РМС не спазвала договорите си с България

Белград провокирал напрежението в Скопие
56
РМС не спазвала договорите си с България
Снимка: БГНЕС

РСМ не спазва договорите и обещанията си по отношение на България, за разлика от отношенията си с Гърция. Това заяви проф. Кирил Топалов от историческата комисия пред Nova News.
 
Според него Белград провокира напрежението в Скопие, а Белград говори с Москва. "Трябва да се види как ще се контролира изпълнението на Договора за добросъседство, каква е гаранцията, че РСМ ще спазва и нови споразумения? Не намирам готовност и съгласие, че РСМ ще приеме българите да са държавотворен народ в Конституция преди започване на преговорите, а това трябва да се случи. ЕС няма как да гарантира изпълнение на договорите от страна на Македония", смята той.

По думите му не се знае дали има два различни текста на Макрон или РСМ използва тезата, че той се е съобразил с техните възражения. "Нашият парламент с кой текст се е съгласил? Не знаем каква е разликата между двете предложения. Не е изключително македонското правителство да падне", посочи историкът. И допълни, че Френското предложение е пренесло напрежението между България и РСМ към ЕС и РСМ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: РМСКирил Топалов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
8
 
! Отговори
Трики маке преди 1 година
Най- хубавото от ситуацията е, че ЕС най-после видя на живо по македонските площади, че си имаме работа недемократични юго-комунистически българомразци, които не искат добросъседски отношения с България! А подписаните от тях договори за добросъседство не смятат да изпълняват!
50
0
 
11
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
"Политиците" от ремса(рсм) само на хартия желаят членство в ЕС,за да могат да получават безвъзмездно пари от Европа,с които лично да се облагодетелстват. Тяхното членство с крие някъде в необозримото бъдеще,а то си остава все тъй неясно,както е неясно и бъдещето на сърбия.В тия държави се слушат и изпълняват само заповедите и внушенията от русия.В това си състояние те нямат място в ЕС.
49
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе хора!щом ги наричате македонци и държавата им Македония,защо ви става лошо както техния език го наричат македонски???Вардарци,СкопянциИзвъземни това9 е името им
48
0
 
4
 
! Отговори
Гавра преди 1 година
Чета сега статия от зелето - мвнр поканили на среща османи той ги отсвирил - казал , че е зает
47
6
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
абе македонците са гръцко племе, и от както свят светува сме били врагове с тях....наште сега тръгнали договори да сключват, оставете ги, и те не знаят какво искат, имат само инат, май-ната им!
46
8
 
24
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Още когато просто Киро отиде в Македония, много хора тука му повтаряха: Никъде недей да ходиш! Те бързат, те искат да влизат в ЕС! Ние не бързаме за никъде! Нека те да дойдат при нас! Той обаче - не! Ще отида! Мислеше си, че с бизнеспредложения ще ги "спечели". И какво направи? Едно голямо л-нo направи. На България й трябва премиер като Виктор Орбан. Който и да го натиска отвън, да удари с юмрук по масата и да каже НЕ.
45
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Taзи територия е създадена като държава от Москва.Какво да коментираме повече?
44
2
 
8
 
! Отговори
ББ преди 1 година
и нашите канили техен...ама отказал...путин му наредил през сръбските служби,та рама...ами позор сте,следващите две поколения ваши деца ще плащат зависимостите и лицемерието ви!!!за сибир ли мечтаят,я ги попитай?вие позорите децата си...не българизацията...наложена ви опорка от кремъл и белград! и теб те погнаха рашите...българизация а?
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво е РМС? Република Македонска Сърбия ли е?
42
1
 
14
 
! Отговори
ББ преди 1 година
"българизация" е опорката на бедните духом...ами не путиновизация е...нищо не искаме от вас...просто спрете да ни крадете Историята,да насаждате езика на омразата към България и ЕС...към ценностите на ЕС,надявам се ЕС да спре...да им даде време да живеят като деца на "александър"роби на путин!да затворим границите и търговията,...няма да разберат какви усилия и компромиси правим за тях...да го изживеят...да пораснат!останалото е...мама меркел и руската газ!!!те отричат Преспанското с Гърция хора
41
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На крива ракета - космоса и пречи, а на нас - сърбите, руснаците, македонците, гърците, румънците... Абе, планетата ни пречи! Нали всички членуваме в кръжока "ръцете ми пречат"!
40
18
 
2
 
! Отговори
МОС преди 1 година
Македония трябва да изпрати 50 000 войници в Пиринска Македония като част от НАТО за защита на България от руското влияние, нека не се страхуват българите, слушайте заповедите на македонските войници и всичко ще бъде наред.
39
0
 
15
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
РМС вика.... Поредното заглавие шедьовър!!!!РМС имаше при лошия бай Тошо - работнически младежки съюз, ама това РМС за което пишете е друго... Една измислена държавица.. Когато жабата Желев ги призна за република Батето беше на някаква визита и дава пресконференция пред македонците и им казва "Ще говоря на български, за да ме разбирате!!!" Голям образ беше Иван Славков
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Я, па Я Още един *** историчар ...няма страшно оттова не се умира ама щете мъчи до край,горкият !
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига обвинения срещу Белград, вчера Вучич им каза да приемат френското предложение.Обаче по омраза срещу България, еничарите надминаха господарите си и в делата си, се ръководят от нея, а не от Сърбия.
36
1
 
22
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
На ЕС ще им писне много по бързо от колкото на нас. Ние ги търпим понеже са част от нас, наша плът и кръв. Обаче ЕС просто ще пусне Албания на преговори и ще ги остави да се разпаднат на 2 чати по границата от 1941 г. А тези дето останат на изток от тази граница ще имат избор. Или стават част от БГ или стават част от Албания. Сърбия ако се намеси остава без Санджак, Метохия и Войводина. А Гърция ако се опита, половината и острови ще станат Турски. Честито на СРМ ***...
35
2
 
18
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
До Анонимен: Македония е като Русия, привсойла е чужда история. Само дето в случая с Украйна и Московия се е получило обратно, там крадеца Московия е станала по голяма и по силна и за това иска да утрепе собственика от когото е крала. Така се държи и с нас, защото и от нас са крали. Дай си сметка ако РСМ беше 10 пъти по голяма по територия и население от нас какво щеше да се случи с БГ. РСМ = Русия само в микро вариант. Егото им обаче е колкото руското и сръбското накуп.
34
0
 
4
 
! Отговори
Македоналдс преди 1 година
А един мормот завивал шоколада в станиол!
33
1
 
6
 
! Отговори
РМС?!? преди 1 година
ДжурнаГлистически хумор?!? Редовно взехте да го изписвате по този начин... Може и РСМ да им викате или БЮРМ... Или северномънкидонци, все тая!
32
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро историята в РСМ ще се пише от албанците, не от античките историчари!