Милен Матеев: ПП ще участва само в правителство с програмата от първия мандат

В този формат на парламента трудно ще има напредък
13 юли 2022 15:16, Росен Стойчев
15
Милен Матеев: ПП ще участва само в правителство с програмата от първия мандат
Снимка: БГНЕС

"ПП ще участва във всякакви разговори, но ще участваме само в едно ново правителство, което приема програмата, която ние представихме при приемане на първия мандат." Това каза в интервю за БНР Милен Матеев, председател на Комисията по правни и конституционни въпроси в парламента.

Матеев смята, че в този формат в парламента не могат да се постигнат целите, които си е поставила ПП и изрази лично мнение, че по-скоро се върви към избори.

Още по темата
"Явно ИТН нямат настройката да участват в едно антикорупционно реформаторско бъдещо мнозинство или бъдещо правителство в парламента", заяви Матеев, визирайки и антикорупционния закон, чието разглеждане се бави и отлага.

По въпроса с евентуалната кандидатура на Никола Минчев за премиер Матеев изтъкна, че той има капацитет за това.

"Той може да бъде министър-председател. Познавайки качествата на Никола Минчев, той може да заеме всеки висш пост и да се справи отлично."

За попълването на парламентарната квота във Висшия съдебен съвет Матеев отбеляза, че "така разписана, конституционната процедура е предварително обречена при такива сложни комбинации" като настоящата в парламента.

"В желанието си да се докопат до инструмента хартиени бюлетини, с който по стар начин да манипулират изборите, новото мнозинство "хартиена бюлетина" може да прегази абсолютно всички правила, както прегази и Никола Минчев. Няма да се учудя, ако същото се случи с мен", коментира Милен Матеев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Машините не са виновни, че Боце и компания с хартиените си бюлетини бяха 12 години все първи. Тя и стрина Корни реве, че машините изплашили избирателите й. Ами научи ги да завършат поне до 7-и клас, ама те изучили 4-и и спряли, горките. А как почти всички до 40 години бесепари карат леки коли? Кажи бе, стрино!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължаваме Подмяната с това трио Просто Киро-Кокорчо-Лорер да забрави за нов кабинет. Това не са опитни администратори, а ерзац-аматьори, маши на САЩ.
10
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Боже! Тези недоразумения са оплескали всичко, което е възможно и дори невъзможното и още поставят условия. Трябва да ги гоним колкото може по-далече от управлението докато е време, иначе ще досъсипят и малкото останало читаво в държавата.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е пълен въздух под налягане, нито петков нито пък някакъв минчев имат капацитет за премиер, това пролича много добре и има ефект.
8
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гербб така ли си манипулира резултатите от изборите ежесекундно, че получи толкова много депутата с машинния вот, а пък отрязаха бсп и дпс?? Нееее,Гербб манипулираха изборите с фалшивата ЦИК. ДЪРТОФЕЛАТА СМЕНИ РЕЗУЛТАТИТЕ И **илезе на пенция**. Резултатите на Гробб от изборите са фалшиви, но фалшификацията не е във вота, а в ЦИК.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАЗАХ ВИ ЧЕ СА ДЕВИАНТНИ- НЯКОЙ ДА Е ВИЖДАЛ ПРОГРАМА НА ПП ИЛИ НА КОАЛИЦИЯТА, АЗ НЕ- ИМАХА НЯКАКВО КУЦО СПОРАЗУМЕНИЕ АМА НЕ И ПРОГРАМА. ЩО НАТИРИХА ДЯДО ЕКОНТИЙ НАЧИ НЕБЛАГОДАРНИЦИ- ЧОВЕКА ИМ БРОИ 250 000ЛВ ТЕ ГО НАТИРИХА
6
4
 
12
 
! Отговори
да преди 1 година
няма по-голяма лъжа и фалшификация от машините, можеш да контролираш вота във всяка една секунда - затова в цяла европа никъде не ги използват!
5
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
80 години ни лъгаха с хартиените бюлетини, един път вкарахме машинен вот и се изпонасрахаахааахаааа БСП, Герпп и ДПС.хиииихииихииихаааамухааа
4
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искаме си ГЕРБ дпс обратно във властта. Тази държава не може без корипция.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е да де, но то не е съгласувано с ИТН, как тогава ще бъде подкрепено? Само на вяра? Или на подпис на бял лист? Съмнявам се ИТН да се хванат.
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я виж ти! пепетата имали програма. Това някаква шега ли е?
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи искат избори на Козяк?