На масата на преговорите управленската програма на кабинета, но не и министри

Целта е след разговорите коалиционните партньори да излязат с готови приоритети
102
На масата на преговорите управленската програма на кабинета, но не и министри
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На експертни разговори в парламента обсъждат управленска програма за ново правителство, но не и разпределението на министерските постове. Това коментираха участници в разговорите между „Продължаваме Промяната“ (ПП), „Демократична България“ (ДБ), „БСП за България“ и независимите депутати, напуснали парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН), цитирани от БТА.

Още по темата

В събота и неделя се проведоха консултациите между трите формации и независимите депутати. Днес на експертно ниво продължава работата по програмата, която трябва да даде конкретика за приоритетите, по които, ако бъде съставено второ правителство на (ПП), то ще работи през следващите шест месеца.

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев коментира, че не са обсъждали никакви разпределения на министерства. „Единственото, което в момента говорихме, бяха шест или седем законодателни приоритета, които Народното събрание трябва да свърши през следващите шест месеца, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, свързани с Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ)“, заяви Василев.  

"Нито сме коментирали в момента някакво предложение за министерства, нито шестимата независими народни представители са питани дали имат претенции за някакви министерства", каза той.

Василев съобщи, че е разговарял за необходимостта от спешни промени в Закона за хазарта, с които да се гарантира запазването на над 1000 пункта на Спортния тотализатор.

На въпрос, свързан с твърдения на Слави Трифонов, че всеки ден от ПП звънят на негови депутати, Василев каза: "Аз не им звъня, не ги търся и не мога да го коментирам. Единственото нещо, което мога да коментирам пред вас, е че ако в ПГ на "Има такъв народ" - 19-те човека, все още има хора, които смятат, че общественият интерес е по-важен от личния интерес на г-н Трифонов и група около него, най-добре да напуснат и да го обявят навреме, защото ако сега се разпаднат нещата, отиваме на избори".

Настимир Ананиев, депутат от ПП заяви, че управленската програма е на първо място и след това ще се обсъждат министрите.

Министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер коментира, че продължава изключително активната работа в две направления – законодателна и изпълнителна. Целта е след разговорите коалиционните партньори да излязат с готови приоритети, които да са разписани във времева рамка в близките шест до девет месеца. Той бе категоричен, че държат на повече от 12 народни представители подкрепа. За да има стабилна работа, в която работим за доходите на хората, е важно това да се случва в стабилна институционална среда. Не вярвам правителство на малцинството да може да го направи, коментира Лорер.

Той посочи, че търсенето на съмишленици продължава отново на индивидуален принцип. Всеки един депутат, който смята, че това, което предлагаме като програма, е добре, е добре дошъл, каза Лорер.

Нека първо уточним политиките и сроковете, след което ще разпределяме постовете, каза той.

Министърът на електронното управление Божидар Божанов също коментира, че засега не е обсъждано оставането му на поста, а само програмата на правителството в следващите месеци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Какви преговори, каква програма? Тези не разбраха ли, че нямат 121 гласа. За къде се напъват? Приключиха филма :)))))))))))))))))))))) Никога повече БСП, дали ще минат и 4%
73
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАМАЛЯНЕ БРОЯ НА ДЕПУТАТИТЕ! от 240 на 120! и 120 са ни много, но например! кому е нужно куцо и сакато да е в парламент
72
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ШашиА пък ние сме образовани и културни. И ги оставяме да си правят каквото си искат. А те ни се подиграват и ограбват. Дори ги охраняват с нашите пари. Какъв е изхода?
71
0
 
12
 
! Отговори
Шаши преди 1 година
В цял свят либералите не са по умни от нас. Даже са като Кирчо и прапетната фея. Но, са много кресливи и безочливи.
70
1
 
15
 
! Отговори
Драгойчо Цолов преди 1 година
Чета и се смея. На всеки ред само глупости. И като прочетеш Рудито, Настимир, Лорер и т.н. от смях ти става жалко. Дано по-скоро се разкарат тези плуже ци
69
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко нищо не може да спаси. Тези сценарии не се пишат в София. Само се пречупват през местната простотия до абсурдни нива. И да дойде на власт ще бъде манипулиран от световните либералисти. Не виждам кой да бъде хитрия политик който да лавира между много по силните и подли радетели на новия ред и да спести на българите поне част от страданията.
68
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кирчо, кво става с корупцията, дето щеше да бориш? напазари половината депутати на Слави!
67
1
 
10
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
БЕДНИТЕ ДА ГО ДОХАТ? ДА, АМА ВЕЧЕ ВСИЧКИ СМЕ НАД ЛИНИЯТА НА БЕДНОСТТА, ТАКА КАЗА АСЕНЧО И АЗ МУ ПОВЯРВАХ. ДАЖЕ И ТОЙ БИЛ ДОХАЛ, НИЩОЧЕ Е БОГАТ? АКО МИ ГО ИЗДОХА, ХЕПТЕН ЩЕ МУ ПОВЯРВАМ!
66
6
 
2
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 1 година
Ние сме граждани за европейско развитие на България и ще го постигнем заедно с Костадин Костадинов и Ахмед Доган.
65
2
 
6
 
! Отговори
Костя преди 1 година
Абе 4к копейки колко евро са? Май се преебах
64
2
 
12
 
! Отговори
4К? СЪГЛАСЕН И НА 2К преди 1 година
БОЙКО, СПАСЯВАЙ НИ! СТИГА ЕКСПЕРИМЕНТИ С КЛИЕНТИ НА КАРЛУКОВО, КУРИЛО И ПЕНСИОНИРАНИ ВОЕННИ!
63
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП са най-хубавото нещо, случило се на България от Стамболов насам.
62
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доган 30 години ви полага отзад, тези момчета му спряха кранчето за 6 месеца и българският хомо советикус пощуря - иска си "стабилността" в краденето обратно.
61
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"да го д0хат бедните"... не може да се изцепваш така от трибуната като най-големия махленец и после да искаш да ставаш МП haha припадам, добре дошли в абсурдистания
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този точно е луд. Погледнете му очите.
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
некадърници и 2мата пълни. Толкова ли не може да се намери 1 читав държавник????????
58
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ЗАЩО СИ БЯХА СЛОЖИЛИ ЖЕЛЕЗНИТЕ РЕШЕТКИ В НСЪБРАНИЕ- СТРАХУВАТ СЕ КАТО ИЗНЕСАТ ТЕЗИТЕ СИ НАРОДА ДА НЕ ЛИНЧУВА.
57
0
 
12
 
! Отговори
ама много умни преди 1 година
преди кирчо и кокорчо , сега кокорчо и кирчо....малииии гооляма промяна
56
5
 
8
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
САМО СЛЕД ЕДИН ДЕН БЕЗ 70-ТЕ РАШКИ И ВЕЧЕ НЯМА КОЙ ДА МИ СЛАГА МИНУСИ И ДА ПЛЮЕ ГЕРБ? НЕТ ДЕНГИ?
55
1
 
9
 
! Отговори
Избирател преди 1 година
Аха, нека хубавичко поанализират предните си анализи и да помислят дали да мислят за по-нова програма от предната им програма.