Официално: Митрофанова ще поиска закриване на руското посолство

Връчила е вербална нота с ултимативен тон
362
Официално: Митрофанова ще поиска закриване на руското  посолство
Снимка: МВнР

МВнР потвърди за протестната нота, която е изпратила Елеонора Митрофанова, посланик на Русия.

Още по темата

"Днес в Министерство на външните работи, по искане на руската страна, беше приета посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова. Тя връчи вербална нота, с която в ултимативен тон се поставя искане за оттегляне до 12:00 часа на 1 юли 2022 г. на нотите за обявените за персона нон грата служители на руските задгранични представителства". Това се посочва в съобщение на Министерството на външните работи, изпратено до медиите.

В нотата се заявява, че в противен случай „пред руското ръководство безотлагателно ще бъде повдигнат въпрос за закриване на Посолството на Руската федерация в Република България“.

Министерството на външните работи своевременно уведоми кабинета на министър-председателя за нотата на руската страна и поиска указания за по-нататъшни действия, допълват от ведомството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
10
 
18
 
! Отговори
БГ е GG преди 1 година
Исторически погледнато, страната ни винаги е била на страната на губещите във войните от последните 2 века. :) Сега май пак сме от грешната страна на х о я. Честито. Купете си въглища и дърва докато все още има.
265
5
 
16
 
! Отговори
Копейкин преди 1 година
А ся от къде ще взимам опорки и получавам копейки?
264
8
 
9
 
! Отговори
Резидент разединител преди 1 година
Жалкото е че това се случва без да знаят коалиционните партньори. И тук вече се излагаме защото правителството ни не знае какво да прави. С това се излагаме после има да обясняваме, че видиш ли той бил луд ама не сме го разбрали. Президента, Прокопиев, Бобокови, Божков и всякакви други имащи пръст в това Кирчо да е премиер да поемат отговорност. Затова случайни хора в парламента не може да има, а за последните 15 години има все повече такива даже и премиери стават
263
3
 
11
 
! Отговори
Митрофанке преди 1 година
После,да не плачеш,че са те пратили в Монголия !
262
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сградата на руското посолство може да стане паметник на новото начало на Европейска България.
261
9
 
20
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Да го закриват. Сградата временно може да се ползва център за настаняване на украински бежанци.. След това детски център примерно..
260
10
 
12
 
! Отговори
GAME OVER преди 1 година
Айдее наиграха се нашите политици
259
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро се разпорежда, коалицията нищо незнае, Радев се ослушва, ние си имаме работа и резервирани почивки, НС се изпокараха, цените растът. Ко прайме А? Ако се намалят цените и живота стане по хубав изгонете всички! Да, ама НЕ!! Отвличате ни вниманието с глупости!!
258
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Joe, виж как се развива курса на рублата и как на долара. Може да ти влезе нещо в празната тиква и да ти светне кой фалира, кой просперира... Страх ме е да мисля какво ни чака нас, живеещите в ануса на САЩ, самите САЩ и техните сателити в рамките на 2 години от тук нататък. Чака ни дебело яко дърво! Само гледай как световния грабител и сатрап САЩ два месеца нямат детска храна и там мураха бебета, та им дадоха подарък от Германия. Какво още ще стане с тях е цяло чудо...
257
9
 
18
 
! Отговори
Vai преди 1 година
Поредната простотия на Киро Мулето,след газа и високите цените,това е върха на дебилщината му.Лошото е,че ще вкарат нормалните хора в някоя беля с тия постоянни издънки.По бързо да заминава,на никой не е нужен в България
256
6
 
10
 
! Отговори
Миии преди 1 година
Киро ни натиска за война с Русия!!! Магьосник е!
255
6
 
18
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Следващата стъпка е обявяване на война! НАТО не иска нормални отношения с Русия в страните от Източния блок! Подготвяйте се за Украйна 2!!!
254
12
 
15
 
! Отговори
Joe преди 1 година
Копейкин фалира!
253
21
 
16
 
! Отговори
Ристо преди 1 година
Марш оттук матрофанова, няма да липсваш на никой нормален българин. Аз, ако съм на местото на киро ще експулсирам всички руски граждани пребиваващи в България и ще конфискувам всички имоти, собственост на руснаци или руски фирми!!! Те са тук само и единствено да шпионират и да вредят на България!!!
252
9
 
10
 
! Отговори
Бат Боци преди 1 година
Не виждам проблем да го закрият.
251
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма посолство в света, в което поне половината служители да не са шпиони. Точно такова е положението и с нашето посолство в Русия. В американското посолство в София, което незаконно е построено на забранено за строителство място, е ситуиран центърът на ЦРУ за управление на шпионските им мрежи в цяла югоизточна Европа. Чудно защо принципния Киро още не го е закрил?!?
250
11
 
5
 
! Отговори
Киро вожда преди 1 година
Аааа,тая взе да нахалства нещо!Ще пусна един взвод Римляни с каруци да я укротят.
249
10
 
9
 
! Отговори
Кузма Петров Водкин преди 1 година
Бабушка Митрофанова остана без работа.
248
10
 
14
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Ето до къде ви докара спасителят Кирил Петков, който иска да се върне пак на власт в рамките на този или следващ парламент. Промяната ще ви излезе през носа.
247
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
271 Много си умен, потресен съм от прозорливостта ти - кой имал бъдеще, кой не... Няма как почитателите на Байдън да нямат прекрасно бъдеще, а виж останалите нямат. Обаче нещо не е така май - САЩ са в криза, Германия в криза, Франция в криза, дори предания и нежен мазньо Кирето заедно с България са в криза, както и всички останали дребни пудели и пионки на САЩ са в криза. Не ми се ще да прогнозирам, не съм Ванга, но си струва да се замисли човек.