Българите в РСМ не са съгласни с френското предложение

Според Даниел Митов има напредък
18 юни 2022 22:15, Росен Стойчев
36
Българите в РСМ не са съгласни с френското предложение

Българите в Северна Македония не са съгласни с направеното предложение на френското председателство до Народното събрание, съобщи Bulgaria ON AIR.

В предложението на френското ротационно председателство на Съвета на ЕС липсва протокол за двустранно споразумение между Скопие и София, смята лидерът на Гражданския демократичен съюз в Северна Македония Петър Колев.

Още по темата

Без това двустранно споразумение това френско предложение не е пълно. Трябва да видим първо какъв е този двустранен протокол, какво съдържа. Ние, македонските българи, няма да участваме в сценарий за търговия с обещания, че има напредък", коментира Колев.

По думите на бившия външен министър Даниел Митов предложението на френското председателството е стъпка напред, но българската страна тепърва трябва да се запознае подробно с документа.

"Не всички български искания са залегнали във въпросното предложение, но има някакъв напредък", заяви Митов.

А Конституционалистът доц. Наталия Киселова е на мнение, че се прави опит да бъде прескочен българския министър на външните работи чрез прехвърляне на отговорността за решенията по въпроса за еврочленството на Република Северна Македония на Народното събрание.

"Външния министър сподели проекта за това решение, но не е бил консултиран предварително с МВнР, което се отклонява от правилника на МС и неговата администрация и да Закона за нормативните актове. Премиерът ръководи общата политика на правителството, но по определени въпроси компетентен е министърът на външните работи и неговата администрация", уточни доц. Киселова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По всичко личи, че единствените съгласни са Французите. Нито макетата и особено пък ние не сме съгласни с предложението. Съответно няма какво повече да се обсъжда!
24
1
 
0
 
! Отговори
бреее преди 1 година
га го прочетаха та имат мнение? Бах тез политици, тва сичкото изпечени лъжци
23
0
 
11
 
! Отговори
toti преди 1 година
Простолюдието е в парламента и никой не го грижа за Народа !!! Цял Век се продават за смет и затова сме на БУНИЩЕТО !!!
22
2
 
11
 
! Отговори
ДО ЕС И ФРАНЦИЯ преди 1 година
НЕ ЧЕ ЩЕ МЕ ПРОЧЕТАТ. НО БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ НЕ СЕ ПРОДАВА!!!! ДВУЛИЧНИ СТЕ! НЕ ЧЕТЕТЕ. НЕ ЗНАЕТЕ. НЕ МИСЛИТЕ. ЩЕ ИЗГУБИТЕ СТРАТЕГИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ СЪВСЕМ СКОРО!
21
0
 
7
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
ГЕРБ ПРЕДЛОЖИ И СЕ ПОДПИСА ДВУСТРАННОТО СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ПРИЯТЕЛСТВО ОЩЕ В 2017 ГОД, КОЕТО НЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВА ОТ МК !!!! НЕ ЧЕТЕШ. НЕ ЗНАЕШ. НЕ МИСЛИШ.
20
0
 
8
 
! Отговори
До 29 преди 1 година
НИЩО ПОДОБНО!!! ЕВРОПА СГРЕШИ ОЩЕ С РАЗДЕЛЯНЕТО НА ЕДИН НАРОД! ВЕЛИКИТЕ СИЛИ НЕ ГО ПОЗВОЛИХА ОТ СТРАХ ПРЕД СИЛНА БЪЛГАРИЯ СЛЕД СЪЕДИНЕНИЕТО! ПОСЛЕ КОМИНТЕРНА И СТАЛИН НИ ДОВЪРШИХА ПОРАДИ СЪЩАТА ПРИЧИНА!!!
19
5
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
А предложението на ГЕРБ какво беше че не се сещам, защото НЯМА ТАКОВА.
18
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПОЛИТИКАТА НА БЪЛГАРИЯ СПРЯМО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ВИНАГИ Е БИЛА ПОГРЕШНА И СЕГА Е ПОГРЕШНА.
17
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българските агенти в Македония значи, е тях никой не ги пита.
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТАКА ЛИ АУУ, ФРАНЦИЯ СИ ГО СЛАГА НА ОНАЯ РАБОТА. ФРАНЦИЯ СЪЩО МОЖЕ ДА НАЛОЖИ ВЕТО. И ТО Е ПО-СИЛНО ОТ БЪЛГАРСКОТО
15
1
 
7
 
! Отговори
////// преди 1 година
24 Не думай. Защо в Румъния, Хърватия или Полша, ЕС не унищожиха всичко това, а само при нас. Май ще се окаже, че сами сме го унищожили. Също забрави още една велика сила по онова време, която е против санстефанска България и демонстративно насъсква сърбите да ни атакуват при обявяване на съединението. Тази велика сила впоследствие дава Македония на сърбите и измисля македонизма. За Русия става въпрос, ако още не си се сетил. Дори и в момента според президента им Кирил и Методи са македонци.
14
1
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
До ЮристСуверенът, ще си каже думата на референдум. А не с 20% да решават съдбата 240 калпака.
13
3
 
16
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Т.нар. "Велики сили" франция и англия, които разрушиха санстефанска България и се изгавриха с националния ни идеал и със саможертвата на хиляди родолюбци, загинали за свободата на нашата Македония, сега нагло, надменно, цинично искат за пореден път да ни ударят брадвата и да заровят миналото ни и историческите факти!!! Този път няма да стане! Видяхме за 33 години пазарна икономика и за 15 години в ес какво получихме от запада: унищожиха ни тежката индустрия(напр.кремиковци, радомир...), изкупиха на безценица стомана перник, солвей соди, аурубис пирдоп, циментовите ни заводи...), дънди ни краде
12
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма никакъв напредак от Франция. Напротив Франция говори за бг малцинство в конституцията на РСМ а трябва да е мнозинство. А историята и и езика изобщо не са включени от Франция, сякаш там говорят някакъв нов език от 1945 г. и дотогова не са говорили български.
11
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н Трифонов заяви, че формулировката "български малцинства" не му е достатъчна, та се питам какво точно е удовлетворителното за него решение, при което тази тема би била затворена, и дали изобщо е възможно да бъде осъществено? Защото ако не - за какво изобщо си губим времето?
10
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този да си говори за себе си.Това е човек на Каракачанов.Както и онези от Битоля с анти-културния център.Всеки свързан с Каракачнов е за затвор.
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе,***,смешни станахте и на децата с тая Македония.Айде леееко се измивайте!!!да можем си пооправим държавицата.Пък тогава ще се оправим и с Македония.
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много правилно. Крадците на история, вън!
7
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе ГЕРБ'ари Депесари. Стига с тази македония бе алооо. Стига, писна ни. От нищо нещо правите. Спирате толкова неща заради македония за която грам не ви пука.
6
5
 
31
 
! Отговори
Само да уточня: преди 1 година
До Юрист=Само че в конкретния случай суверенът не е Народното събрание,което е с по-малко от 8% доверие,при 40% гласували! Парламентът в момента е долнопробно тържище,в което на килограм се пазарят предатели на РОД и РОДИНА! А 83% от народа ни казва НЕ на вдигането на ветото,докато измислената СЕВ.М-я не изпълни до грам подписаните споразумения с БЪЛГАРИЯ! Да не ни будалкат с някакви измислени гаранции от Франция,защото видяхме колко гарантираха спазването на Минските споразумения за Донбас!!!