Напусналата НС Виктория Василева: Казвам сбогом само на собствените си илюзии

Тя благодари на колегите си за съвместната работа
13 юли 2022 13:08, Красимир Ангелов
20
Напусналата НС Виктория Василева: Казвам сбогом само на собствените си илюзии

“Винаги съм се ръководила от убеждението, че политика се прави с ум и сърце. И ако липсата на ум може да бъде компенсирана по един или друг начин, то липсата на сърце – никога”. С тези думи депутатът от „Има такъв народ” Виктория Василев се раздели с 47-ото Народно събрание, съобщи БГНЕС.

Преди да бъде гласувано прекратяване на правомощията ѝ като народен представител, Василева направи кратко изказване от парламентарната трибуна и благодари на колегите си от всички ПГ за съвместната работа.

"Това решение съм го взема сама с пълното съзнание за това, което прави. Това, което ни прави успешни хора, а не само политици, е когато забравим „аз”, а започнем да говорим с „ние”. Затова днес не ви казвам сбогом, казвам сбогом единствено и само на собствените си илюзии", заяви Виктория Василева.

Преди гласуването изказвания направиха и представители на всички парламентарни групи, с изключение на "Възраждане", макар че обикновено такива гласуване протичат без дебати или изказвания.

Кристиан Вигенин от БСП заяви, че българската политика има нужда от хора като нея.

Тошко Йорданов от ИТН благодари на Василева за съвместната им работа и я определи като свободен човек, постъпвайки достойно, заразлика от други.

Десислава Атанасова от ГЕРБ също поздрави Василева за достойната постъпка и ѝ пожела попътен вятър.

Йордан Цонев от ДПС изказа удовлетворението си от работата с нея и заяви, че парламентаризмът губи с уточнението "засега".

Христо Иванов от "Демократична България" каза, че са минали през "огън и лед" с колегата си и добави, че тя е човек с характер, който няма да скучае без останалите 239 депутати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
моля преди 1 година
този, който е написал статията да си я прочете отново и да я редактира - сега е все едно думи наринати с лопата и хвърлени как да е. Смислово се разбира, но е гола вода като пълнеж. Например: "Това решение съм го взема сама с пълното съзнание за това, което прави". Моля оправете си грешките.
11
5
 
5
 
! Отговори
ха-ха преди 1 година
Разпитайте хората в Козлодуй, откъдето е тая, и ще разберете колко е "честна"! Явно е "нагазила" лука и Слави я изхвърли!
10
1
 
4
 
! Отговори
перко преди 1 година
И каква стана? Както за у.релите само хубаво или нищо. А ние гласоподаватлите добре си я знаем, но поне не направи като Гунчева.
9
3
 
5
 
! Отговори
ЩЕ Е ПОСЛАННИК.... преди 1 година
Човек на Радев е - ще я назначи някъде....... само гледайте..
8
1
 
3
 
! Отговори
Teo преди 1 година
Ами, нека я запомним. Съотношението напазарувани и хора с достойнство е срещу нея, но всеки голям пробив е предшестван от известна доза скептицизъм. Ако се кандидатира и има мажоритарен вот, може да си помисля дали да не гласувам за нея. Дори и да е от листата на ГЕРБ. Защото политика не прави партията, а хората. И ако има кой да се опълчи на тоя, на който му е комфортно в среда от лакеи, това е предпоставка за прогрес!
7
2
 
2
 
! Отговори
тая била "честн преди 1 година
А, дали Слави не я е принудил да напусне? Ако изчезне и от шоуто, където работи, май работата е съмнителна.......
6
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Явно в ИТН са се събрали само циркаджии.Ясно е,че до 1-2 седмици този парламент приключва,но тази си подава оставката.Цирк.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Достойното е да се спази Конституцията - Чл. 67. (1) Народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ. Обвързването със задължителен мандат е недействително. (2) Народните представители действат въз основа на Конституцията и законите в съответствие със своята съвест и убеждения. Това изключва гласуването според решението на дадена партия или дадеба парламентарна група.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато вече си изчерпан или си променил вижданията си най-достойното е да напуснеш НС, а не да си "смел" отивайки към вота на друга парламентарна група.
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А онаа, наглата *** Гунчева ли Мунчева ли беше, що не й стиска да се откаже от депутатската заплата? А другите напазарените депутати?
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ли народа ще каже сбогом на собствените си илюзии?
1
10
 
8
 
! Отговори
Нагъзян Изотзадзе преди 1 година
На следващите избори Викторията ще влезе в парламента като депутат от ГЕРБ-СДС!