Лорер: ПП ще има много по-добри резултати на предсрочните избори

По думите му никой не иска да си партнира с ГЕРБ
10 юли 2022 16:31, Нели Христова
98
 Лорер: ПП ще има много по-добри резултати на предсрочните избори
Снимка: БГНЕС

"При нови предсрочни парламентарни избори резултатите на „Продължаваме промяната“ ще бъдат много по-добри от тези на предишните", каза пред журналисти във Варна министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер, предаде БТА. Той уточни, че регистрацията на партията предстои да се случи, но тя вече има изградени структури навсякъде, от където има депутати, а сега започва партийното строителство и в по-малките населени места във всяка област.

"Изключително скептични сме, че в настоящия парламент може да има мнозинство за реформите, които сме очертали", каза днес пред журналисти във Варна министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер, предаде БТА. Той отбеляза, че за третия мандат за съставяне на кабинет отговорността е на президентската институция. По думите му в хората от „Продължаваме промяната“ винаги се запазва доза оптимизъм, но първо трябва видят какво ще реши Румен Радев. За втория мандат е ясно - никой няма желание да си партнира с ГЕРБ, каза още Лорер.

Приоритет за настоящия парламент са промените в законодателството, необходими да бъдат отпуснати средствата по Плана за възстановяване и развитие, посочи министърът. Той припомни, че средствата ще дойдат, ако страната ни изпълнява необходимите реформи. Законите трябва да се приемат по график, част от тях още през септември-октомври, и тези, които събориха правителството, всъщност излагат на риск кога ще се случи изобщо първият транш по Плана, каза Лорер.

За обвиненията на опозицията, че управляващите са спрели оперативните програми той посочи, че това е поредната фалшива теза. Според него нещата се движат по график. Няма забавяне, но сега ще има поне два месеца бездействие, защото служебно правителство няма как да движи тези неща оперативно, допълни Лорер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ъхъ....с твоята физиономия отпред..надали!
63
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комичното е трагично когато подобни неписмени лузъри като тоа се пенят как пак отново ще пуснат стомашно-чревни фyгаси!
62
1
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Повечето евреи са характерни с големите си носове. А едно време - преди 100 и повече години, са били нечистоплътни, нехигиенични хора. Любен Каравелов е написал: "Ако до вас се приближи софийският евреин, той ще ви замирише; ще искате да отидете в банята и да се умиете хубаво с хума". Както и да е. Но винаги са се отличавали с големите си способности да измъкват парите на хората. Още от древния Рим са ги гонили, после от Испания и т.н. до 20 век. Тогава един чичко с мустачки решил да ги смачка.
61
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На предните избори хората търсеха новото и промяната,след шест месеца продажна про-говрдарска политика съчетана със захранване на масите с пари взети назаем,някой си е повярвал,че това е достатъчно да спечели предстоящият вот!Да ама явно тоя някой определено не познава българина,колко бърже залюбва и колко бързо разлюбва!Чудо ще е,ако тая формация успее да инкасира над 10% вот в предстоящите избори!
60
25
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
ПП и всички останали ,които искат промяната на животът ни и убийствата на хора извършвани в пряк и преносен смисъл от ГЕРБ и компания да приключат ще победят мафията превзела всички сфери на живота ни и "инсталирала" престъпници обвързани по- между си в ОПГ навсякъде...!
59
1
 
30
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Човек не трябва да се предоверява на машините - лорер , може някой да пусне скрипт и да се окажете с -3% извьн парламента
58
2
 
25
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Мисля , че руснаците ще ползват пач кьм програмата и този пьт машините ще отчетат голяма победа на - бсп а лорер ще стяга куфари за полета софия - тел авив преди да го потърси гн Гешев за интервю
57
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лорерчо,над 50 % от българите са русофили смяташ ли че тоя гаф спрямо Русия ще ви донесе позитиви?Лорерчо,каузата Македония и вашето наведена позиция по тоя въпрос смяташ ли,че ще ви донесе позитиви?Лорерчо,двойно по голямата инфлация която ни налази тук спрямо западна Европа смяташ ли,че ще ви донесе позитиви?Лорерчо,безидейната борба със задкулисието смяташ ли,че ще ви донесе позитиви?
56
3
 
13
 
! Отговори
До 55 преди 1 година
Американския генерал Стефан Янев е същия като тези ПП. Защо американски ? Ами и той като тях е завършил американско военно училище. Разлика няма освен ако не си с 3 ковид бустера и не си спираш американската bTV . Бързо забрави кой кой беше в тези 2 служебни кабинета на Румборак мастиджоса
55
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тия кво друсат?
54
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тия умници какво направиха, вдигнаха пенсиите, но вдигнаха и инфлацията, така че увеличението всъщност е намаление на пенсиите, я малко си размърдайте тъпунгериците които носите.
53
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПАРТИЯТА НА ЧУДЖЕНЦИТЕ ЕВРЕИ, КАНАДЦИ И ПР. НЯМА ШАНС, ОСОБЕН СЛЕ ДПРЕДАТЕЛСТВОТО НА 23.06, КОГАТО КЛЕКНА НА РСМ!
52
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз викам да не хванете 4% на изборите измамници ПП. Кой *** би гласувал за тези лъжци.
51
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДРУГИЯТ ПЪТ ДА ПРИГОТВИТЕ ПО -ГОЛЯМА СУМА ЗА ПОДКУПИ НА ДЕПУТАТИ, БОРЦИ С КОРУПЦИЯТА! ОКАЗА СЕ, ЧЕ ПУТИН ПЛАЩА ПО ЯКО ОТ БАЙДЪН! КОЛКОТО И ДА Е СЕНЗАЦИОННО.
50
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алооо заблудени боковски пенсионери събудете се!Боко е измамник!Нищо не направи за вас!Както комунистите при Т.Живков!Като овце сте!
49
3
 
20
 
! Отговори
до 49 преди 1 година
Такива олигарси като Лорер не позволяват да се покачват заплати.Те са робовладелци.Нали ги виждате? Нагли до безбожие.
48
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като манипулирате машините ще сте първи и във вселената, то е ясно, измамници.
47
4
 
20
 
! Отговори
ПП преди 1 година
Продължаваме Пътуването към Канада.Откраднахме каквото можахме.В кражбите сме много по-добри от Боко.
46
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 12 години при управлението на Боко,при това спокойствие в икономически план,трябваше заплати и пенсии да догонят средно европейско равнище!Обаче го удариха на голямото лапане!И затова ножицата се отвори на много богати и бедни!
45
1
 
13
 
! Отговори
брех преди 1 година
Мечтател...........