Сачева: Асен Василев направи внушения

Тя пита от къде ще дойдат парите за по-високи пенсии
Обновена: 21 юни 2022 13:53 | 21 юни 2022 13:53, Нели Христова
44
Сачева: Асен Василев направи внушения
Снимка: БГНЕС

Господин Василев отново се опита, в своето емоционално изказване, междувпрочем това е най-емоционалният министър на финансите, който България е имала в най-новата история, се опита да направи внушения каква е била политиката на управляващите преди това правителство. Така Деница Сачева започна своя коментар по темата за пенсиите от трибуната на Народното събрание.

"Той се опита да внуши, че ние сме против това да се увеличават пенсиите", заяви Сачева.

Още по темата

"Това не е факт, защото няколко пъти вече съм отговаряла на това - по време на управлението на Борисов средната пенсия нарасна с почти 200 лева и добавката от 50 лева беше дадена именно по време на управлението на господин Борисов. Това, което винаги сме правили, е да имаме предвид финансовата стабилност и финансовата устойчивост на системата. Това, което един финансов министър тук твърди, че е нещо, което трябва да пренебрегнем", коментира депутатът от ГЕРБ."

"Аз имам един въпрос към Василев - при увеличението на пенсиите, което се предлага в момента, откъде ще се вземат парите за 2023 г., 2024 г., които са в размер на милиарди и за които нямаме 3-годишна бюджетна прогноза.

Тя призова финансовия министър да представи тази бюджетна прогноза за да знае народът дали ще се вдигат данъците или ще се теглят нови заеми.

"Защо България е на 20-то място по най-висока инфлация при храните? Защо при нас храните са поскъпнали с 22,7% според НСИ? Защо Украйна има по-ниска инфлация от нас? Защо една държава, която се намира във война, има по-евтини храни от Бълтария, ако е вярно, че вие управлявате добре?", пита тя.

"ПГ на ГЕРБ внесе предложения в Закона за бюджета за държавното обществено осигуряване, с което ние предлагаме 15% увеличение на пенсиите", обяви Сачева.

Тя заяви, че освен това от ПГ на ГЕРБ предлагат и добавката от 60 лева да остане до края на годината, както и че настояват добавките до края на годината да се трансформират в социална помощ за най-уязвимите пенсионери и това да стане от 1 януари 2023 година. „Предлагаме минималният размер на пенсията да бъде 430 лева, така че да има съпоставими темпове на нарастване на останалите пенсии от трудова дейност“, съобщи Сачева.

„Предлагаме предложените промени за 1 октомври да отпаднат, защото те не са добре обмислени, не са съгласувани и не са получили широко обществено обсъждане със заинтересованите страни“, подчерта тя. Предложението в крайна сметка възлиза на над 1,3 милиарда лева за тази година, но според Сачева „за следващите години ще излезе с 2 милиарда по-малко“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внушенията ги правите вие и нещастното и некадърно управление на ГЕРБ 12год.Много ви сърби пак за власт! Когато , излизате да говорите , поне ни разкажете , къде , кога и как ни крадяхте! Разкажете , как след вашето управление, всички забогатяхте с мезонети , тризонети с лични асансьори! Разкажете за Кумгейт за Суджукгеит за опростени данъци на олигарси за милиони! Може иза чекмеджетата за кюлчетата за Барселонагейт! Тогава ще ни бъде много интересно да ви слушаме!
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А коя е тази задърстена лелка ,дето не си мие косата?Жена на средна възраст ,която е с мазна коса няма какво да я слушам.Никога няма да прочета какво е писала.Такива задърстени комунисти не и трябват на държавата Вземи първо се изкъпи и след това се показвай.Дезодоранта и парфюма се ползват след като се изкъпеш.
29
3
 
2
 
! Отговори
До 24 преди 1 година
А иначе правиш ли го?Или вече си стара за тая работа?
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази пеперудка,дето казваше,че ГЕРБ са мафия,а сега е част от мафията,някой обръща ли внимание на брътвежите и?
27
3
 
11
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
Дали Сачева или възлюбения и Алибегов е по-отвратителен.
26
2
 
15
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Това дебело и ялово същество яростно викаше ,че Тиквата и ГЕП са мафия.Сега отново натрапва противната си физиономия и фъфли точно обратното.Явно калпавата милиционерска щерка страда от наследствено малоумие.По-противни от тази смрадла и въртиопашките Биков и Ант.Тодоров няма.
25
1
 
11
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
Нищо не си разбрал и вадиш думите от контекст.Василев много ясно каза","Управлението на ГЕРБ беше ,да го духат бедните".На 57 г.а си функционално неграмотен.
24
5
 
10
 
! Отговори
Селска крава преди 1 година
Сачке ставаш само за домакинска на стол или да чисти тоалетни.
23
0
 
2
 
! Отговори
Georg преди 1 година
Pari nema,deistvaite
22
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
финансов министър рече от Нар.Събрание:"да го духат бедните",аз съм на 57г.на такова падение не съм била свидетел.
21
4
 
12
 
! Отговори
Сачева, преди 1 година
Май ти правиш внушения .Майка ми като рентгенов лаборант с 34 г трудов стаж,имаше пенсия 213лв.Така и не дочака "гигантското" ви увеличение.В нейна памет ви ненавиждам.
20
9
 
5
 
! Отговори
ГУГАЛО преди 1 година
Не че я обичам тая, но е права, С КАКВО ЧЕ ПЛАЩАТ ТИЯ ПЕНСИИ. ИЛИ ВСИЧКИ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ИНФЛАЦИЯТА. Но тепьрва ще има надаване за размера на пенсиите, преди малка герб обяви 15% увеличение. Доколко ще стегне надаването не знам, но знам че це ните на стоките се увеличават постоянно и ще дайде ЖАН ВИДЕНОВО време
19
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази е голяма лъжкиня!!!
18
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кат не можеш да направиш нищо за достойнството на НАРОДА, по-добре спри да пречиш! Намери си друга работа другарко и освободи мястото на Експерт.
17
7
 
18
 
! Отговори
ГЕРБачева! преди 1 година
ГЕРБачева, пардон, Сачева! Дамо за пенсиите нямате право дори дума за обелите! Ясно ли ти е, банкянска слугиньо?! по време на първото ви престъпно правителство, слугиньо банкянска, един милион нещастници умираха с пенсия 136 лв! 136 лв., слугиньо банкянска, и нито лев за Коледа и Великн цели 4 години! 5 хиляди пенсионери се самоубиха тогава от глад и мизерия, нагла банкянска подлого! Вие ги убихте?! Вие сте българоубийци, вие - престъпната, корумпирана и просташка пасмина на мутрата от СИК!
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧУШ *** Сачня! Марш оттука
15
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как откъде мъ другарко от чикмижито на другаря *** банкя а и твойта сметка у банката нее по малка.
14
4
 
17
 
! Отговори
Наденица Сачева преди 1 година
Мазния гербав *** пак изпълзя отнякъде.
13
5
 
4
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
Па Голем й САЧа и срача.
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кв.и внушения б.е другарко! Ти първа каза, че сте против вдигане на пенсиите. К.а.т те помниш си е твой проблем. Стига сте унижавали майка ми и баща ми!!!