Френското предложение за РСМ е изпратено в парламента

Очакват се подробности по темата
17 юни 2022 16:38, Росен Стойчев
48
Френското предложение за РСМ е изпратено в парламента
Снимка: БГНЕС

Френското предложение за решение по наложеното от България вето за започване на преговори на РСМ за членство в ЕС е изпратено до Комисията по външна политика в НС.

Още по темата
Това съобщиха за БНР два независими източника от парламента.

Вчера посланик Флоранс Рубин проведе среща с депутатите от Групата за приятелство с Франция в Народното събрание. На тази среща документът е бил обсъждан. Обсъждано е било и дали управляващите имат необходимото мнозинство, за да го приемат.

По-късно съпредседателят на ДБ Христо Иванов разясни в кулоарите на парламента, че за България би било успех, ако Скопие се съгласи да приеме българските условия и ЕС стане гарант за изпълнението им.

В сряда Министерският съвет прие решение всички предложения по казуса със Северна Македония, различни от досегашната българска позиция, да бъдат одобрявани от Народното събрание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да пише задължително в учебниците по история на РСМ за договора от САН СТЕФАНО от 1878 и последвалия Берлински конгрес, който се повтаря сега- ЕС= Великите сили, с Турция сме в НАТО!
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимна преди 1 година
Франция и др. и ЕС нещо са се объркали кого да притискат. Това предложение на Франция е за конституцията на Македония и трябва да бъде отнесено до Македония, а не до България...ДБ не казват нищо конконкретно в съответната статия. ВМРО бяха доскоро във властта да не го забравят! И Европа винаги е била срещу българите - Великите сили и Османската империя. Намирисва на нов Берлински конгрес , отменил Сан Стефанска България.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Франция да си гледа Френската джамахирия и да не се бърка на Балканите.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възмутително е скандалното поведение на френската посланничка в Народното събрание. Недопустимо е една чужда държава да се меси във вътрешните работи на суверенната държава България.Самозабравилата се френската посланничка трябва да се върне в дипломатическото училище в Париж и да се научи, че всякакви контакти с България следва да бъдат предприемани чрез М-вото на външните работи.А за посланничката, изживяваща се като френска колониална администраторка:Чемодан - вокзал - Париж.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво точно е френското предложение? Защо не се обявява публично, а "текат разговори"??? Всъщност е ясно защо, защото няма да ни хареса. И трябва да се приеме зад завеса и в потайна доба.
34
0
 
2
 
! Отговори
питащ преди 1 година
Кои са тези, че ще ни дават акъл какво да правим. Това не можу да се допуска, чужда държава да се меси във вътрешните работи на една суверенна държава. Макрон и марионетките му да си гледат Франция и да не се месят в нашите работи. Но като имаме такъ премиер какво друго може да се очаква. Кирчи под....логата на ЕС и ФАЩ да се маха и ни оттърве от присъствието си.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро после ще си отиде в Канада, с подплатена сметка в банката, какво го бърка?Тия Европейци много гадни - все ние прецакани, поне нещо дадат.Но явно сме толкова смотани, че само затова, че ни държат в Европа, могат да ни нареждат каквто си искат.
32
1
 
2
 
! Отговори
Майна преди 1 година
ГАРАНЦИЯ - ФРАНЦИЯ!!! А И ЗАЩО ДА ГО ЧЕТЕ ПАРЛАМЕНТА КАТО САМ ПРИЗИДЕНТА НА РСМ КАЗА, ЧИ НЯМА ДА ПРИЕМАТ ТОВА!!
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Славун се оказа прав. Тия директно с французина обмислят държавна измяна и унижението на нашата държава и народ пред титовите древни македонци.
30
1
 
5
 
! Отговори
2326 преди 1 година
Чужди държави не могат да проявяват диктат,особено франция,която никога не ни симпатизира. Задава се 2ри ньойски договор.Предложението на франция не съответства с историческите реалности,това унижава България отново.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонският парламент е приел с пълно единодушие резолюция, която дефинира "червени линии" в преговори с България, сред които са: "континуитетот на македонскиот азик и неговите диалекти, како и да се почитува автохтоноста на македонскиот народ и неговиот историски, азичен, културен и религиски континуитет". Тоест всичко това според тях е от време оно... И идва Макрон и дава гаранция - Франция...
28
1
 
6
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
ЕС не може да е гарант за абсолютно нищо, нито в ЕС нито другаде! Виждаме ги колко са смешни и пред щатите и пред Русия и пред Израел и пред Китай! Първо рсм приемат безусловно всички наши искания и се оформят необходимите документи, после чак вдигаме ветото! Който от политиците ни се огъне сега е национален предател и трябва да си понесе наказанието като такъв! Точка!
27
1
 
19
 
! Отговори
Ммм преди 1 година
Ще има яко протести, ако вдигнат ветото не ми се мисли какво ще става.
26
1
 
13
 
! Отговори
Ганчо Гришев преди 1 година
Те затова го направиха тоя закон, НС да решава, че народа неиска да сваля ветото.
25
1
 
5
 
! Отговори
мик преди 1 година
Made in France
24
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто Киро затова пазарува депутати като за последно. Ще си изтърве договорените за предателвото кинти. Мршляк!
23
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откъде накъде ще ни натрапват "френско решение" и натиск директно в парламента на суверенната ни уж държава???!!Имаме си българска позиция по въпроса ...казали сме си условията и точка!Топката защо все е в нашето поле а не в македонското?
22
0
 
12
 
! Отговори
.. ЩРАК.. СНИМКА... преди 1 година
ДЖИПА НА БОБОКОВ....... И ВЪТРЕ ВЛИЗА - БОЙКИКЕВ....... ПП = БСП =ДБ =МАФИЯТА.....
21
1
 
17
 
! Отговори
Morski преди 1 година
ХИ Маджото, ТО и РФ беше гарант на териториалната цялост на Украйна, нали! А за джендърският ЕС да не говорим какъв гарант може да стане! Направо сте трагични И ПРЕДАТЕЛИ, КОИТО ЩЕ БЪДЕТЕ БИТИ С ЖЪЛТИ ПАВЕТА! СНОЩНИЯТ "" ХИЛЯДЕН "ПРОТЕСТ" ЩЕ ГО ВИДИТЕ В ЦЯЛАТА СТРАНА!
20
1
 
22
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Както мислят и пишат тук - никакви гаранции. Изпълняват всичко по реда си и... тогава ще си помислим и ние. А, франките да си гледат Айфеловата кула.