Нинова: Ще водим преговори за кабинет, ако ПП ни поканят

БСП няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ или ДПС
Обновена: 26 юни 2022 18:01 | 26 юни 2022 18:00, Камелия Цветанова
166
Нинова: Ще водим преговори за кабинет, ако ПП ни поканят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Получихме мандат да водим преговори за кабинет в рамките на този парламент, ако ПП ни поканят. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след Националния съвет на левицата.

Още по темата

„Решено е да не участваме в правителство, в което участват ДПС и ГЕРБ и да не подкрепяме правителство с мандат връчен на ГЕРБ и ДПС“, добави соцлидерката.

На заседанието е била поставена висока оценка на работата на министрите на БСП в кабинета „Петков”.

Левицата поставя четири основни приоритета при преговорите за съставяне на правителство. "Националният съвет ни даде рамка за воденето на разговори с четири краткосрочни задачи: подкрепа на актуализацията на Бюджета, подкрепа на законите за Плана за възстановяване и устойчивост, реформите и проектната готовност за Плана да влязат в действие, и подготовка на Бюджета за 2023 г., за да подготвим хората за трудните месеци, които идват", добави Нинова.

Пленумът е определил и дългосрочни цели в провежданите политики в социалната сфера, здравеопазването, образованието, културата и спортът, икономиката.

 „Изрично записахме да продължим битката за съдебна реформа и изкореняване на модела "ГЕРБ", която ние като партия водим от много години", допълни още вицепремиерът.

Националният съвет на БСП не е поставил като изискване възобновяване на преговорите с "Газпром" като необходимо условие за започване на преговорите, допълни Нинова, но уточни, че още в началото от БСП са излезли с позиция, че това е грешка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виктор Димчев в Гугъл казва, че Киро готви преврат за това не е депозирал оставката.
87
4
 
4
 
! Отговори
БСП преди 1 година
Никой не иска руско служебно правителство.
86
4
 
9
 
! Отговори
ПП-предатели преди 1 година
Комунистически ***!
85
3
 
17
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Стигне ли се до нови избори, БСП ще са последни, а ПП ще са предпоследни.
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям праз!
83
0
 
8
 
! Отговори
Питър преди 1 година
Единственното нещо което всички искат от това правителство е балансирана политика спрямо Русия, Украйна, САЩ и ЕС. Диверсификация на газ и ядренно гориво, както и доходи компенсирани спрямо инфлацията.
82
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сладко мамо се живее с вице премирска заплатка. Другарката свикна на дебела баница и сега когато и я взеха и стана търсене. Другарко крушовице писах на шкембе войвода скатажията и магарешки да спрът да крепят топките на тлъстия но те бяха заети с правене на пачки. Сега и на теб ти пиша другарко феновете ти те псуват като хамали но ти не чуваш и не виждаш затова на изборите ще изпаднеш от каруцата.
81
2
 
8
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Ще има служебно правителство то е ясно. Президента да внимава в картинката повече украински агенти да не назначава за министри, че накрая всички берем ядове от плодовете на украинските агенти. Инфлация на макс.
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Знаещ Няма откъде. ИТН искат да не е Петков.
79
1
 
8
 
! Отговори
Отец Нафърфорий преди 1 година
Тази женица треска я тресе да отиде на предсрочни избори.Едно че затри БСП и няма да събере и 4%, а второ и най-важно никога повече няма да помирише власт, камо ли министерско кресло. Проста, нагла и изключително нахална ***.
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дизелът с добавки вече е 4 лева. Нинова, вие сте морално пропаднали алчни корумпирани и нелоялни към България. В България има картел при горивата и вие сте неадекватни да сложите таван на цените. Заминавайте си мир докато народа не ви е чупил главите с камъни, щото белия автобус няма да ви помогне.
77
1
 
8
 
! Отговори
Предатели преди 1 година
Въпреки, че ПП пуснаха Македония и преминаха "червените ви линии", вие пак искате да сте в коалиция с тях. Срам и позор сте за БГ, предатели!
76
8
 
2
 
! Отговори
Знаещ преди 1 година
Ще намерят още 5 депутати и след 7 дни пак ще е същото правителство. Това е най малкото зло и ще има подкрепа от ЕС, САЩ и Русия.
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Добре е ПП+ДБ+БСП пада както на 21 юни. Няма мнозинство.
74
7
 
2
 
! Отговори
Добре е преди 1 година
Ще има коалиция между ПП, ДБ и БСП те ще подновят доставките от Газпром но 4 пъти по малки количества. Горивото за АЕЦ също ще е намалено с 50%. Ще продължим да снабдяваме Украйна с боеприпаси и ще ремонтираме 100 танка. Пенсиите се увеличават с 10% + 60 лв. Тавана става 2000 лв. Минималната заплата на есен става 800лв.
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента ПП е функция на авторитета на Румен Радев. Вече нямат неговата подкрепа, а острият конфликт с него ще отнеме много от гласовете за тях
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде ще ги носиш тия пари бе????
71
2
 
12
 
! Отговори
до 75 преди 1 година
Поръчали са си депутати по АлиЕкспрес. ЕКОНТ ще им ги достави безплатно.
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова, води си преговори само как да те махнат. Мая Манолова е по-добрата ти версия. Ти си дъното.
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какъв е смисъла като имате вот на недоверие? Как ще намерите 121 депутата?