Гуцанов: Най-тежките разговорите между БСП и ПП ще са за Русия

Кой е българският агент, който е бил прихванат, пита той
2 юли 2022 17:10, Анисия Иванова
63
Гуцанов: Най-тежките разговорите между БСП и ПП ще са за Русия
Снимка: БГНЕС

Безспорно най-тежки ще бъдат разговорите между БСП и "Продължаваме промяната" за ново правителство по темата за отношенията между България и Русия, тъй като това е ключов момент за националната сигурност. Това коментира днес пред медиите във Варна председателят на парламентарната Комисия по транспорт и съобщения и депутат от БСП Борислав Гуцанов.

Той допълни, че от партията му смятат, че трябва да се изясни дали 70-те души са обявени за персона нон грата заради шпионаж или поради реципрочност, защото това са две коренно различни процедури. "Ако става въпрос за шпионаж, тогава кой точно от българска страна е бил агентът, който е бил прихванат, той защо не е арестуван, на какви позиции е и с каква информация е разполагал, че тя да е интересна за руските служби", коментира Гуцанов. Според него, ако става въпрос за реципрочност, пътят е трябвало да бъде коренно различен.

По тази линия ще се стремим да се стигне до нормализиране на отношенията, считам, че страната ни трябва да води такава дипломация, която да бъде равно отдалечена и равно близка до всяка една страна, каза още той.

Гуцанов каза, че приоритетите на БСП при преговорите за ново правителство са социалната политика, здравеопазването, образованието и икономиката. По думите му партията има съвпадения с "Продължаваме Промяната“ при борбата с корупцията, приемане на новия закон за КПКОНПИ, което е ключово да се случи, и други техни виждания, които БСП припознава. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
6
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Тия най-после ще влязат ли в час, или са просто невменяеми? Русия ни е обявила за "враг", а Тоя се чуди как да се наведе ! Надпреварват се кой да е по-сервилен на военно-престъпниците от Кремъл! Изглежда предателството в ДНК-то им е навлязло! Кокорчо нарече позицията на Радев "позорна", ама пуста власт, много им се услажда кокалът!
32
4
 
3
 
! Отговори
Христов преди 1 година
Гуцанов, Гуцанов, руска подлого, за каква равна отдалеченост говориш?! От агресора и от нападнатия?
31
2
 
5
 
! Отговори
кака корни преди 1 година
гуцанов , с бсп се работи лесно , стига да слушкате и изпълнявате това което ви се казва .
30
0
 
8
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Да си гледат нашата кошара и овцете вътре,че скоро ще стигнем Сомалия
29
7
 
6
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
"Никой не дава убедителни доказателства за шпионажа" Как да дадат, като нямат. Възможно е да имат нещо за двама, трима, хайде дори десет. Но за седемдесет? Ето например директорът на руският културно-информационен център. Няма месец откак е пристигнал в България и вече да повярваме, че е разкрит шпионин. Мижи да те лажем. Ако просто са искали да им се намали бройката, можеха тихомълком да се договорят. Сега каквито и обяснения да дават, вече проблемът е създаден. А за последствията не се мисли.
28
1
 
10
 
! Отговори
МИСЛИ НА В. ЛЕВСКИ преди 1 година
МНОГО ПРОРОЧЕСКИ СА ДУМИТЕ НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ, КОГАТО БЪЛГАРИТЕ ГО ПИТАЛИ ДЯДО ИВАН ЩЕ ОСВОБОДИ ЛИ БЪЛГАРИЯ:.............. "НИКОМУ НЕ СЕ НАДЯВАЙТЕ. АКО НИЕ НЕ СМЕ СПОСОБНИ САМИ ДА СЕ ОСВОБОДИМ, ТО ЗНАЧИ, ЧЕ НЕ СМЕ ДОСТОЙНИ ДА ИМАМЕ И СВОБОДА. А КОЙТО НИ ОСВОБОДИ, ТОЙ ЩЕ НАПРАВИ ТОВА, ЗА ДА НИ ПОДЧИНИ ОТНОВО В РОБСТВО"............ (по Захари Стоянов).
27
3
 
10
 
! Отговори
И преди 1 година
Ето какво е казал политолога Слави Василев:"Не знам кой плаща по 4000 лв. на политици и анализатори, но аз като анализатор съм получавал предложение за еднократен хонорар в размер на 1000 лв. Но не от руското посолство, а от фондация Америка за България. Поводът беше да изнеса доклад за вътрешнополитическата ситуация в страната пред техния борд на 16 юни тази година в хотел Интерконтинентал."
26
1
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
БСП или ще заплюе Русия или ще отиде при СССР.
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГУЦАНОВ ОТИВА В ЗАТВОРА И ТАМ ГО ЧАКАТ ТЕЖКИ РАЗГОВОРИ
24
2
 
11
 
! Отговори
БСП преди 1 година
Няма работа в коалиция с измамници и лъжци, които не спазват законите и Конституцията. Кики ще бъде м-р на икономиката.
23
1
 
7
 
! Отговори
Само да уточня: преди 1 година
Тези от БСП,които са в поза "партер" пред Кокорчовците да спрат да дрънкат небивалици и откровени лъжи,защото не само,че никой не ѝм вярва,ами станаха и за резил! И да извадят от дрънканиците си думата народ,защото и най-простите разбраха,че за народа изобщо не ѝм пука! Единствено интересно и важно за тях е далавери,кражби,пачки,комисионни,власт и ламтене за още,и още лични придобивки! Ненаситните ѝм търбуси и с дявола ортаци ще станат,за да могат да заситят неистовия си ламтеж за личен келепир!
22
0
 
9
 
! Отговори
Хари преди 1 година
Гуцето,БСП,Нинова-крадлата и ред червени и верни капачки,докараха Столетницата до пълна забрава!Гнусни,миризливи и алчни ходове на *** Ниновадано е в играта и ще правят кабинет!За къде така Нинова,вие не сте и за ми...т!
21
0
 
8
 
! Отговори
Тома преди 1 година
Гуцанов го помним с едни арести и иземването на голямо количество пари.Дали не са били подарък от руското посолство за добра служба
20
0
 
9
 
! Отговори
Асан преди 1 година
ГуЦИ ВИКАМЕ НА ПРАСЕТО НА СЕЛО :)))
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гуцанов сигурно е в списъка на Ленчето на политиците на хонорар в руското посолство, но не ни се вярва да взима само 4000 лева
18
4
 
16
 
! Отговори
Сага преди 1 година
Людото Ленче прекъсва дипломатическите отношения и твърди, че медиите са платени медиите.
17
2
 
17
 
! Отговори
българина преди 1 година
сиреч бсп ще клекне на козяк... това вече го знаеме.... ще ви е за последно
16
4
 
8
 
! Отговори
Равно отдалечени преди 1 година
Иска да сме другарят от другите страни.......ало в коя година си? Та ние сме в ЕС и НАТО....как ще бъдем равно отдалечени?
15
3
 
10
 
! Отговори
Бесни Страшни преди 1 година
Пенсии! Другари! Дайте да дадем!Оръжие за Украйна! Вече не е тайна!
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме им на БСП за Русия. Те са там за власт.