкнете с измами пак в парламента , защото както е тръгнало, ще успееш да затриеш собствената си партия .
68
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кокъла е голям,нови изборите е лошо за БСП ,ПП ,и Да за България ,довиждане
67
1
 
18
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 1 година
Хи-хи-хи, ама тия червените айдуци са ми много смешни, когато точно те говорят на другите за задкулисие и мафия.
66
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Как осигуряваме хората със средства за есента и зимата, които няма да са леки","да се поставят 4-5 приоритета, които да се изпълнят до края на годината и след това да се върви към избори"---Нинова,сега ли се сети да осигуряваш средства? Защо ни докарахте до бедност и студ,мизерия?? А отн.отлагането на избори-Това е поредният изтъркан номер на Нинова-тя много го умее този трик- ще подам оставка,ама по-късно....и винаги се измъква,забравила какво е заявила.
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шизофрения....точно в десятката. Така е защото авторите на този буламач страдат от същото.
64
0
 
18
 
! Отговори
Не бе Нинова, преди 1 година
мнозинството бе Нинова,болшинството бе Нинова,нали сте болшевики,трябва да ги разбирате тези неща.Ако мнозинството е задкулисие,вие какво сте,бе Нинова? Мишки,криещи се от публичност на действията им,защото тези действия са нелицеприятни,фалшиви и лъжливи.Нинова,ти копнееш за власт,преориентирай се, че пак ще изпаднеш зад борда.Но пък във властта хептем ще лъсне фарисейската ти лъжлива същност,двойствените ти стандарти.
63
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова: Задкулисието се организира и атакува кабинета -___- Тази пък, голям капацитет! Какво задкулисие *** дрОгарко? Опозицията е ачик, в парламента, от там действа, не се крие и спотайва!
62
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изключително много се радвам, че на следващите избори БСП няма да е в парламента. Изключително много!
61
1
 
27
 
! Отговори
Куврелия Импексова преди 1 година
Страх ме е че на следващите избори няма да сме в Парламента!
60
2
 
23
 
! Отговори
филип ейджи преди 1 година
колко е долна!
59
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уууууу, не те ли е срам маааа. Егати нахалството.