Нинова: Влиза в сила социалният пакет във ВМЗ Сопот

За най-големия държавен завод за първи път е осигурена линейка
11
Нинова: Влиза в сила социалният пакет във ВМЗ Сопот
Снимка: БСП

Новото ръководство на ВМЗ Сопот задейства социалния пакет и започна изплащане на ваучери всеки месец. Те се увеличат от 80 на 200лв. Това се случва три седмици, след като министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова договори увеличение на  заплатите с 200 лв. на работещите в завода и след като бе сменено ръководството там, съобщиха от пресцентъра на БСП.

В най-големия държавен завод отвори столова с топла храна. На територията бяха поставени кафе машини и обособени места за отдих. Възстановено беше получаването на кисело мляко за работещите в цехове с вредни вещества, което е преустановено преди 22 години в  края на 2000 година.  

Започна и ремонт на вентилационните системи.

Изпълнителният директор Иван Иванов в момента организира и изплащането на еднократна помощ за почивки през летните месеци.

Той е разпоредил спешно да се оборудва и линейка – оказва се, че заводът до този момент няма линейка и подсигурена първа медицинска помощ. Заедно с това се организират 4 медицински пункта.

Иван Иванов е дал указания за предприемане на действия по осигуряването на безопасни условия на труд във всички звена на завода.

Конкретните  мерки по изпълнение на социалния пакет и безопасността на труда ще продължат и в следващите месеци, за което министърът на икономиката Корнелия Нинова се ангажира лично.

 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Йеее преди 1 месец
Нинова, социалният пакет влиза а ти... излизаш! От теб нищо не става, на изборите есента максимум 2%, ама и това ще ви е много
10
0
 
1
 
! Отговори
астора преди 1 месец
Най важно е кисалото мляко
9
0
 
1
 
! Отговори
God преди 1 месец
Който не работи в завода да не коментира
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Другарката Нинова съсипа още един завод с лъжите си и намесата си в управлението му.Трябва да бъде изгонена от Бълария заедно с 70-те дипломати уличени в действия против България.
7
4
 
4
 
! Отговори
ДПС ГЕРБ преди 1 месец
Като се върне Бойко Борисов ще намали заплатите и ще прекрати социални услуги в завода там трябва да се бачка без пари и да бъде мизерия да не мислят хората за почивка и отмора а да мисли как да си плащат сметките
6
2
 
10
 
! Отговори
Сашо апашо преди 1 месец
Давай давай да свършат като Кремиковци и цска
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофоби критикуват Нинова за нейната недостатъчна русофилия.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая що ходи с маска? Като в онзи виц за партизанина дето все още взривявал влакове.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Филип Димитров искаше да прави конверсия на военните заводи, защото вече нямало да има войни и нямало да печелим от войни. Щели да произвеждат граждански стоки като прахосмукачки и чугунени ***.
2
2
 
10
 
! Отговори
Ива преди 1 месец
Тази дърта лъжкиня и манипулаторка,какво я свързва с ПП и ДБ.Смяната на Киро с Асенчо не променя позицията на ПП и ДБ по отношение на Русия .Кокала Корнелио,кокала.Нагла ,навлек с болен мозък
1
1
 
6
 
! Отговори
Работник ВМЗ преди 1 месец
И я държа един "пакет" за теб