Петков: Причината за този вот на недоверие са 4-ма души, които не са в тази зала

Не позволявайте българската политика да зависи от тях, призова той
21 юни 2022 15:25, Нели Христова
344
Петков: Причината за този вот на недоверие са 4-ма души, които не са в тази зала
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Истинската причина за този вот на недоверие са 4-ма души, които не са в тази зала. Бойко Борисов се страхува, че правосъдието ще дойде и до него. Пеевски се страхува, че фирмите му няма да получат тези милиарди, за които той може би ама договорка с друг в тази зала. Г-жа Митрофанова не е толкова страшна, някой път може да не я слушате за всичко което казва. Историята на България се пише в момента. Не разрешавайте българската политика да зависи от 4 човека, които не са в тази зала." С тези думи се обърна към депутатите премиерът Кирил Петков по време на дебатите по вота на недоверие, внесен от ГЕРБ.

Още по темата

4-ият есемес в утрешния ден ще дойде от Слави Трифонов. Вие изрекохте толкова лъжи, че всяка ваша дума вече няма стойност, каза Петков.

Той бе предизвикан от изказване на Тошко Йорданов, който посочи две причини за вота на ИТН - лошота финансова политика и нарушението на коалиционното споразумение по темата за Северна Македония.

Петков еднолично работеше, с ятото си съветнички, през цялото време срещу националния интерес по отношение на Северна Македония, обяви Йорданов. И разказа, че на среща с Урсула фон дер Лайер премиерът говорел за българско малцинство и се наложило Йорданов да го прекъсне и да кажа, че няма малцинство.

Всякакви други глупости, каквито и да се говорят, са просто глупости, каза Йорданов.

Искате да свалите това правителство, защото сме качили пенсиите на 467 лн , това било инфлационно,  каза Петков. И даде пример и със заплатите на лекарите , медицинските сестри, които също били обявени за проинфлационни.
30-те милиарда не били дошли, въпреки че бяхме поздравени за най-добрия и най-зеления план, изброи Петков част от обвиненията срещу кабинета, чути в дебатите. Човек като Красимир Вълчев много ясно знае, че тази инфлация е привнесена, коментира Петков.

Това за Македония сме го чували хиляда пъти. Правят го като дъвка, защото поискаха 40% от парите за пътища да са в тъмна стая в МРРБ. Е, не ви се получи, обърна се Петков към ИТН.

Правосъдието дойде, съдът обяви извършения от вас арест за незаконен и неграмотни, отвърна му Тома Биков от ГЕРБ. Никакво история не пишете, вашето правителство може да остане в историята само като анекдот и парадокс, ще останете само в историята на българската преса и някой като чукне в интернет, ще ви намери там, обърна се той към премиера.

Не се занимавам с история, но си спомням една ваша карикатура на диктатор на г-н Борисов,  обърна се към Тома Биков вицепремиерът Асен Василев. Как вие станахте корикатура на този диктатор, попита го той.

Пиша статии всяка седмица и ако започнете да ги четете, ще разберете това, което ви се случва в момента, отвърна му Биков. И разказа, че е започнал да симпатизира на Борисов по време на управлението на коалиционните партньори на ПП - БСП, и кабинета "Оришарски". Тогаво разбрах, че голямата промяна е подмяна и стига до крах, обясни Биков. И ако сега пак бях критик на Борисов, в рамките на вашето управление пак щях на го харесам.

Толкова хубава работа ни вършите вече 1 година, че успяхме да си оправим партията и сме готови да управляваме още веднъж, не е задължително да те други, отвърна му Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
6
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Корумпираните хора са неморални и беззаконни до цинизъм и не ги е грижа нито за истината, нито за избирателите им и за народа им, още по-малко за други народи. Те са разрушители-крадци,лъжци,убийци,терористи,агресори и не могат да спрат да погазват морала и закона чрез престъпните им групи и диктаторски режими като нацистки, комунистически,ислямски и действат винаги срещу правовия ред,с цел разрушаване ограбване и укриване на престъпленията си,но няма да успеят защото ги чака Божия праведен съд!
163
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как се избират послушни на сащ премиери -- чрез нпо -- неправителствени организации -- пипалата на американската мафия. В Русия вече са забранени.
162
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Измамник и изменник, куриер на инструкциите от американското посолство -- що е то? Български премиер - и-ха-а-а-а!
161
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парите на петков в офшорна компания ли са? За да не плаща данъци в България, ха-ха, хи-хи! А на плевнелиев в офшорна компания ли са? По същата причина.
160
6
 
