Политици скачали винаги, когато е засегнат руски интерес

Руската пропаганда продължавала поне 150 години
Обновена: 3 юли 2022 13:19 | 3 юли 2022 10:35, Камелия Цветанова
66
Политици скачали винаги, когато е засегнат руски интерес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Част от политиците в България защитават руския интерес. Такова мнение изрази бившият служебен министър на отбраната проф. Тодор Тагарев пред Нова телевизия.

„Има политици, които скачат на амбразурата всеки път, когато бъде засегнат руският интерес у нас. Това е желание за влияние върху русофилско настроения електорат в България. Руската пропаганда продължава поне 150 години. Независимо кой е на власт, Русия винаги се е старала българската история да бъде представена по начин, изгоден за нея. Тези политици, които защитават руските интереси, разчитат на електората, който е израснал по определен начин", поясни той.

Той коментира и предстоящото експулсиране на 70 руски дипломати от България. Те трябва да напуснат страната ни в неделя.

„Ще се диша малко по-спокойно тук. Няма да имаме толкова активно вмешателство в икономиката и политическия обществения живот в страната. Въпросът дали ефектът ще бъде устойчив и доколко нашите служби ще се справят с тези хора, които са се „хранили” през руското посолство”, каза Тагарев.

По думите му „самото изтегляне на дипломатите няма как да прекъсне изведнъж каналите на въздействие”.

И допълни, че от години Русия има огромно влияние в България.

„Излязоха данни покрай опита за преврат в Черна гора, които не са официално потвърдени от българските власти, че Русия използва своето базиране у нас за действие на Балканския полуостров. Намират средата за благоприятна за действия. Това трябва категорично да се промени”, поясни военният експерт.

Според него е имало случаи, в които българските служби и правосъдната система „са се разсейвали”.

„След опита за отравяне на Емилиян Гебрев прокуратурата замете случая под килима. Бих се надявал руското посолство у нас да бъде временно затворено, но няма да се случи. Русия не се колебае да използва всички инструменти, с които разполага, за да постига целите си”, смята още Тодор Тагарев.

На въпрос изнася ли България оръжие за Украйна, бившият служебен министър коментира следното:  
„Считам, че България предоставя на Украйна немалки количества боеприпаси. Дори някъде ми попадна информация, че страната ни е сред топ 3 доставчици на въоръжение и боеприпаси за украинската държава. Това не се случва директно, става чрез продажби, от които определени фирми и техни посредници печелят доста добре. За мен притеснителното е, че страната ни няма позиция за оказване на военна помощ на Украйна”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: Русиятагарев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко дипломати има в американското посолство и на колко трябва да бъдат намалени?
35
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тагарев е американски агент, прислужник на чужди интереси и продукт на люпилото на Сорос. Верен деятел на СДС - национални предатели.
34
32
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох боже, "Руската пропаганда"?!? Е, как бе, в тази "прекрасна" "демокрация", която имаме тук при наличието на свирепа цензура за всяко мнение или информация извън тази, която спускат от Козяк??? И как 150 години, забравихте ли улица Адолф Хитлер в София? Сигурно руската пропаганда ни уреди фашисткия режим по време на преврата 1923 г и убийствата на интелектуалци? С руснаците сме една кръв, а вие ни пробутвате за братя турци, англичани и американци, които винаги са били против нас.
33
35
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма по-братска държава от Русия.
32
16
 
19
 
! Отговори
Теодор преди 1 година
Тагарев е най- достойния, дипломатичен, но и точен. Той е следващият Президент.
31
8
 
37
 
! Отговори
Д-р Блед преди 1 година
Руската пропаганда не е спирала никога тука! И вижте резултата, всички болни русофили имат Стокхолмски Синдром - направо са като по учебник. Величаят похитителя, въпреки че си излага тотално в Украйна, всички желаят Русия да ни метне някаква ракета, или ракети, при възможност атомни, щели да посрещат някви войници на границата... болна работа
30
35
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичките "доказателства" за руското вмешателство са изсмукани от пръстите с триста зора. Смешни напъни за уж справедливо изгонване, а всъщност изпълняване на поръчки. Киро е за Софийския централен. Каква е заплатата на любовницата му? Щото е от данъци, плащани от 80% русофили.
29
9
 
25
 
! Отговори
Абе преди 1 година
До баба мара Те и украинците са искали мир и добросъседство, но руснаците изравняват ли всичко със земята? И сме малки, за да не членуваме никъде! Какво имаме? Техника ли, войска ли, какво?
28
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А когато се засегне американски интерес кой скача? Киро, Асен, Еленка и сие. Самото им падане от власт е засегнат американски интерес, затова се държат здраво за кокала. Покажете на лена черния сутиен дето го е облякла в парламента!
27
2
 
20
 
! Отговори
Богомил Трайков преди 1 година
Всички предатели на Родината ни и мръсни шпиони вън от България.
26
4
 
6
 
! Отговори
ни са знай преди 1 година
Предстоят избори, ново правителство, вероятно и нов политически климат, и усилията да се харесат на този, който трябва, се удвояват. Да не се пропусне удобния момент....Всичко друго е маловажно!
25
32
 
17
 
! Отговори
Qanon преди 1 година
Я ми кажете сега, Русия с какво ви попречи? С евтините си горива ли? Яжте американски пари, натовски червеи!
24
19
 
15
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
Какво има толкова за шпионаж у нас, че руснаците да включат 2/3 от персонала си за шпиониране...от готвача чак до зам посланника!! Ние нямаме нещо особено за шпиониране, нито пък сме някакъв фактор за Москва... ако гледаме разумно на нещата и без всякакъв псевдо патриотизъм.
23
2
 
17
 
! Отговори
profetey преди 1 година
Моето мнение е - за проблемите на българина са виновни - 1% са Русия, 1% - САЩ, 1% - ЕС, 1% - Турция, 1% са всички останали. 5% са независими и непредвидими неща. Останалите 90% са българските политици и назначените от тях институции. Това са фактите.
22
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тагарев се чувства аутсайдер за това реве с глас сега помните ли как беше сменен позорно за минути буквално
21
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 18Но какво общо има всичко с това с факта, че хората намразиха русия още повече след като тя нападна Украйна? Нищо. Стара тролска тактика, като нямате аргумент, сменяте темата.
20
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 18Не разбрах какво каза. То май и ти не разбра. Каква ти е по-точно логиката, че щом други държави са агресори, значи и русия трябва да е агресор? Доста т*по. То така щом Кристиян Николов уби Милен Цветков дай и ти да убиеш някого. Не т*па, а гнусна логика имаш.
19
20
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
като не искате да скачат на руската защита хаиде кажете за кого да скачат и какъве интереса на българия защо нямаше референдум за нато и ес вечно ще бъдем разделени на тази тема аз искам мир и добросъседство не искам членство в никаквиорганизации била съм на запад тои не е критерии за нищо
18
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам стила на тррола, ми е ясно що се провали ковидваксането и що падна Киро от власт- НЕКАДЪРНА ПРОПАГАНДА, ФАКТ!
17
5
 
6
 
! Отговори
До 16 преди 1 година
Много си т.п Саше, теб кога те нападнаха бе трролче, или ти от хуманна гледна точка? Я сподели нещо и за други войни и агресори през последните две години? Бас ловя, че идея нямаш какво се е случвало.. ***.