Радев поиска от Петков да свика МС заради скандала с Русия

Отговорността падала изцяло на кабинета
78
Радев поиска от Петков да свика МС заради скандала с Русия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев призова премиера в оставка да свика заседание на Министерския съвет, което да оцени последствията от ескалацията на кризата в двустранните отношения с Русия и да вземе решение в съответствие с всички законови процедури.

Още по темата

„Това решение трябва да е съобразено с предизвикателствата пред националната сигурност и с дългосрочните интереси на България и на хилядите български граждани, живеещи в Руската федерация. Недопустимо е те да бъдат оставени без дипломатическо представителство. Недопустимо е решения, свързани със сигурността на България, да не отчитат рисковете от ескалация и икономическите последствия от тях”, категоричен е държавният глава в пост в социалната мрежа Facebook.

Според него отговорността за решението ляга изцяло върху правителството в оставка, което изпълнява функциите си в съответствие със законите на Република България и клетвата, положена пред Народното събрание при поемането на управлението на страната до фактическото предаване на властта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никоя друга държава не може да поставя ултиматуми кои да гони и не гони на България, това което прави матрьона Митрофанова е намеса във вътрешните работи на България, защо не реваха в Чехия преди три месеца когато изгониха 68 дипломати. А льотчика задействан от Рашетников и Путин работи срещу България и нейните интереси.Кирчо не се огъвай гони ги тези врагове на България заедно с Митрофанова.
20
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро пък кога е спазвал закони??? Той изпълнява заповеди от Г-7. Не знам що ги търпим все още
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РадеФ ако имаше коса щеше да я скубе. Голям автогол си вкара с Кирча и Кокорча!
18
19
 
13
 
! Отговори
Евала преди 1 година
Малии, как треперят сите рубладжии у нас! Зер, ако изгонят руските шпиони, кой, кой ще плаща заплати на предателите у нас? Зеления чорап и той се гърчи, хабер нямал, че цялото му обкръжение са все руски агенти. Че и той с тях, от ген. Решетников избран...
17
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев,видя ли какви крокодили ни натресе? Тези не само са неадекватни и некомпетентни, те са за психиатър.
16
2
 
28
 
! Отговори
Ей шапкарче, преди 1 година
ти ги довлече с юмрука, а сега се оправяй с тях, че само война ни липсва! Тези тъ *панари къде ги намери бе? В махалата да беле отишъл, по нормални щеше да откриеш!
15
17
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Киро МС не МС...не предавай Българите. Решението е взето и Народа е с теб. Всичко в скапаното Правителство и президентство е червено! А това което правиш Кире е историческо. Не се подавай!!! Не отстъпвай!!!
14
0
 
1
 
! Отговори
Дебил преди 1 година
До АнонименНе само за политиката. ))))))
13
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТОвския генерал се оказа един фалшив герой, върнат към базовите настройки. Това, че не е получил доклада е откровена, тлъста лъжа.
12
7
 
25
 
! Отговори
Мартин преди 1 година
Не знам защо русофобите си мислят, че като стане напечено пудела на янките ще се погрижи за тях. В момента се чупят отношения с държава поддържаща АЕЦ а. Като спрат поддръжката, единствения плюс е, че няма да има къде психодесните *** да си ръсят идиотиите. Но ху+18 ще е за всички вкупом.
11
12
 
23
 
! Отговори
Дуле Савич преди 1 година
До германеца от факултета: Тоя президент се оказа в пъти по-адекватен от плюнката плевналиев, от дуото некадърници Кирчо и Кокорчо и от една дозина други сбиртъци с претенциите, че са от големото доброутро наврели се по партиите.
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нищо де, нашето Кире нали носи България в сърцето, то ще му подскаже какво да прави. Терминал 2 ей го къде е, свят широк.
9
15
 
8
 
! Отговори
Писна ми преди 1 година
Я стига с твоя раша патриотизъм!!!
8
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирето не става политиката не е като бизнеса шат и готово уволнен си тва лапе ни докара вече много трудности
7
0
 
8
 
! Отговори
Нинова преди 1 година
Още ли иска да ралоти с тези ***? Трае си. А какво мисли ръководстното на БСП, пак нищо.
6
7
 
2
 
! Отговори
Зунга Бунга преди 1 година
Не МС, а КСНС трябва и кснс да реши и приложи решението , вместо Питкоу.Кснс , но Радю е сеирджия. Не го вълнува България, а сеира.Много сте големи пътунгери Господа!!!!Завистливи в червата си и злобни...ще си ядете попарата Добри!
5
15
 
14
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Митрофанова му вика "Скачай", он вика "Колко високо?". Да ви имам президента...
4
8
 
24
 
! Отговори
От народа преди 1 година
Смятаме като дойде новото правителство да се извини от името на Кирил Петков, като каже, че човека не си евред с главата и че изпълнява нечии чужди нареждабия в ущърб на страната ни. Тогава може и руски газ да потече
3
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя *** Киро такива каши забърка навсякъде, че трябва да бъде изгонен с камъни,... некадърник
2
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето и тоя си мие ръцете... Вземи някаква позиция, бе!