ДБ: Цените на горивата могат да бъдат значително по-ниски

Според Мирчев "Лукойл Нефтохим" трябва да бъде под оперативен контрол на държавата
Обновена: 20 юни 2022 12:31 | 20 юни 2022 12:31, Йоана Цонева
57
ДБ: Цените на горивата могат да бъдат значително по-ниски
Снимка: БГНЕС

"Лукойл Нефтохим" трябва да бъде под оперативен контрол на държавата, за да се защити максимално българският интерес. Това заяви депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев в интервю за БНР.

"Представителят на държавата досега не е пратил нито един отчет до българското правителство. Няма индикация, че въобще си върши работата", каза Мирчев в предаването "Преди всички" този понеделник.

Представителят на държавата Красимир Първанов е представител на т.нар. златна акция в “Лукойл Нефтохим България”, а оперативната комуникация с него минава през министъра на енергетиката. По думите на Мирчев, в Румъния имало същият проблем с рафинерията на "Лукойл", но компанията вече плаща данъци. Според депутата от ДБ подозренията са, че в България част от държавните институции са били "прилично стимулирани от различни лица", за да се допусне “Лукойл Нефтохим” да не плаща с години данъци.

Искането за създаване на временна парламентарна комисия, която да разгледа дейността на "Лукойл", е свързано със "сложна геополитическа, сложна енергийна ситуация, ситуация на пълен форсмажор", каза Мирчев и определи като "изключително политическо лицемерие" опитите на бившия енергиен министър от ГЕРБ Делян Добрев да присвои темата за “Лукойл”.

Още по темата

“Не съм чул нито веднъж в тези 12 години управление на ГЕРБ, в които Бойко Борисов подкрепяше своя голям приятел Валентин Златев, Делян Добрев да повдига темата за неплащането на данъците от “Лукойл”, каза той.

“Цените на горивата в България могат да бъдат значително по-ниски, включително с реформа в данъчните складове, каквато законодателна инициатива има от “Демократична България”, добави народният представител от ДБ.

Ивайло Мирчев заяви, че няма притеснения за поведението на симпатизантите на “Демократична България” на предстоящите протести пред Народното събрание при гласуването на вота на доверие на правителството, тъй като никога не са предизвиквали провокации.

"Задача на премиера е да осигури подкрепа за кабинета. Ако не бъде осигурена, отговорността за това, което ще се случи оттук нататък в България, е на новата коалиция. “Демократична България” ще подкрепи правителството", каза Мирчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Рашков преди 1 година
Купуването и ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ ,вече е РАЗРЕШЕНО....Ха-ха-ха....АПЕЛ към ГЕРБ,ДПС, ИТН и Възраждане- КУПУВАЙТЕ РЕЦИПРОЧНО гласове от ПП"ПП" нали според Просто Киро това е демократично ....С техните камъни по техните глави....
48
0
 
1
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 1 година
ДБ=ДА загробим България
47
0
 
1
 
! Отговори
Калин преди 1 година
С чужда пита, и с чужда новина, помен не се прави, но ДБ винаги са били така!
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво става с кражбите на ББ?ЗАЩО НЯМА НИЩО НАМЕРЕНО?ЦЯЛА ГОДИНА ВСИЧКИ ТЪРСЯТ И НЯМА!ЗНАЧИ ВСИЧКИ МРАЗИТЕ БОРИСОВ И СЛЕД ЕДНА ГОДИНА ЧЕГЪРТАНЕ ОСТАНАХТЕ БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА! БКП Е МАЙСТОР НА КОМПРОМАТИТЕ!НЕ СЪМ СЕ ОБЪРКАЛА ДБ И БПК СТЕ В ЕДИН КЮП!ВСИЧКИ НА ХРАНИЛКА ПРИ ПРОКОПИЕВИ! ЧЕРЕПА ВИ УПРАВЛЯВАШЕ ПРОТЕСТИТЕ!МАДЖО ТЪРСИ РИСТО НА ТЕЛЕФОНА!НЕЩАСТЕН НАРОД СМЕ!
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато има некомпетентни хора като този човек на високо ниво сред управляващите в страната ще има да чакат хората някой да ги оправи
44
0
 
8
 
! Отговори
Мел преди 1 година
Изказа се "големия финансов експерт" от ДеБе-тата хахахах Пълен некадърник!
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петролната индустрия на Норвегия е под държавен контрол. Погледнете цените на бензина и дизела!https://si.fuelo.net/world/prices?lang=en
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сваляй правителството!
41
2
 
14
 
! Отговори
Строител преди 1 година
Абе Байо, по-добре да не бяхте ходили до Росенец топка лоена. Като отидохте и дизела стана 3,80лв/л. Ама то едва ли те бърка, до сряда сте на работа, а специално ти и останалите от ДБ може и да гледате парламента през крив макарон. Каква промяна само! 25% инфлация. Вън самозванци такива, лъжливи обещания само и само да се доберете до депутатските кресла, а народа кучета го яли. Избори веднага! Крадци с крадци.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демократите на КОМИНТЕРНА!
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маджо
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маджаров те търси по телефона!
37
0
 
3
 
! Отговори
Мирчо Мрънкача преди 1 година
Имам чувството, че тоз селянин дранчори по темата, само за да му покажат физиономията по медиите;))) Нещо като жените, които непрекъснато сменят профилните си снимки във Фейсбук, страдайки от суетата, че с остаряването си отива и красотата им;))) Еми, отива си;))) Гат сте съ стискале между краката, гато не требе, красотата си отива ненавреме;)))Щом държавата не може да си вземе своето,значи наднационална институция притежава "Лукойл", както каза и Костя: "Лукойл" е на Ротшилд;)))
36
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 1 година
Брей,брей,политика от Росенец,и той започна да разбира,от цени.
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когото горивото е с вдигната цена без икономически данни значи има картел!ТОЗИ УМНИЯ ДА ИСКА ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО! АААААХ!ОЛЕ ТОЙ Е В УПРАВЛЕНИЕТО! ТО БИВА!ТО МОЖЕ, НО ТЕЗИ СЛУЧАЙНИ ЗАДМИНАХА ....ВИЕ ЛИ СЕ ПРАВИТЕ НА Л. У.ДИ ИЛИ НИЕ СМЕ МАЛО...УМНИ
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига оправдания с тоя Лукойл бе! Трябва да има реална конкуренция, а не да си измиват ръцете с една рафинерия.
33
0
 
8
 
! Отговори
А преди 1 година
Айде и ти върви по дяволите.Влязал в обяснителен режим.Можело ,ама са високи.С вълшебна пръчица ли ще ги свалиш бре дебелак?
32
0
 
14
 
! Отговори
Перниканец преди 1 година
Ами нали вие управлявате, бе вашта *** , *** долни, гадни *** да ви *** ***, *** смотани.
31
0
 
16
 
! Отговори
Металург преди 1 година
А защо не са по-ниски цените бе ***?Къде спахте досега?
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие сте 7 месеца на власт и сега изведнъж заявявате - да бе, може да са по-ниски цените на горивата - народа просто не е казал че иска. Другото което не разбирам е как разследването на минали злоупотреби пречат на активни действия в настоящия момент? Или вие просто не можете да правите повече от едно нещо наведнъж?