БСП не са поставяли условия за кабинета с премиер Василев

Хората се интересуват от доходи и инфлация
4 юли 2022 10:23, Петя Славова
23
БСП не са поставяли условия за кабинета с премиер Василев
Снимка: БГНЕС

Продължават разговорите за съставяне на нов кабинет с премиер Асен Василев. БСП вече стана ясно, че са готови да го подкрепят.

От левицата не са поставяли условия при разговорите с "Продължаваме Промяната", но са представили своите приоритети, коментира пред Нова тв зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Атанас Зафиров.

"Ние проведохме една среща с ПП, на нея не бяха поставени червени линии и условия. По-скоро говориме за политики. Ние поставихме нашите 4 краткосрочни приоритета и 5 дългосрочни. Приехме в голяма степен и вижданията на нашите партньори каква трябва да бъде управленската програма", каза Зафиров и допълни:

"Оценяваме факта, че ПП приеха нашето виждане за продължаване на преговорите, а именно кой да бъде кандидатурата за следващия министър-председател".

Зафиров бе категоричен, че няма как да бъде реализирана успешна управленска формула в това НС без участието на БСП.

Още по темата

"Подобен ход би означавал да се промени изцяло формулата на това управление, каквато беше до момента, и да се излъжат гражданите", заяви той.

Депутатът изрази надежда, че ще има повече комуникация между коалиционните партньори в състава на бъдещия кабинет "Василев".

"Надявам се, че Василев ще бъде малко по-премерен в публичните си изяви, особено що се отнася до външната политика и ще заложи на по-голяма диалогичност в взимането на колективни решения. Имаме уверението на Василев, че това ще бъде поправено", каза Зафиров.

По думите още днес започва да работи нов механизъм, който ще функционира между коалиционните партньори. В него предварително ще бъдат обсъждани и взимани важни решения,”които после на политическо ниво ще бъдат превеждани в действия”.

Зафиров коментира и експулсирането на 70 руски дипломати, като каза, че “едно такова действие няма как да няма икономически и други външнополитически последствия за страната”.

"Начинът, по който това беше направено, не отговаря на дипломатическата норма и добрите дипломатически практики, и не отговаря с националния интерес на България", заяви Зафиров. "Войната рано или късно ще свърши и ние, и Европа, ще тръгнем към нормализиране на отношенията с Руската Федерация", допълни той.

Зафиров допълни и, че хората в момента се интересуват от доходи, неравенства, инфлация, цени на енергоносители и "всички стъпки, които направихме показаха, че са правилен ход" допълни той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
6
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Бсп са готови душа и дупе да дадат,само и само да са на власт.Как ще обяснят на електората си че тяхното правителство е срещу Русия.
20
0
 
6
 
! Отговори
шменти капели преди 1 година
Левицата са против Ки Ко , но са за Ко Ки.
19
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнелия поне има топки за разлика от други наши политици
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тях ги интересува само пак да вземат министерството на индустрията и икономиката. И да направят милиони в личните си сметки.С Кирчо и Кокорчо са си поделили далаверата.
17
2
 
2
 
! Отговори
Tенгри кан преди 1 година
Ниските доходи и инфлацията са и резултат от ръчното управление на американското посолство в България. За да бъдат увеличени доходите и за да бъдем истински социалисти, не като тези на Корнелия - американски социалисти;))) трябва реципрочно дапрогоним необходимото количество американски дипломати, както и да национализираме всичко в икономиката с американско управление!
16
2
 
7
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИ МУТРИ ВЪН преди 1 година
искам Борисов- червените сатрапи отново ни размазаха финансово- мутри вън
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП, СДС, ВИС, ДПС, СИК това са трибуквените бандитски организации на капитализма. Останалите са с две или повече букви, разлика никаква
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Майора Ха ,ха с Русия лягате ,с Русия ставате .Те са ви виновни ,че сте некъдърни .Вижте резултатите от вчерашните избо
13
0
 
12
 
! Отговори
Не ми трийте истинат преди 1 година
БСП никога не е имала и няма нищо общо със социализма ! Веднага да си свалят от абвеатурата СОЦИАЛИСТИЧЕСКА. Бсп, корнелия и всички ниейни членове свалиха БКП и българския народ от власт и чрез приватизация докараха капитализма по тези зеви. Никога никъде по света не може да има такова нещо като приватизатор и социалист едновременно. Това са две противоположни понятия. БСП никога не са направили нищо социалистическо. Самата корнелия е приватизаторка, заграбила народна собственост
12
0
 
10
 
! Отговори
БСП преди 1 година
вече не е лява партия. Тя проформа се води такава. Още от времето на Станишев тя се превърна в клиентска. Освен за управляващата върхушка в партия за нищо друго не се мислил Дано на повече депутати от БСП размислят и гласуват по съвет, че тази коалиция е вредна за страната. Руснаците са казали ако с новото правителството може да се договаря, ще се договаря, ако ли не чакат ни жестоки санкции. Но управляващите крият инфото. Руснаците го казаха официалнто
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП е станала ултрадясна партия, ултрамилионерска, вътре е този Георги Гергов - собственик на три малки Българии. Ултраамериканска партия! Нищо лява няма в нея!
10
0
 
10
 
! Отговори
Алоууу преди 1 година
я се засрамете б.е! То п.а бива бива наглост, м.а вашата безочлива продажност не се търпи вече!
9
0
 
17
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
БСП не са поставяли условия ...да не са луди ,удавник и за сламка се хваща ,ще си траят иначе ... опозиция.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и кой е националния интерес...да си отглеждаме агенти дето работят против интересите на България ли! На вас трябва да ви бъдат поставени условия, а именно или за България работите или раша
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Терминологията е неправилна, не са условия, а оферти!
6
2
 
11
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Това е вашата лебедова песен , партията ви си отива , още повече че не защиъавате интересите на атраната , а на Русия! Колкото пъти БСП/БКП/ е била на власт , толкова пъти страната е фалирала!
5
0
 
15
 
! Отговори
БСП преди 1 година
НИЕ УСЛОВИЯ НЕ ПОСТАВЯМЕ! ЗА НАС И НИОВА Е ВАЖНО ДА СМЕ ВЪВ ВЛАСТА!
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последен валс, сбогом любима
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За БКП единственото условие е да има повече кеш за тях
2
0
 
17
 
! Отговори
Шаши преди 1 година
Лебедова песен за БСП. Това е края. Нали това искаха много хора. Е, ето го.