2
 
! Отговори
Правда преди 1 година
Както враговете на истинският Бог-Месията Исус Христос, каквито са нечестивите императори Ирод и Пилат се обединяват в злото срещу него, макар и да са били врагове,също и религиозните лицемери като фарисеи и садукеи,така и в Бг парламент партии с противоположни идеологии като уж демократичната ИТН,турска ДПС центристка Герб и нео-нацистка Възраждане са обединени в злото да свалят законното правителство,за да продължат да лъжат,ограбват,предават и погубват Бг народ,каквито са истинските им цели!
159
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Seliandurite ги интересува чии са, за да бъдат идентифицирани от господаря като верноподанни и послушни прислужници и да получат трохичките от трапезата му. Ха-ха, хи-хи!
158
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 239 "нас не ни интересува чии са," А нас ни интересува, затова знаем чии са. Впрочем, продават ти на цените, от които рИвете и винаги са го правили. :)
157
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В сащ започнаха да свалят санкциите срещу Русия, тайно, за да си предпазят икономическите интереси. А балъците в мафиотски завладените от тях страни като България, чрез предателите киро и асен, и шайката около тях с безсмислено говорене за борба с корупция и всякакви други простотийки, балъците в тези страни нека плащат за прекупен газ и петрол, процентите отиват в сащ, предателите получават трихички и се радват като мишки, когато я няма котката.
156
5
 
11
 
! Отговори
Причината се нарича преди 1 година
Причината се нарича Кирил Петков - нарушител на българската Конституция и изпечен лъжец!
155
5
 
10
 
! Отговори
Информационната преди 1 година
война се води от ПП,БСП и ДБ с огромни сили,всички големи медии се надпреварват да дават трибуна на счупената коалиция.Омръзна ми да гледам лъжливите физиономии и да слушам лъжите на Киро и сие.Прилича ми на селски тарикат-мошеник.Да се маха. Говори се за мафия и пр.Нека някой да обясни защо големите телевизии показват главно Киро и сие?Вероятен отговор-те са търговци на новини и продават това,за което им е платено,а БНТ е политически мачкана.БНР е превзето от НПО-та чрез Великова.
154
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Никой не се заблуждава чий са Лукойл и Газпром." -- нас не ни интересува чии са, а ни интересува на какви цени какво продават. Ще заблудите само seliandurite.
153
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българският seliandur обича да развява американско знаме, по това го идентифицираме безпогрешно и си предпазваме джоба от американските крадци.
152
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 237 Никой не се заблуждава чий са Лукойл и Газпром. :) Всички българи знаят, кой им бърка в джоба чрез тези фирми.
151
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да прикрият следите си, агентите на сащ, щом някоя тяхна марионетка бъде уличена започват да твърдят, че това е агент на руско влияние. Целта е объркване на публиката --димна завеса за действията им.
150
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 234 Няма по-голямо доказателство за това, че Петков пречи на руската/ДС мафия, от това, русофилите да му се зъбят.
149
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да може този измамник и изменник да бъде съден трябва да бъде свален.Както бе определен успешно -- не премиер, а куриер на инструкции от американското посолство.Изпълнението на тези инструкции коства на държавата, съответно на българските данъкоплатци милиарди, затова са високите цени в магазините. Подигра се с българските избиратели с русофобските си сценки, Русия ни отряза доставките, а сега го ударил на молби, недейте да ме сваляте. Глюпаво селско човече, ако не те свалим днес -- то утре.
148
6
 
2
 
! Отговори
Две Мафии преди 1 година
В България има две мафии:на, червените: РУСНАЦИТЕ, ДПС, ДС, Радев, Янев, Нинова, Копейкин и мутренската, на Боко. Червената мафия си доведе Петков, за да го използва като "западно" прикритие, за да овладеят отново власттта в държавата, и като контрапункт на мутрата/неевропееца Борисов, от когото да си върнат упрвлението. Петков беше предвиден като инструмент за отстраняването на Борисов, след което доброволно трябваше да си тръгне, когато му кажат. Оказа се, че той повече не иска да слуша Радев.
147
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Петков и аз ги изкарах четирима. Ти, Асен, Лорер и Ленчето. Но според мен инфлацията и липсата на сигурност за отопление през зимата също имат значение.
146
7
 
13
 
! Отговори
a преди 1 година
Абе гледам с тия 9 милярда Канадеца бая *** е накупил. Всички са се активизирали.
145
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тая груба тояга по ПП от партиите на статутквото,им направиха услуга защото всеки човек с две мозъчни клетки ще съзре заверата.Постигнаха обратен ефект,повече хора ще гласуват за тях.Лично мнение.