Нинова: Цените падат трайно

Разпореди проверки на цените на хляба в страната
5 юли 2022 14:22, Росен Стойчев
139
Нинова: Цените падат трайно
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова нареди на Комисията за защита на потребителите да извърши проверки на цената на хляба в цялата страна, съобщи Bulgaria ON AIR.

Резултатите от проверките показват, че в някои по-малки хранителни магазини цените са близки или дори по-ниски от тези във веригите.

Още по темата
Например в хранителен магазин във Враца бял хляб от 700 г се продава за 1,40 лв., типов хляб от 700  за 1,30 лв. В Монтана в малък магазин бял хляб 700 г струва 1,60 лв., а хляб "Добруджа" 1,50 лв.

От 02.07 до 05.07 са направени над 100 проверки в над 30 града в различни по големина магазини. От протоколите на КЗП става ясно, че част от търговските вериги са намалили цените с 20% на всички видове хляб във всички градове, в които имат магазини. Това не се дължи на промоция, тъй като такава се прави само на определена стока за по няколко дни. Сегашното намаление е за целия асортимент и то трайно, съобщиха от пресцентъра на БСП.

"Очевидно премахването на ДДС на хляба започва да дава резултат. Всички опити тази мярка да бъде оспорвана или злонамерено тълкувана като промоция се провалиха. Няма как стотици магазини в цялата страна да обявят едновременно промоция на всички видове хляб с едно и също намаление. За нас инфлацията, цените, доходите и компенсаторните мерки с грижа за хората, си остават задача номер едно", заяви вицепремиерът Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
36
 
! Отговори
Пак, пак преди 1 година
Проверете пак след 2-3 месеца ;-)
46
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във връзка с прогнозите, че БСП ще влезе в нова коалиция с "Промяната Почина" на пазара се е появил дефицит за фризери и се е продал целия тираж на книгата "Лечебният глад".
45
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е , защото ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ Е ОБ-РАТ-НО , Т. Е. ,....ВДИГАТ СЕ !
44
0
 
40
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Цитат от тая иконимиска: цена на олиото над 5 лева е спекула. Каква стана тя Олио под 5 лева няма. Лъъже *** мазно и си вярва.
43
0
 
31
 
! Отговори
n i k преди 1 година
нинова и кирцата бързо с 200 да ги няма че ни върнаха 2001 година. всичко се разпада като пътищата ни от 2 години подръжка 0. мантинели до морето почти няма вече. те пак правитество ще ми правят. избори най скороо
42
1
 
34
 
! Отговори
SS преди 1 година
И кой го казва ? Г-жа Лъжа !
41
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Попитали един редови член на БСП:- Верни неща ли говори Нинова?След кратко мълчание, той казал: Но пък прави пухкави козунаци.
40
0
 
26
 
! Отговори
А какво преди 1 година
Се намарэли след като официално го казаха-не всички бензиностанции ще присъждат 25ст. Това е поредната гавра на кокорчо. А вие и лично кърнела го подкрепя
39
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая да не е започнала да порка , за да не се усеща какво говори !
38
0
 
21
 
! Отговори
Някои цени преди 1 година
Падат, защото е рято, но след 1 2 ще скачат о то главоломно. Сега падат предизборна. Винаги е така. Замирише ли на избори намаляват цените и след това скачат двойно. Това ке СЪЛЗИ, защото винаги зад капитала е политиката
37
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега нашите взеха да жънат!Ще им изкупят хубавото жито на жълти стотинки с предтекст,че цените падат!!!И след като си продадат хубавото жито ще ни натикат всякакви с най-лошо качество на тройна цена!!!Опичайте си акъла!!!
36
0
 
16
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Ами са това трябваше да си вдига включително БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ къде ще му излезне края? Ще дойде Мъск в България и стадартът ще му се стори висок :).
35
0
 
26
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
ТИ да видиш, вярно ли й м а Бульо ,ами що тогава хляба беше 1,50 лв и днес е пак толкова няма ги 20% ,а на бензиностанцията ти викат *** при Курнелата да ти зареди с 25 ст по-малко на литър.Златни му уста на този дето ти каза г-жа ЛЪЖА.
34
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Де е Киро на кирия , ... вдигат ти пенЦията с 10 % , а цените скачат от 30-350 % !?
33
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ве , на приказки .... АЙДЕ , КЪШ !
32
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с този хляб и да падне цената на хляба ще е с 40 ст. а цената на парното и топлата се наду с 40%, на тока с над 3% и на другите стоки и услуги с над 50% до 300%. Престани да заблуждаваш хората с хляба, а погледни другите цени крадло Техноимпексова..
31
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само цената на Нинова пада трайно. Вече не струва и 5 стотинки.
30
0
 
25
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Тая пък къде ги видя тия тройно паднали цени? Сигурно с нейните Два диоптъра далекогледство...
29
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хвали се все едно е направила заплатите двойни . В къщи ядемедин хляб два дена демек 15 хляба на месец колко ми спестяваш или по точно това ли се полага на един човек по един хляб на ден . Нейното мислене е като за северна корея да се маха . Аман от шъшкъни тя и Радев са най нагли мошета .
28
0
 
26
 
! Отговори
.. преди 1 година
върне ли се бкп винаги е така.. няма пътища няма пари говори се само за оцеляване и насъщния.. тия ппбкп просто да се махат вече